TIPS

Zo vindt u
DE JUISTE...
VLOERLAMP

Vloerlampen bieden de meest comfortabele aanvullende verlichting ter wereld. Meer dan een stopcontact en het juiste plekje hebben ze niet nodig om uw nieuwe lievelingslamp te worden. U kunt een vloerlamp bovendien op elk gewenst moment meenemen naar een andere ruimte. Wij leggen uit hoe u precies de juiste vloerlamp vindt die bij u en uw interieurstijl past.

Stap 1

De uitvoering van de vloerlamp

Vloerlampen zijn ruwweg onder te verdelen in 3 uitvoeringen. Uit deze uitvoeringen maakt u uw keuze afhankelijk van de plaats van gebruik en de gewenste functie: de typische vloerlamp, de gebogen vloerlamp en de uplighter.

De typische vloerlamp

Een typische vloerlamp bestaat uit een stevig frame en een stoffen kap. Het licht schijnt zachtjes en verblindingsvrij door deze kap heen. Een even decoratief als functioneel model, dat zichzelf steeds opnieuw uitvindt met allerlei trendy variaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de welbekende driepoot.

De gebogen vloerlamp

De booglamp bestaat uit een soms wat meer en soms wat minder gebogen standaard met daaraan een hangende lampenkamp. Deze uitvoering van de vloerlamp wordt gebruikt als verlichting voor ruimtes met banken of leesstoelen. Deze vloerlamp gaat stijlvol op in de relaxzone.

De uplighter

Aan de kop van de uplighter bevindt zich een lichtbron die naar het plafond schijnt. Het plafond weerkaatst het licht om zo de verlichting van de kamer indirect en zonder verblinding te ondersteunen. Een handige extra functie hebben de uplighters met een leeslampje op een verstelbare arm.

Stap 2

De functie

Vloerlampen vervullen altijd een specifieke taak. Al naar gelang het model is er sprake van een functionele of decoratieve vloerlamp.

MEER LICHT

...in de woonkamer, hal of slaapkamer. En dit alles zonder extra stroomaansluitingen en zonder uitgebreide installatiewerkzaamheden. Daartoe zijn vloerlampen met stoffen lampenkappen en een lichtbron van ongeveer 400 lumen even geschikt als krachtige uplighters of moderne LED-uitvoeringen met een vast geïnstalleerde lichtbron.

DECORATIEF

Zowel de klassieke modellen met kap als alle designvarianten met en zonder LED verrijken elke ruimte met een optisch fraai, individueel accent. Hiervoor zijn vloerlampen in allerlei stijlen uitermate geschikt. Uplighters en booglampen zijn daarentegen eerder functioneel.

OM TE LEZEN

Het beste licht om weg te duiken in dat heerlijke boek of voor de optimale verlichting van creatieve activiteiten: booglampen, uplighters met leeslampje en alle andere vloerlampen met gericht licht zijn ontwikkeld om voor optimaal zicht te zorgen. Hiertoe wordt het licht direct op de betreffende activiteit gericht.

OM TE WERKEN

In kantoortuinen, onderwijsruimtes en thuiskantoren worden andere vloerlampen gebruikt dan in woningen. Terwijl in het thuiskantoor de eigen behoefte aan licht doorslaggevend is, is kantoorverlichting gebonden aan normen. Producten met HCL en soortgelijke technologieën maken lang en efficiënt werken mogelijk.

Stap 3

Vloerlampen met aanvullende functies

Vloerlampen met aanvullende functies kunnen bijzonder comfortabel en praktisch zijn. In een smarthome tillen deze extra mogelijkheden het licht naar een nieuw, creatief en persoonlijk niveau.

Dimbaar

Met dimbare vloerlampen maakt u het licht wat gezelliger of feller, afhankelijk van de situatie.

In hoogte verstelbaar

In hoogte verstelbare vloerlampen kunt u perfect aan fauteuils, sofa’s of de gekozen hoek in de ruimte aanpassen.

Smart

Ontwerp het licht individueel, bedien de verlichting digitaal en integreer deze in uw smarthome.

Stap 4

De stijl

Nu wordt het persoonlijk: al naar gelang uw smaak en interieurinrichting kiest u een vloerlamp. Op die manier onderstreept en verrijkt de lamp van uw keuze de uitstraling van de ruimte door er naadloos in op te gaan. U kunt er ook voor kiezen om van de lamp juist de blikvanger van de ruimte te maken.

Stap 5

Designklassiekers

Sommige vloerlampen verwierven al vele decennia geleden wereldfaam en zijn tegenwoordig verkrijgbaar als authentieke reproducties van het origineel. Andere vloerlampen behoren tot de moderne klassiekers die overtuigen met hun geraffineerde, verfijnde design.

Tolomeo Maxi

De absolute klassieker van Michele De Lucci en Giancarlo Fassina als XXL-vloerlamp.

Lady Costanza

In 1986 ontwierp Paolo Rizzatto deze comfortabel dimbare lampenserie.

Panthella

Een huiselijke klassieker uit 1971 in de Scandinavische stijl van Verner Panton.

Arco

In 1962 vonden Achille en Pier Giacomo Castiglioni met de Arco de allereerste booglamp uit.

Buquet

Een filigraan meesterwerk uit 1927 van Eduard-Wilfrid Buquet.

Type 75 Giant

Een volledig zwarte designlamp van Sir Kenneth Grange uit 2016.

Stap 6

De lichtbron

De juiste lichtbron creëert sfeer, helderheid en algemeen aangenaam licht. Houd bij lampen met vast geïnstalleerde LEDs echter ook rekening met de eigenschappen van de lichtbron.

Kleurtemperatuur Kelvin vloerlampen
BEHAAGLIJK WARM

Een lichtbron voor de woonkamer heeft een kleurtemperatuur van <3.300 Kelvin.

Lumen helderheid vloerlampen
VOLDOENDE HELDERHEID

Voor de aanvullende verlichting van een ruimte zijn lampen met 400 lumen of meer geschikt.

Kleurgetrouwe vloerlampen
KLEURGETROUW LICHT

Voor een optimale herkenning van kleuren in de ruimte is een CRI van Ra 80 of hoger vereist.

Energiezuinige vloerlampen
KOSTEN BESPAREN

LED-lampen hebben de hoogste energie-efficiëntieklasse op de markt.


Kai

Verlichtingsexpert bij Lampen24

TIP VAN DE EXPERT:

De kleurtemperatuur, oftewel de kwaliteit van wit licht, wordt zeer verschillend waargenomen. De meeste mensen in Midden-Europa vinden licht van 2.700 Kelvin, dat zoals bij de conventionele gloeilamp naar het rood neigt, bijzonder ontspannend. In warmere oorden, zoals Griekenland of de Canarische Eilanden, verkiezen de mensen daarentegen een koeler licht van 3.300 Kelvin.


Laat je inspireren

Tag ons met #yeslampen24nl op Instagram om ideeën en inspiratie te delen.
Klik hier voor meer informatie.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.