TIPS
flur

GANG VERLICHTING

8 tips voor de perfecte entrée verlichting

Aantrekkelijke lampen voor in de gang zorgen ervoor dat we ons meteen op ons gemak voelen als we ergens binnenkomen. Mooie ganglampen zijn ook fijn als er gasten op bezoek komen. Of de gang lang, kronkelig, smal of net heel breed is maakt niet uit: wij hebben de passende lamp voor elke gang.

Ontdek onze tips
Hier shoppen

#1 Hoe helder moet gang verlichting zijn?

Om zich in de gang te kunnen oriënteren en vrijwel elke activiteit te kunnen uitvoeren, is een heldere verlichting van 100-150 lumen per m² belangrijk. Meestal worden er in de hal plafondlampen met lichtverdeler, plafondspots met meerdere lampjes of moderne LED-panelen gebruikt.


#2 Verlichting voor lange of hoekige gangen

Lange gangen vereisen - afhankelijk van de stralingshoek en de helderheid - meerdere lampen op regelmatige afstand van elkaar. In gangen met hoeken moet elke sectie afzonderlijk worden verlicht.

Aangezien het vaak niet mogelijk of raadzaam is om in particuliere huishoudens een onbeperkt aantal stroomaansluitingen aan te leggen, zijn railsystemen aan te bevelen. Deze maken individuele verlichtingsoplossingen met slechts één stroomaansluiting. De afzonderlijke spots kunnen worden uitgelijnd en het systeem kan op elk moment worden uitgebreid.


#3 Gangverlichting automatiseren

Het binnenkomen met volle boodschappentassen of het rondlopen in een donkere gang: Naar de lichtschakelaar in de gang zoeken is in beide situaties heel vervelend. Lampen met bewegingssensoren kunnen hier een oplossing bieden. Hierdoor wordt het licht automatisch ingeschakeld als het nodig is.

Dat kan zonder ingewikkelde nieuwe installatie met behulp van een slimme lamp, die bijvoorbeeld in de bestaande wandlamp wordt geschroefd en via een app wordt verbonden met een draadloze bewegingsmelder op batterijen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met Philips Hue.


#4 Indirecte verlichting

Indirect licht schijnt niet rechtstreeks in de kamer, maar wordt eerst weerkaatst door muren of plafond. Dit geeft de ruimteverlichting een bijzonder zachte uitstraling, is niet-verblindend en creëert geen schaduwen. Wandlampen met een ondoorzichtige lampenkap of verlichting die naar boven en/of naar beneden schijnt, zijn populair.


#5 Uitnodigende sfeer

De gang is het eerste contact met de persoonlijke leefruimte. Wij voelen ons bijzonder op ons gemak met een gezellige lichtkleur van minder dan 3.300 Kelvin. Met een kleurweergave van Ra 80 of hoger is het ook eenvoudig om je outfit in de spiegel te bewonderen aangezien de kleuren optimaal worden weergegeven.

De LED-lamp, die in elke lamp met fitting kan worden geschroefd, biedt een volledig spectrum aan lichtkleuren, kleurweergaven en helderheid. Een LED lichtbron heeft bovendien een lange levensduur en is energie-efficiënt. Een LED lichtbron kan in elke lamp met fitting gebruikt worden.


#6 Licht op de commode

Ladekastjes, vensterbanken of rekken hebben vaak extra licht nodig, omdat u er bijvoorbeeld uw sleutels of belangrijke documenten op legt. Maar zelfs als u dat niet doet, zien meubels en nissen er gewoon beter uit met een aantrekkelijke lamp. Tafellampen hebben slechts 1 stopcontact nodig om prachtig te kunnen schijnen.


#7 Lichtgevende multitalenten

De ruimte in de gang is beperkt - waarom dan niet de functie van een lamp combineren met die van een wandplank, opbergmeubel of kapstok? Lichtgevende multitalenten zijn meer dan alleen lampen. Het zijn alledaagse hulpmiddelen, bijvoorbeeld als u uw portemonnee, sleutels of mobiele telefoon altijd precies op deze plek bewaart - en deze laatste zelfs oplaadt dankzij de USB-oplaadfunctie.


#8 Hanglampen in de hal

Praktisch en vooral stijlvol: hanglampen in de gang zijn echte blikvangers! De lamp moet echter hoog genoeg worden opgehangen zodat niemand tegen de lamp aan kan lopen. Een afstand van 200 cm tussen de vloer en de onderkant van de lamp is voor de meeste huishoudens optimaal.


FAQ: Veelgestelde vragen over ganglampen

Hoeveel lumen voor de gang?

Hoeveel spots per m²?

Welke lichtkleur in de gang / Hoeveel Kelvin in de gang?

Welke lampen voor smalle/kleine gangen?

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH