Klassieke / antieke wandlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  De klassiek-antieke wandlampen zijn weer terug

  De materialen en kleuren vullen  elkaar op een speelse manier aan. Sommige modellen zouden zeker goed in een koninklijk kasteel hebben gepast en daar zouden ze niet eens opvallen. Ook modellen die meer in de richting van Shabby Chic neigen, zijn te vinden onder deze categorie. Deze stijlrichting verbindt de volgende elementen: de nostalgiefactor en de mooie indruk dat ze al tientallen jaren meegaan.

  Hoe worden wandlampen geïnstalleerd?

  Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door, met inbegrip van alle veiligheidsinstructies, alvorens u uw nieuwe, klassiek-antieke wandlamp installeert. Dan komt alles goed en functioneert deze zoals het hoort. Als u geen ervaring hebt met elektrische installaties, dan is het beter om een professionele elektricien in te schakelen. Dan speelt u absoluut op zeker.

  Tip: als uw wandlamp een kabel met stekker heeft, dan hebt u geen ervaren elektricien nodig. Dan hoeft u de lamp alleen maar aan de muur te bevestigen. Controleer echter van tevoren even er ook een stopcontact in de buurt is. Dit is ook een goede oplossing voor huurwoningen, als de bekabeling niet verandert mag worden.

  antieke wandlampen
  antieke wandlampen

  Op welke hoogte moeten wandlampen geïnstalleerd worden?

  Als u uw sieraad aan de muur bevestigt, dan dient u het volgende in acht te nemen: u wilt niet verblind worden door de lamp. Daarom bevestigt u de lamp ongeveer vijf centimeter boven ooghoogte aan de wand. Dat is gemiddeld ongeveer 1,70 - 1,80 meter boven de grond.

  Waarmee onderscheiden antieke wandlampen zich?

  De lampen beschikken over stilistische elementen uit lang vervlogen tijden. Daarnaast zijn ze bedrieglijk echt oud gemaakt. Op deze manier geeft u elke kamer iets diepzinnigs en nostalgisch. Het antieke uiterlijk maakt van wandlampen ook een zeer klassiek element, waarmee vorige generaties zich net zo thuis zouden hebben gevoeld als u op het moment dat u uw nieuwe pronkstuk bekijkt.

  antiek wandlampen
  antiek wandlampen

  Welke soorten antieke wandlampen zijn er?

  De ene antieke wandlamp is de andere niet. Hoewel u de selectie al vrij goed gespecificeerd hebt, is er nog altijd een schat aan mogelijkheden.

  • Modellen met kap of modellen waarbij de lichtbronnen duidelijk zichtbaar zijn.
  • Wandfakkels voor zacht, verblindingsvrij licht
  • Halfronde wandschalen die de muur overspoelen met licht
  • Spots die uw schilderijen in de schijnwerpers zetten
  • Uitschuifbare modellen met accordeon-achtige muurbeugel
  antieke wandlampen
  antieke wandlampen
  Weiße Wandleuchte Angelis mit Asfour-Kristallen

  Van welke materialen worden klassiek-antieke wandlampen gemaakt?

  Als men aan "antiek" denkt, dan denkt men eerst aan materialen zoals messing, zilver en ijzer. Met de betreffende filter kunt u duidelijk zien welke materialen de antieke verscheidenheid aan wandlampen vormgeven. Daar kunt u onder andere kiezen uit roestvrij staal, kristal, messing en ook zijde. Via de filter "Kleur” kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat ook gouden tinten aan het resultaat toegevoegd worden. Of wat dacht u van chroom, oud messing of zink?

  antieke wandlampen
  antieke wandlampen

  Zijn er ook klassiek-antieke wandlampen met schakelaars verkrijgbaar?

  U hebt al besloten dat u een wandlamp met een klassiek-antieke uitstraling wilt? Dan hoeft u nu alleen nog maar te beslissen hoe u deze wilt bedienen. Er zijn wel wat mogelijkheden.

  • De goede oude wandschakelaar
  • Een schakelaar direct op de lamp
  • Een schakelaar op de voedingskabel
  • Een afstandsbediening
  • Een wandlamp kan ook bediend worden via een mobiele telefoon app

  Tip: uiteraard is het ook mogelijk om de wandlamp te bedienen via twee wandschakelaars. Dat kennen we wel uit de slaapkamer, waar een schakelaar naast de deur zit en een andere direct naast het bed.


  Werken klassiek-antieke wandlampen ook met LED-technologie?

  LED is qua verlichting de beste oplossing. Uiteraard vormen wandlampen geen uitzondering. Zelfs niet als deze antiek zijn. Want u wilt nog steeds energiezuinige en milieuvriendelijke verlichting, toch? Als u wilt dat de lichtbron zichtbaar is en bij uw stijl past, dan kunt u gebruik maken van trendy LED-gloeilampen. Deze hebben dezelfde voordelen als alle moderne LEDs:

  • in vergelijking met gloeilampen bespaart u 90% energie, vergeleken met halogeenlampen 60%
  • u mag zich verheugen op nagenoeg onderhoudsvrije technologie
  • LED-lampen hebben een levensduur van maar liefst 50.000 uur
  • LED-techniek staat voor zeer duurzame lichtbronnen
  • onmiddellijk na het inschakelen wordt de lamp 100 procent helder
  • compacte ontwerpen zijn het resultaat van moderne LED-techniek
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.