Landelijke kroonluchters

Kroonluchters geven blijk van een exclusieve smaak

Met een luchter zult u altijd de aandacht van uw gasten trekken. Of u nu een eenvoudige meerlichts-kroonluchter heeft of een fonkelende kristalluchter - iedere ruimte wordt sjiek door een luster. Kroonluchters hoeven trouwens niet altijd antiek te zijn. Moderne lampenontwerpers hebben de kroonluchter namelijk herontdekt, vanwege de speelse lichtwerking. Als u in onze online-shop rondsnuffelt, zult u verbaasd staan over de variëteit aan luchters, passend bij elk interieur.

Kroonluchters – summum van luxe en weelde

Een kroonluchter, ook wel 'luster' genoemd, onderscheidt zich als bijzondere uitvoering van de hang- of pendellamp, doordat hij meerdere lichtbronnen heeft. Daarnaast is hij vaak rijk versierd, bijvoorbeeld met lichtbrekende elementen als edelstenen, glasstenen of kristallen. Ook als de kroonluchter uit is, is hij vanwege zijn design een ware blikvanger en hoort dus absoluut bij de decoratieve elementen van uw interieur. De traditie van de luchter stamt uit de tijd van de olielampen rond 500 v.C. Deze werd in de eeuwen daarna verder uitgewerkt en verfijnd, tot de hedendaagse vorm van de kroonluchter.

De bijzondere kroonluchter: Landhuisstijl en rustieke stijl

Door de lange traditie van de kroonluchter zijn er verschillende stijlen ontstaan. Er zijn kristalkroonluchters, Florentijnse kroonluchters en luchters in landhuisstijl, die vooral opvallen door hun rustieke uiterlijk . Rustieke luchters, zoals bijvoorbeeld de kroonluchter in landhuisstijl, stralen een zekere behaaglijke eenvoud uit. Dit vindt zijn oorsprong in het feit dat de landhuisstijl zich ontwikkeld heeft vanuit de stijl van oorspronkelijke boerderijen. Ook al hadden de mensen weinig geld voor speciale meubelen en accessoires - hun huizen straalden toch een eenvoudige gezelligheid uit. Deze uitstraling is nog steeds terug te vinden bij de meubels, accessoires en kroonluchters in landhuisstijl. Rustieke- of landhuis-kroonluchters zijn de perfecte aanvulling voor een interieur met een gemoedelijke landhuisstijl.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.