Landelijke kroonluchters

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Landelijke kroonluchters zijn charmante blikvangers, ook in de stad

  Bij een landelijk huis denkt u aan een boerderij? Wij denken dan nog aan iets anders. Namelijk aan de stad. Preciezer gezegd: aan een stadsappartement. Ook daar kan de moderne landelijke stijl toepassing vinden en voor een geweldige sfeer zorgen. Op het platteland is deze stijl natuurlijk nog altijd erg in trek en betovert deze menige woning tot een comfortabel ingerichte oase van welzijn

  Hoe groot moet een kroonluchter in landelijke stijl zijn?

  Het belangrijkste is dat de uitwerking ervan op de ruimte u bevalt. De kroonluchter zal zijn uitwerking zeker niet missen, als deze niet te groot en omvangrijk is, maar ook niet te klein en onopvallend. Een kroonluchter is immers bedoeld om een statement te maken. Tip: als de luster in landelijke stijl vrij in de kamer hangt, dan is de diameter irrelevant. Belangrijker is dan het aantal lichtbronnen of de totale lichtstroom gemeten in lumen. De benodigde lichtstroom is afhankelijk van:

  • de grootte van de ruimte
  • de kleuren in de ruimte (heldere muren reflecteren het licht beter)
  • de gewenste helderheid

  Als u uw rustieke kroonluchter boven de tafel wilt hangen, dan moet deze niet te groot zijn ten opzichte van de tafel. In elk geval moet de kroonluchter een kleinere diameter hebben dan de tafel, anders kan deze een overmatig groot effect hebben. Bij ronde tafels is dat een duidelijke zaak. Bij vierkante tafels gaat u eenvoudigweg van de kortste kant uit.

  Hoe hoog moet de kroonluchter hangen?

  Eén ding is glashelder: als de rustieke kroonluchter vrij in de ruimte hangt, moet deze zo hoog hangen dat niemand zijn hoofd kan stoten. Als de kroonluchter boven een tafel wordt opgehangen, dan kan deze iets verder de kamer in steken. Zorg er echter voor dat u de persoon tegenover u gewoon kunt aankijken. Met een afstand van ca. 60-70 cm tussen de onderkant van de lamp en het tafeloppervlak zit u meestal wel goed.

  Landelijke kroonluchter met hout
  Landelijke kroonluchter met hout

  Hoe onderscheidt de landelijke stijl zich bij kroonluchters?

  Van kroonluchters in de landelijke huisstijl kunnen we boven alles één ding zeggen: deze zijn mooi rustiek. In de eerste plaats denken wij dan aan hout, messing en metaal. Dat geldt vast en zeker ook voor u. Deze materialen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor de moderne landelijke stijl. Uw favoriete materialen kiezen in de webshop is heel eenvoudig: u selecteert de filter "Materiaal" en vinkt aan wat u wilt. In een handomdraai is dan al de resultatenlijst beschikbaar.

  Tip: kroonluchters in een rustieke landelijke look zijn ook goed te combineren met deze trendy stijlen:

  • Shabby Chic
  • de vintage stijl
  • de Hygge-stijl

  In welke kleuren zijn landelijke lusters beschikbaar?

  Het spreekt voor zich dat landelijke kroonluchters niet in schreeuwerige kleuren verkrijgbaar zijn. Dat is niet te verenigen met deze stijlrichting. U hebt natuurlijk nog steeds genoeg keuze: gewoon via de filter "Kleur" kijken wat onze webshop te bieden heeft en om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld witte modellen of lusters in chroom, brons en koper

  Zijn er ook landelijk kroonluchters met kap?

  Lijkt een kroonluchter met heel veel kleine lampenkappen u cool en grappig? We zijn het met u eens. En dit past heel goed bij de landelijke huisstijl. Laat u zich betoveren door de foto's in de categorie "landelijke kroonluchters” om uw droommodel te vinden. Als u helemaal meegaat in de lampenkappentrend, dan kunt u ook de categorie "kroonluchter met kap" eens bekijken. Deze categorie beperkt zich echter niet alleen tot de landelijke huisstijl. Dus maak gewoon een keuze naar uw smaak.

  Landelijke kroonluchter met hout

  Passen landelijke kroonluchters goed in de eetkamer?

  Ons antwoord zal u ongetwijfeld niet verrassen: ja, absoluut! De rustieke houten eettafel smeekt bijna om een rustieke metgezel qua verlichting. Aan de slag dus met het project "styling van de eetkamer". Weet u nog steeds niet zeker welke kroonluchter het best geschikt is voor uw eetkamer? Dan kunt u altijd eens telefonisch overleggen met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder. 

  Landelijke kroonluchter met hout

  Zijn er retrofitlichtbronnen beschikbaar die passen bij het landhuis uiterlijk?

  Wat zouden moderne kroonluchters in landhuisstijl zijn zonder bijpassende lichtbronnen met de allernieuwste LED-technologie? Nog altijd heel erg mooi, maar in vergelijking met een gloeilamp niet half zo energiezuinig en milieuvriendelijk. Om toch ten volle te kunnen profiteren van de rustieke uitstraling, kunt u bijvoorbeeld LED-windkaarslampen gebruiken. Deze hebben dezelfde gestandaardiseerde sokkel als conventionele lichtbronnen en passen daarom ook in standaard fittingen zoals E14.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.