kinderkamerlampen

Kinderkamer verlichting - 5 tips

In de kinderkamer kan je je op het gebied van verlichting echt uitleven! Een mooie meisjeskamer in roze tinten met prinsessenmotieven en bloemen. Of een jongenskamer in blauwe tinten met voetbalmotieven en vliegtuigen. Of gewoon een goede mix om clichés te doorbreken met frisse ideeën! Kinderkamerlampen zijn veelzijdig en bestrijken een kleurrijk palet van bureaulampen tot slaapkamerlampen.


Tip 1: Kinderkamer lampen voor jongens

Een piloot worden - een voetbalster of een politieagent - de dromen van kleine jongens zijn heel fantasierijk! Waarom integreer je deze dromen dan niet gewoon in het rijk van de kleine kapoenen als kinderlamp?

Een vliegtuig als hanglamp in de kinderkamer - dit is een blikvanger waar kinderen en volwassenen dol op zullen zijn! De vliegtuiglamp kan ook leuk geïntegreerd worden in het verhaaltje voor het slapengaan.

Of het nu gaat om een plafond-, wand- of tafellamp voor de kinderkamer - de motieven zijn zo leuk dat kiezen moeilijk wordt. De diverse motieven - van voetballampen tot lampen met honden - vormen een leuke stimulans voor avonturen in de jongenskamer.


Tip 2: Kinderkamer lampen voor meisjes

Een beetje roos is toegestaan in de meisjeskamer! Bij voorkeur echt kleurrijk met mooie combinaties van geel en groen! Deze bonte kleuren zijn perfect voor de speelkamer!

De meeste kinderen zijn helemaal weg van dierenmotieven. Felgekleurde paarden, kikkers en bijen in de kamer van je dochtertje brengt gegarandeerd een vrolijke sfeer!

Wat niet mag ontbreken in het meisjesachtige droomland zijn natuurlijk feeën en prinsessen. Als motieven op de lampen creëren ze een fabelachtig eigen koninkrijkje. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit!


Tip 3: Verlichting om huiswerk te maken

Zelf eerste regels schrijven, rekenen en huiswerk maken - dat is veel leuker met een mooie kleurrijke lamp! En een mooie bureaulamp is natuurlijk ook heel praktisch in de kinderkamer.

Dromen mag ook aan het bureau - tussen het huiswerk door de gedachten laten ronddwalen en denken aan piratenverhalen en de kleurrijke dierenwereld!

Het is natuurlijk belangrijk om de bureaulamp goed in te stellen. Voor rechtshandigen wordt de lamp het best links geplaatst, voor linkshandigen wordt de lamp het best rechts geplaatst. Op die manier vallen er geen storende schaduwen op het bureau en kan er het best gewerkt worden!


Tip 4: Lampjes voor tijdens de nacht

Echt pikdonker vindt bijna niemand fijn. Fantasieën van geesten worden veel te realistisch en het is bijna onmogelijk om in slaap te vallen - het is veel beter om een schattig nachtlampje te gebruiken met leuke motieven.

Maar niet alleen de nachtlampjes zijn belangrijk in de slaapkamer, ook een leeslampje op het nachtkastje is een must - zodat mama of papa gezellig een verhaaltje voor het slapengaan kan lezen. Dit is het leukst met een lamp in een warmwitte lichtkleur die gezellig gedimd is.

Nachtkastlampjes voor kinderen zijn er in alle groottes, kleuren en motieven. Vooral populair bij kinderen zijn lampen die leuke patroontjes maken op de muur zoals de maan en sterren. Zo wordt de kinderkamer een echt paradijs waar kinderen zich veilig en geborgen voelen.


Tip 5: Coole lampen als geschenkidee

Het verlanglijstje van kinderen staat altijd boordevol. Een geschenk waar de kinderen in de kinderkamer lang van zullen genieten zijn lampen in kleurrijke motieven van piratenboten tot lieveheersbeestjes!

Een origineel cadeautje bedenken is niet altijd gemakkelijk. Een leuke lamp is origineel en brengt vreugde in de kinderkamer van elk kind!

Rolmodellen zoals Pippi Langkous kunnen de fantasie van de kleine kapoenen wekken. Een luchtballon of een piratenschip om haar vader te redden, alles komt voor in de avonturen van Pippi Langkous. Het creëren van zulke fantasiewerelden is gegarandeerd fantastisch voor elk kind!


FAQ: Veelgestelde vragen over kinderkamer verlichting

Waarom is gelijkmatig verdeelde verlichting belangrijk in de kinderkamer?

Waar moet u opletten bij het uitkiezen van een kinderkamer lamp?

U heeft professioneel advies nodig?