LED-bureaulampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  LED bureaulampen zijn de beste keuze voor werkplekken thuis en op kantoor

  U zit aan uw bureau te werken. Eerst beginnen uw ogen te branden en dan voelt u de eerste tekenen van hoofdpijn. Meestal komt dit omdat u geen bureaulamp hebt. Komt u dit bekend voor? Dan staat u wellicht ook op het punt een bureaulamp te kiezen die uw bureauwerk letterlijk en figuurlijk wat lichter maakt. Onze tip: kijk eens naar de moderne LED-bureaulampen .

  Hoeveel watt heeft een LED-bureaulamp?

  Dat hangt helemaal af van de lamp – en van de kwaliteit van de lichttechniek. Hoewel de lichttechniek voor alle LEDs gelijk is, verschilt de lichtopbrengst. Deze is afhankelijk van hoeveel lumen het product bij hoeveel watt uitstraalt. Een goede LED bureaulamp kan met 5-6 watt dezelfde helderheid leveren als een gloeilamp van 60 watt. Andere bureaulampen schijnen met 10 watt hetzelfde als een gloeilamp van 40 watt. Los daarvan: alle LED-bureaulampen zijn sowieso zuiniger.

  Het is echter duidelijk dat het veel belangrijker is om te weten hoe helder een bureaulamp schijnt. Dat wordt gemeten in lumen.

  Hoeveel lumen dient een LED-bureaulamp te leveren?

  Slechts 200 lumen meer aan uw bureau kan het verschil al maken tussen goed zicht op het document en oververmoeide, tranende en branderige ogen.  Nog beter zijn 400-500 lumen aanvullende helderheid.

  LED-bureaulampen die 400 of meer lumen leveren, hebben vaak een dimmer. Zo kan de helderheid eenvoudig aan uw eigen wensen aangepast worden. Dit is ook belangrijk als een uurtje werken 's avonds uitmondt in een productieve nacht. Als het licht dan op een bepaald moment veel te helder is, dan verlaagt u de helderheid met de dimmer.

  Ook niet onbelangrijk: zelfs een goede bureaulamp is geen vervanger voor een gezonde nacht slaap!

  Op Lampen24.nl vindt u op de productpagina de lumenspecificatie in de regel "Lichtstroom in lumen".

  Hoe helder is de LED-bureaulamp?

  Lumen (en niet meer watt) geeft de helderheid aan van een LED bureaulamp. Wie in de huiskamer oudere lichttechnologieën, zoals gloeilampen, gebruikte of nog steeds gebruikt, kan dit uitrekenen: het aantal watt van de gloeilamp keer 10 geeft ongeveer het aantal lumen. Een LED-lamp met 400 lumen stemt overeen met de helderheid van een gloeilamp van 40 watt. Daarmee hebt u meer dan voldoende licht om uw documenten te bekijken!

  Over welke andere functies beschikken LED-bureaulampen verder nog?

  • Meerdere scharnieren om het licht optimaal te richten
  • Instelbare lichtkleur voor verschillende lichtbelevingen
  • Touchdimmer om de helderheid met een simpele aanraking in te stellen
  • USB-aansluiting voor het opladen van smartphones en dergelijke
  • Inductieve laadzone voor het opladen van mobiele telefoons die geschikt zijn voor Qi

  In de productdetails leest u of een bureaulamp over deze functies beschikt.

  Waar zet ik de bureaulamp neer?

  U hebt een product gekozen, dit ontvangen en ook al uitgepakt - en nu vraagt u zich af waar u de bureaulamp het beste kunt neerzetten. Heel simpel: als u rechtshandig bent zet u de bureaulamp aan de linkerkant, als u linkshandig bent aan de rechterkant. Zo voorkomt u dat u met uw hand slagschaduwen op de documenten creëert.

  Goede algemene verlichting is de optimale aanvulling voor de bureaulamp, denk hierbij bijvoorbeeld aan plafondlampen. Algemene verlichting is belangrijk om sterke helderheidscontrasten tussen het bureau en de ruimte te voorkomen. Als u hier niet voor zorgt, dan worden uw ogen ook snel moe. Daar is zelfs de allerbeste LED-bureaulamp niet tegen opgewassen.

  Zijn LED-bureaulampen alleen verkrijgbaar in moderne uitvoeringen?

  U wilt liever geen modern design? U geeft de voorkeur aan een klassiek of creatief model op uw bureau? Geen zorgen! "Modern" verwijst bij LED-bureaulampen uitsluitend naar de kwaliteit en de vele voordelen van de verlichtingstechnologie.

  Bij het ontwerp zal het volgende u opvallen: zelfs designklassiekers zoals de Tolomeo, die in 2017 zijn 30e verjaardag vierde, zijn nu met LEDs uitgerust. En natuurlijk kunt u in elke bankierslamp met een E27-fitting ook een LED-lamp gebruiken. Dan wordt ook deze lamp in een handomdraai modern (of door het indraaien van de lichtbron dan)!

  led bureaulampen
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.