Uplighters

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Uplighters:

  deze zijn gewoon anders dan de andere lampen. Specifieker gezegd zijn deze anders dan andere vloerlampen. Uplighters stralen naar boven naar het plafond en creëren zo - door indirect licht - een gezellige sfeer in de ruimte. U kunt dit flexibele, speciale onderdeel van de vloerlamp geheel naar eigen wens gebruiken: om een hele ruimte te verlichten of om individuele zones van een grotere ruimte te accentueren.

  Dimbare LED uplighter Felicia in roest look

  Moet ik bij uplighters de lichtbron vervangen?

  De meeste moderne plafondlampen beschikken tegenwoordig over vast geïnstalleerde LED-technologie. Dat betekent dat de lichtbron niet vervangen hoeft te worden. Wees ook niet bang dat de lamp er voortijdig de brui aan geeft. Als deze 4 uur per dag brandt, dan gaat deze wel 30 jaar of langer mee.

  Er zijn echter ook uplighters waarbij u de lichtbronnen nog wel moet vervangen. Dit is echter ook gemakkelijk op te lossen. Kijk even welke sokkels u nodig hebt - bijvoorbeeld E14 of E27. Meestal hebt u één of twee lichtbronnen nodig: één voor bovenin en één voor onderin - voor de leeslamp.

  Dimbare LED uplighter Felicia in roest look
  Dimbare LED uplighter Felicia in roest look

  Waarom is een leeslamp zo handig?

  U zit onderuit gezakt op uw comfortabele bank een boek te lezen. Naast u staat de uplighter. De kap zorgt voor een aangename basishelderheid - gezellig gedimd. Dat is echter niet voldoende om te lezen. U schakelt de leeslamp in. U buigt deze zodanig dat uw boek perfect verlicht is. Zo kunt u dan comfortabel bladeren. Daarom is de leeslamp aan een uplighter zo handig en mag deze in geen geval ontbreken.

  Zijn uplighters dimbaar - inclusief de leeslamp?

  U wilt zo veel mogelijk flexibiliteit - en uw uplighter moet u daarbij ondersteunen? Dan moet deze dimbaar zijn. Als u op veilig wilt spelen, let hier dan bij het kopen goed op. Gebruik in de webshop de filter "dimmer". Vaak kunt u niet alleen uplighter dimmen, maar ook de handige kleine leeslamp.

  De manier waarop u de lichtintensiteit kunt verlagen, verschilt van model tot model. Het doel is echter hetzelfde: de ene keer de lamp volledig opendraaien, om deze een tijdje later te dimmen naar een gezellige stand. Dat is mogelijk met:

  • met EasyDim-lampen
  • met touchdimmer
  • met draaischakelaar
  • met voetdimmer
  • met afstandsbediening

  Halogeen of LED - wat is beter?

  Daar kunnen we heel duidelijk over zijn: halogeenlampen kunnen niet concurreren met LED. Omdat LED-technologie zoveel voordelen heeft:

  • 60% energie- en kostenbesparing in vergelijking met halogeenlampen
  • volledig onderhoudsvrij, en met een lange levensduur
  • met minder energie meer lumen en daardoor meer helderheid
  • flexibel qua lichtkleuren
  • toegespitst op smarthometrend

  Zijn er ook uplighters met afstandsbediening?

  Het licht bedienen met een afstandsbediening - dat is tegenwoordig niets ongewoons. Deze uitvoeringen zijn echter nog steeds in de minderheid. De lichtkleurveranderings- en multicolourfuncties zijn echter sterk in opkomst. 

  Uit welke ontwerpen is er keuze?

  Qua design zijn er grote verschillen. Via de filter "Stijl" kunt u in onze webshop bekijken uit welke stijlen u kunt kiezen. Van landhuis tot design, u vindt hier alles. Naast zeer typische en klassieke modellen, zijn ook ongewone stijlen bijzonder populair.

  Schitterende vloerlamp Floob
  uplighter
  uplighter

  Uplighter of vloerlamp – wat is beter?

  Driepootlamp, booglamp of toch liever een uplighter? De vraag is: welke lamp bevalt u het beste en wat moet deze kunnen? Grofweg kunt u uitgaan van het volgende: een uplighter kan een gehele ruimte verlichten, maar kan ook alleen als zoneverlichting gebruikt worden. Een normale vloerlamp is meer bedoeld om bepaalde gedeeltes van een kamer te verlichten. Uplighters beschikken meestal over een kleine leeslamp, bij vloerlampen is dat minder vaak het geval. In één opzicht kunnen de uplighters het echter niet bijbenen: dat is het veelvoud aan ontwerpen. Maak daarom de volgende afweging:

  • Toepassing (algemene of zoneverlichting) - de uplighter kan voor beide doeleinden worden gebruikt
  • Extra functies (leeslamp) - hierover beschikt alleen de uplighter over het algemeen
  • Uplighters zorgen voor indirect licht - bij vloerlampen is dit al naar gelang het model verschillend
  • Design - vloerlampen zijn qua ontwerp veelzijdiger
  uplighter
  uplighter
  uplighter
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.