Uplighters

Uplighters en vloerlampen

Uplighters en vloerlampen geven gezelligheid en sfeer in de kamer, ze hebben een uitstraling van rust en ruimte. Het aangename indirecte licht van uplighters of een vloerlamp is afhankelijk van de uitvoering dimbaar en op hun plek altijd flexibel. Bovendien zijn uplights en vloerlampen vaak uitgevoerd met een leeslamp, die onafhankelijk van het indirecte licht van de uplight schakelbaar is. Uplights kunnen representatief of juist strak en bescheiden ogen. Overtuigt u zich van onze grote keus in de rubriek vloerlampen/uplighters.

Zoneverlichting en ruimteverlichting met uplights

Vloerlampen staan over het algemeen bekend als experts in zoneverlichting. Ze kunnen overal geplaatst worden waar een stopcontact zit, en verspreiden dan een aangenaam licht dat zorgt voor accenten in elke ruimte. Uplights zijn een speciaal soort vloerlampen. Een uplight verspreidt geen zonelicht naar beneden zoals andere vloerlampen, maar geeft haar licht naar boven af. Daar wordt het via het plafond in de hele ruimte verspreid. Een uplight is daarom ook een lamp die voor ruimteverlichting zorgt en daarbij een uitgelezen basisverlichting biedt. Ook is de uplight, afhankelijk van de afmetingen van de kamer, een expert in zoneverlichting. Met de naar boven gerichte lamp kunnen accenten worden aangebracht en grotere ruimten lichttechnisch in verschillende zones worden onderverdeeld.

Uplights met dimmer

Veel uplighters, vooral die met halogeenlampen, zijn uitgevoerd met een dimmer. Deze biedt een traploze, individuele lichtsterkteregeling, afhankelijk van de lichtbehoefte en de gewenste sfeer. Een gedimde uplight verspreidt een aangename sfeer, die een warme en behaaglijke uitwerking heeft. Bij een volle lichtopbrengst, dus niet in gedimde stand, doet het licht van een uplight wat koeler aan en is de sfeer in de kamer minder gezellig. Bepaalde activiteiten, die in gedimde stand niet mogelijk zijn, kunnen dan toch uitgevoerd worden. Eén ding is nu wel duidelijk: Voorzien van een dimmer wordt de uplight, die toch al een zeer flexibele lamp is, nog veelzijdiger toepasbaar.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.