Landelijke wandlampen

Wandlampen - gevarieerd en persoonlijk

Wandlampen zijn perfect geschikt om accenten aan te brengen in de woonkamer. Schakel ze daarom apart van de overige verlichting. Het indirecte licht geeft een warme behaaglijke sfeer in de kamer. Dat is kenmerkend voor het lichtkarakter van wandlampen.

Wandlampen kennen we al langer dan de uitvinding van het elektrische licht. Al heel lang geleden bevestigden de vroegste bewoners van ons land toortsen aan de wand, om hun holen te verlichten. Tegenwoordig hebben deze wandlampen weliswaar geen open vlam meer als lichtbron. Maar de wandlamp als vorm van verlichting is gebleven en is nog altijd populair. Veel mensen gebruiken wandlampen als wand- en interieurdecoratie en voor de verlichting van schilderijen, trofeeën of spiegels.

Wandlampen in landelijke stijl

De geliefde landelijke stijl heeft zijn oorsprong in de huizen van eenvoudige plattelandsbevolking. De inrichting was sober maar gezellig en bestond hoofdzakelijk uit massieve meubels, die vaak gelakt en geschilderd werden. Tegenwoordig bestaat landelijke -deco uit antieke, rustieke huishoudelijke meubels. Niet zelden zijn het erfstukken of curiositeiten die op de vlooienmarkt op de kop zijn getikt.

De landelijke stijl heeft veel varianten: - Scandinavisch, Italiaans, Brits of de Alpen. Welke stijl u ook kiest, in ons assortiment vindt u passende wandlampen, die uw inrichting compleet maken. Juist omdat er binnen de landelijke stijl zoveel verschillende motieven en dessins bestaan, is het makkelijk om een passende wandlamp te vinden. Rustiek of filigraan, sober of met de hand bewerkt: Wandlampen in landhuis stijl zijn zo divers, dat je altijd slaagt!


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.