Messing/goud plafondlampen

Plafondlampen in goud en messing voor een aantrekkelijke beleving

Heeft u uw woning ingericht met waardevolle, antieke meubels en woonaccessoires, dan moeten die ook met hulp van de juiste verlichting goed naar voren komen. Daarvoor is niet alleen het juiste licht op de juiste plek nodig, maar is ook de ‘verpakking’ van het licht van belang. Met een gouden of messing plafondlamp bekroont u op stijlvolle wijze de aantrekkelijke sfeer van uw woning. Messing/gouden plafondlampen zorgen voor een verheven sfeer.

Prachtige lichtpunten met messing/gouden plafondlampen

Zowel goud als messing worden al duizenden jaren gebruikt als basismateriaal voor verschillende voorwerpen zoals munten, sieraden, wandsteunen of kandelaars. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er tegenwoordig plafondlampen worden vervaardigd van messing en goud. Juist door het schijnsel van de lichtbron komt het prachtige oppervlak van plafondlampen in goud en messing bijzonder goed tot zijn recht. Messing plafondlampen zijn er in glanzende en gepatineerde uitvoering. Ook de kleur van messing plafondlampen varieert naar gelang van het zinkgehalte van de legering. Bij een laag zinkgehalte is het messing wat bruinachtig; meer zink leidt tot een gelige kleur van de legering.

Geschiedenis van plafondlampen in goud en messing

Goud is een scheikundig element dat men tot de edele metalen rekent. Al duizenden jaren wordt het toegepast voor het maken van rituele voorwerpen, munten en sieraden. Door zijn glanzende oppervlak is het edele metaal bijzonder geschikt voor de vervaardiging van gouden plafondlampen. Dat men van een afstand gouden en messing plafondlampen alleen op grond van de kleur niet kan onderscheiden, komt doordat de koper-zink-legering en het edelmetaal qua kleur op elkaar lijken. Ook voor messing zijn er al bewijzen uit het derde millennium voor Christus. Veel plafondlampen in messing en goud worden qua uiterlijk tot de klassieke verlichting gerekend, zodat ze bijzonder goed passen bij een antiek interieur.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.