Moderne tafellampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Moderne tafellampen

  Tijdloze, stijlvolle ontwerpen voor hedendaagse interieurs

  Moderne tafellampen voor een modern interieur: een goede match! Eigentijdse lampen getuigen immers niet alleen van een goede smaak in innovatieve ontwerpen, maar u haalt met de extra functies en energiezuinige lichttechniek bovendien Modern Living pur sang in huis!

  Moderne tafellampen

  Wat kenmerkt een moderne tafellamp?

  Stijlvol en tijdloos: zo zien tafellampen er in een moderne stijl uit. Heldere lijnen en minimalistische vormen in combinatie met verfijnde details. Wit, zwart en zilver zijn de perfecte kleuren die in elk interieur passen.

  Soortgelijke ontwerpen hadden sommige designers al eerder onder de knie. Daarom zien sommige tafellampen uit het verleden er ook vandaag de dag nog modern uit. Voorbeelden hiervan zijn de Birdy tafellamp uit 1952 of de Wagenfeld-tafellamp uit 1923-1924.

  Over welke functies kunnen moderne tafellampen beschikken?

  Voor een tafellamp betekent modern ook dat de lamp meer functies te bieden heeft. Denk eerst goed na waar u de tafellamp voor wilt gebruiken en kies dan gericht voor een product dat bijvoorbeeld:

  • Uw mobiele telefoon oplaadt via een USB-poort op de lamp;
  • Een Qi-laadvlak heeft;
  • U in staat stelt om de kleurtemperatuur aan te passen aan de situatie;
  • Verschillende verlichtingsscenario's mogelijk maakt via RGB-kleurverandering;
  • Dimbaar is met een touchdimmer, zodat het 's avonds écht gezellig wordt.
  Moderne tafellampen touchdimmer
  Tafellampen modern

  Welke lichtbron is het best geschikt voor moderne tafellampen?

  Een moderne tafellamp beschikt steeds vaker over een LED-lichtbron. Een LED-lichtbron met een conventionele fitting of een vast ingebouwde LED-plaat. Deze laatste optie maakt zelfs futuristische ontwerpen mogelijk!

  Afgezien van het ontwerpaspect besparen LED-lichtbronnen tot 90% energie in vergelijking met gloeilampen en hebben deze een bovengemiddeld lange levensduur.

  Hoeveel lumen moet een tafellamp leveren?

  Dat is geheel afhankelijk van het gebruiksdoel. Als goede aanvullende lichtbron, om bijvoorbeeld een boek te lezen, is 300-400 lumen voldoende. Voor bureauverlichting daarentegen moet de lamp ongeveer 1000 lumen leveren, zodat u verschillende taken comfortabel kunt uitvoeren.

  Overigens: in principe rekenen we niet meer in watt, maar in lumen. Lumen geeft bij moderne lampen informatie over de helderheid – en niet alleen over het energieverbruik (watt).

  Tafellampen modern wit

  Wilt u meer weten over moderne tafellampen of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.