Stoffen plafondlampen

Stoffen plafondlampen: interieuronderdelen van een bijzonder materiaal

Stof is een materiaal dat mensen al honderden, ja duizenden jaren inspireert, het vindt zijn toepassing bij vele gebruiksvoorwerpen en kunst. Een plafondlamp van stof is door de materiaalkeuze simpelweg bijzonder: de lichtdoorlaatbare kap zorgt voor een bijzonder gezellig en warm aandoend licht. Wat betreft de vorm van de stoffen plafondlamp, is een creatieve diversiteit merkbaar. Geometrische basisvormen worden naar hartenlust met aantrekkelijke details uit andere materialen gecombineerd. Daarbij kan gedacht worden aan metaalelementen maar ook net zo goed aan kristallen hangers, voor een extra luxe effect.

Het effect van het materiaal stof

Stof is een flexibel materiaal en wordt bij een stoffen plafonlamp als kap om de lichtbron gespannen. Het gaat hier om een materiaal dat op de meest verschillende manieren flexibel gevormd kan worden. Erg populair zijn artikelen met een witte stoffen kap, die op een bepaalde manier schoonheid en rust uitstralen en daarom overeenkomstige interieurs van bijvoorbeeld slaapkamers perfect aanvullen. Maar stof kan nog meer. Een textiel-plafondlamp kan bijvoorbeeld zijn uitgerust met zwarte stof, met een mooie structuur, of met een beige kap voor een bijzonder gezellig licht, of ook met een bies of motiefje worden versierd voor een bijzonder mooi geheel.

Met stoffen plafondlampen een aangename basisverlichting scheppen

Ook stoffen plafondlampen zijn uitermate geschikt voor het genereren van een goede algemene verlichting. Daarbij zorgt het materiaal ervoor dat een dergelijke lamp in woon-en slaapruimtes bijzonder aantrekkelijk is. Bovendien laat stof doorgaans licht door. Dat is voor de basisverlichting een must, aangezien de lichtbron alleen dan al haar licht kan verspreiden. Verder zijn stoffen plafondlampen verblindingsvrij, omdat de lichtbron afgedekt is. Zo biedt een dergelijke lamp, met een flinke portie charme en elegantie, de ideale mogelijkheid voor de basisverlichting van gezellige woonkamers.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.