Kinderkamer plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Plafondlampen voor de kinderkamer

  Met licht wordt het pas écht leuk


  Bij de keuze van de juiste plafondlamp voor de kinderkamer spelen meerdere aspecten een rol dan kleur of design. Het maakt niet uit of u de lamp kiest aan de hand van het criterium "jongen of meisje" of dat u de oude lamp vervangt door een model met afbeeldingen uit de nieuwste animatiefilm. Het is altijd belangrijk om te letten op de beste lichtkwaliteit voor de kinderkamer.

  Waarom is LED de beste keuze voor de kinderkamer?

  Voor de kinderkamer hoeft u niet eens over iets anders na te denken dan over LEDs. Niet voor de plafondlamp in de kinderkamer en ook niet voor andere kinderkamerverlichting die gemakkelijk toegankelijk moet zijn voor het kind. Halogeenlampen in tafellampen zorgen bijvoorbeeld vaak voor verbrande vingertjes.

  LEDs ...

  • zorgen voor een optimale lichtkwaliteit
  • zijn kwikvrij
  • zijn schakel vast (als het kind met de lichtschakelaar speelt, gebeurt er niets met de lamp)
  • besparen energie, zelfs als de plafondlamp in de kinderkamer dag en nacht brandt
  • hebben een lange levensduur en u hoeft de lichtbronnen niet regelmatig te vervangen

  Voor de kinderkamer hoeft u niet eens over iets anders na te denken dan over LEDs. Niet voor de plafondlamp in de kinderkamer en ook niet voor andere kinderkamerverlichting die gemakkelijk toegankelijk moet zijn voor het kind. Halogeenlampen in tafellampen zorgen bijvoorbeeld vaak voor verbrande vingertjes.

  kinderkamer_plafondlampen
  kinderkamer_plafondlampen

  Hoe helder moet de plafondlamp in een kinderkamer zijn?

  De dagen waarop men zoveel watt voor een kamer nodig had, behoren tot het verleden. Bij energiezuinige lichtbronnen houden we rekening met de lumenwaarde. Dit geeft daadwerkelijke informatie over de helderheid en niet alleen over het energieverbruik (watt).

  Om de helderheid van een kamer goed te bepalen, neemt u het aantal vierkante meters van de kinderkamer. Dat vermenigvuldigt u met ongeveer 140 lumen (persoonlijke voorkeuren voor licht of donker kunnen deze waarde verhogen of verlagen). Dan krijgt u de totale helderheid die de plafondlamp van uw kinderkamer bij benadering dient te bieden.

  Een voorbeeld: een gemiddelde kinderkamer met voldoende ruimte om te spelen en te ontspannen heeft een oppervlakte van ongeveer 15 m². Vermenigvuldigd met 140 resulteert dit in een vereiste totale helderheid van 2.100 lumen. Dit betekent dat u voor deze kinderkamer een plafondlamp met 3 lampen van elk 700 lumen of een lamp met 5 lampen van elk 400 lumen nodig hebt.

  Welk licht is comfortabel voor kinderen?

  De kinderkamer is de combinatie van alle kamers in één. Hier wordt gespeeld en geleefd, maar ook geslapen.

  Omdat de plafondlamp voor de kinderkamer de basisverlichting voor de ruimte vormt, is het bijzonder belangrijk om te letten op de lichtkwaliteit van de lichtbronnen.

  Twee kenmerken van licht zijn verantwoordelijk voor comfort en mooie, levendige kleuren: de lichtkleur en de kleurweergave. Een warmwitte lichtkleur van 2.700 kelvin zorgt voor een gezellig, roodachtig licht. Waarin u heerlijk kunt ontspannen. Een kleurweergave van minstens Ra 80 zorgt ervoor dat kledingstukken, maar ook gekleurde potloodtekeningen en knutselwerkjes, kleurrijke prentenboeken en felgekleurde actiefiguren uit de nieuwste superheldenfilm rijk en levendig verlicht worden.

  Kinderen houden van kleuren en ontspanning - met het juiste licht vervult u deze wens.

   

  kinderkamer_plafondlampen
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.