Sensor plafondlamp

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Plafondlampen met bewegingsmelder

  Wees eerlijk: hoe vaak vergeet u niet de lampen aan te doen als u thuis "even kort” de gang op gaat of de trap oploopt? Het licht brandt urenlang, verbruikt elektriciteit en niemand heeft er iets aan.

  In beide gevallen komen plafondlampen met bewegingsmelder prima van pas. Deze lampen bieden twee voordelen:

  • Automatische inschakeling: dat betekent meer veiligheid en comfort!
  • Automatische uitschakeling: dit betekent meer elektriciteit besparen en de lampen ontzien!

  Een tip over de montage van uw plafondlamp met bewegingsmelder: schakel altijd een gekwalificeerde elektricien in om uw lampen aan te sluiten. Ook als u bij een bestaande plafondlamp achteraf een externe bewegingsmelder wilt plaatsen. In de installatiehandleiding kan de elektricien waardevolle installatietips vinden.

  Kunnen plafondlampen achteraf met een bewegingsmelder worden uitgerust?

  LED plafondlamp Office Square - met sensor

  In principe is het mogelijk om een externe bewegingsmelder aan te sluiten op een plafondlamp zonder bewegingsmelder (klik op de link om deze in de webshop te ontdekken).

  U moet echter vooraf zorgvuldig overwegen of u een externe bewegingsmelder wenst (bijv. om deze individueel te kunnen instellen). Ga ook na of de kosten voor de aanschaf van een nieuwe plafondlamp met geïntegreerde bewegingsmelder misschien lager zijn.

  Om een externe bewegingsmelder kan het nodig zijn om breek- en schilderwerkzaamheden uit te voeren. In zo'n geval kan een externe bewegingsmelder interessant zijn, die een bestaande schakelaar vervangt.

  Hoe werkt de bewegingsmelder in mijn plafondlamp?

  Dit hangt volledig af van de technologie in de bewegingsmelder van de plafondlamp. Er zijn twee basistechnologieën: de infraroodbewegingsmelder (IR) en de hoogfrequente bewegingsmelder (HF).

  IR-sensoren worden zowel buiten als binnen gebruikt. Deze sensoren registreren een warmtebeeld en reageren op veranderingen door het licht in te schakelen. Infraroodsensoren zijn over het algemeen wat "trager".

  HF-sensoren worden meestal alleen binnenshuis gebruikt, waarvoor deze optimaal geschikt zijn. Deze sensoren nemen een echobeeld op en leggen nagenoeg elke beweging vast. Het is echter ongebruikelijk om hoogfrequente sensoren buiten te gebruiken, omdat zelfs de kleinste bewegingen het licht kunnen activeren. Een uitzondering vormen hierop intelligente hoogfrequente sensoren. Bij deze sensoren is de technologie zo ver ontwikkeld dat deze menselijke bewegingen kunnen onderscheiden van bewegingen die veroorzaakt worden door insecten, vallende bladeren en regen. Deze sensoren worden steeds meer buitenshuis gebruikt.

  Wie funktioniert der Bewegungsmelder in einer Deckenlampe?

  Hoe wordt de bewegingsmelder van de plafondlamp ingesteld?

  Witte sensor plafondlamp Umberta 11 W 3.000 K

  Of de bewegingsmelder überhaupt instelbaar is, hangt af van het product. Bij sommige lampen kunnen de bewegingsmelders niet gericht worden. Bij andere plafondlampen en natuurlijk met extern geïnstalleerde bewegingsmelders kunt u de bewegingsmelder precies op het te observeren gebied richten.

  Het is het beste om dit in met z'n tweeën te doen, zodat u kunt controleren of de bewegingsmelder de beweging correct detecteert

  Andere instellingen, die afhankelijk van het product uitgevoerd kunnen worden, zijn onder andere:

  • de periode gedurende welke de plafondlamp brandt,
  • het bereik van de bewegingsmelder,
  • de gevoeligheid van de schemersensor, oftewel de helderheidsgraad vanaf waar de bewegingsmelder geactiveerd wordt

  Met deze schemersensor kunt u uw plafondlamp met bewegingsmelder individueel configureren aan de hand van uw persoonlijk zicht of individuele voorkeuren.

  Zijn er ook plafondlampen met bewegingsmelders op batterij?

  plafondlampen bewegingsmelder

  Omdat plafondlampen in de regel via een stroomaansluiting werken, werken deze in principe niet op batterijen. Met of zonder bewegingsmelder. Desondanks zijn er lampen op batterijen met bewegingsmelders voor wand- of plafondmontage. Deze zijn natuurlijk niet bekabeld. Daarnaast kunt u deze lampen, in plaats van vastschroeven, met speciale plak strips bevestigen.

  Vergelijk de lichtopbrengst van een dergelijke "ondersteunende" verlichting echter niet met die van een echte plafondlamp. Als oriëntatielampje voor 's nachts zijn dergelijke hulplampen op batterijen echter zeer geschikt.

  Let op: een batterij in een plafondlamp heeft altijd het "nadeel" dat u een ladder nodig hebt om de batterij te vervangen. Koop in ieder geval batterijen van een goed merk om te voorkomen dat u de batterijen al te vaak moet vervangen.

  Trouwens: voor buiten is dit allemaal heel anders. Voor buiten zijn er veel lampen op zonne-energie met bewegingsmelders.

  Plafondlampen met bewegingsmelder en andere functies

  plafondlampen bewegingsmelder
  Led buitenwandlamp Libra Cam met camera
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.