kerstmis

Sprankelende kerstmagie Energiebewust en gezellig tegelijk

Maak bewust ruimte voor bezinning, geborgenheid en samenzijn voor jezelf en je dierbaren - dat is de magie van de advent- en kersttijd. Niets kan deze stemming beter overbrengen dan warme, gezellige kerstverlichting - dit jaar meer dan ooit ontworpen om de energiebalans niet merkbaar te belasten en toch de juiste atmosfeer te creëren. We hebben een lijst samengesteld van LED lampen en lichtbronnen in stijlen variërend van scandi tot klassiek en hoe ze op een spaarzame gebruikt kunnen worden dankzij timers:


Cozy Scandi Flair

Als toonbeeld van gezelligheid is de Scandi-stijl niet meer weg te denken uit ons kerstfeest. Met zijn verschillende lichtideeën van hout en papier combineert het de "less is more"-gedachte met een absoluut gezellige sfeer. Op deze decoratieve lichtjes - van papieren engeltjes tot houten kaarsenbogen - raak je niet uitgekeken.


Klassiek-nostalgische lichtsfeer

Met Kerstmis kan het gewoon niet kleurrijk genoeg zijn. Bij voorkeur in de klassieke kleuren van rood tot groen - met ook feestelijke gouden en zilveren accenten. LED decoratieve verlichting in nostalgische motieven uit de kindertijd gecombineerd met kerst must-haves zoals sterren en bomen veranderen woonruimtes in een gezellige plek van samenzijn tijdens de feestdagen - plezier gegarandeerd!


Sprankelende Buitenverlichting

s Avonds vanuit de warme, feestelijk ingerichte woonkamer naar de besneeuwde tuin kijken wordt puur genieten met vrolijke buitenverlichting: van led-lichtslingers tot schattige dierenmotieven, die warm opgloeien uit bomen, bloemperken en struiken. Met lichtroutines - geregeld via timers of slimme netwerken - kan de kerstlichtmagie buiten worden beperkt tot een paar uur in de middag en avond - voor sfeer en besparingspotentieel in harmonie.


Lichtgevende LED-decoratie

Het kleurrijke aanbod van LED decoratieve verlichting voor de feestdagen is even gevarieerd als smaken zelf. Afhankelijk van de inrichtingsstijl en persoonlijke voorkeur kunnen eenvoudige, natuurlijk ogende houten achtergronden met LED's als kleurrijke figuren mooie momenten creëren: van rendier tot sneeuwman. Het stermotief blijft een must-have voor Kerstmis, net als LED-kandelaars en glinsterende kerstballen.


Groenblijvende kerstboom

Voor de meeste mensen hoort de kerstboom als geen ander accessoire bij de feestdagen. Uitgerust met talloze LED's - rechtstreeks in de takken geïntegreerd of versierd met een lichtketting - brengt hij warme lichtflair en jeugdherinneringen aan de meest gezellige tijd van het jaar. Voor de voortuin, het terras en balkon is deze wintergroene - in de waarste zin van het woord - net zo'n blikvanger als binnenshuis. Verkrijgbaar van levensecht tot gestileerd. Tip: ook hier is een tijdschakelaar de moeite waard om ondanks het kerstplezier op elektriciteitskosten te besparen.


Magische kerststerren

Net als het kerstverhaal zelf, hoort de ster thuis in onze feestelijk ingerichte huiskamers. In een natuurlijke look van papier kan het onze ramen net zo sfeervol verlichten als in rijke kleuren van fluweel of feestelijk reflecterend van geperforeerd metaal. Afhankelijk van uw smaak is hij verkrijgbaar als eenvoudige silhouet met LED's of als opvallende ster.


Lichtketting van klassiek tot smart

LED-lichtslingers behoren tot de absolute basis van de winterverlichting - van eenvoudig tot rijk aan motieven, van klassiek tot slim. Ze worden bestuurd via een app, toveren dynamische lichtpatronen tevoorschijn en kunnen worden geprogrammeerd om alleen op bepaalde tijden op te lichten. Naast lichtkettingen zijn ook LED-lichtgordijnen en -netten en LED-lichtbuizen geschikt voor een feestelijke verlichting van de woonkamer en de tuin. Als u uw oude lichtslingers opnieuw wilt uitrusten, kunt u deze het beste met LED-lampen vervangen.


Checklist: energiebewuste kerstverlichting

Een verantwoorde benadering van verlichting past in de moderne tijdgeest - ook met Kerstmis. Als u een paar eenvoudige tips ter harte neemt, kunt u energiebesparing gemakkelijk combineren met gezellige kerstverlichting die ons in de stemming brengt voor het nieuwe jaar.

LED in plaats van gloeilamp

LED in plaats van gloeilamp

Wij gebruiken onze kerstversiering vaak al jaren - soms zelfs nog lichtsnoeren met gloeilampen of kerststerren met halogeenlampen. Dan is het de moeite waard om over te schakelen op LED om tot 90% . energie te besparen. Het is goed mogelijk dat de hele kerstverlichting dan niet meer elektriciteit verbruikt dan een enkel stuk decoratie vroeger.

licht uit

Licht uitdoen

Voor onze huisverlichting houden we hier al lang rekening mee: als het licht niet nodig is, bijvoorbeeld in kamers waar we niet vertoeven of in gangen, schakelen we het uit. Dit werkt ook met kerstverlichting. We beperken de duur van hun verlichting, bijvoorbeeld door de decoratie 's nachts uit te schakelen.

Autimatische uitschakeling

Automatische uitschakeling

Zodat we op de bank kunnen wegdommelen zonder ons zorgen te hoeven maken over het uitschakelen van de verlichting, hebben veel moderne kerstproducten een ingebouwde timer die ze bijvoorbeeld na 6 uur automatisch uitschakelt - en na 18 uur weer inschakelt. Aparte timers of een integratie van de verlichting in de smart home maken een nog preciezere instelling mogelijk.

Tijdloze kers tversiering

Tijdloze kerstversiering

Duurzaamheid in plaats van kortstondigheid: ook bij kerstverlichting gaan we voor objecten waar we volgend jaar naar uitkijken. Moderne kerstversieringen zijn ontworpen om vele jaren mee te gaan - bijvoorbeeld in het tijdloze Scandi-design. Dit vermindert de afvalproductie en ontlast zo ons milieu.

Hernieuwbare grondstoffen

Hernieuwbare grondstoffen

Lampen uit hernieuwbare grondstoffen zijn geen trend, maar maken deel uit van het moderne milieubewustzijn. Ook in de kerstverlichting worden sierlijke decoratieve creaties gemaakt van papier, hout, rotan of jute die duurzame kerstmagie uitstralen.

Netwerken en afstandsbediening

Netwerken en afstandsbediening

Je bent uitgenodigd voor een etentje en bent thuis vergeten het licht uit te doen: dat is wanneer kerstversiering in het spel komt die in een netwerk met smart home is opgenomen en onafhankelijk van de locatie kan worden aangepast, bijvoorbeeld een kerstster met smart plug. Dit is een adapter tussen de stekker en het stopcontact die de ster onderdeel maakt van het smart home-netwerk.