Hanglampen met stekker

Hanglampen met stekker

Waar kan ik hanglampen met stekkers gebruiken?

Een hanglamp met een stekker heeft alleen een stopcontact nodig om te kunnen werken. Bedrading is niet nodig. Dit betekent dat u de lamp in de ruimte kunt integreren, zelfs als er geen stroomaansluitingen beschikbaar zijn. Hanglampen met stekkers zijn even ongecompliceerd als een vloerlamp of tafellamp. Hanglampen zorgen afhankelijk van het design en de lichtbron voor meer helderheid, een individueel accent of een decoratief highlight.

LED-Hanglampe Sorry Giotto, Ø 90cm
bolvormige hanglamp string light 12m snoer
Hanglamp met stekker

Zijn er ook eenvoudige fittingen met kabel?

Eenvoudige fittingen met kabel en stekker zijn erg populair. Het puristische design oogt overal passend en is aan de hand van verschillende kleurcombinaties, zoals zwart en goud, aan de individuele inrichtingsstijl aan te passen.

Hanglamp met stekker en kabel
Een eenvoudige zwarte kabel, een goudkleurige fitting en een mooie verlichting werken volgens het motto "minder is meer".
Aansluitkabel met euro stekker en schakelaar
Lampenfittingen voor het stopcontact zijn bijzonder handig als deze een schakelaar op de kabel hebben. Plaats dergelijke exemplaren op een gemakkelijk bereikbare hoogte.

Hoe bevestig ik hanglampen met een kabel en stekker?

In principe kunt u de kabel rond elk stevig mechanisme draperen. In de regel wordt de kabel van de hanglamp met stekker echter bevestigd met een bijgeleverde of afzonderlijk aan te schaffen kabelhouder of opgehangen aan een in de muur bevestigde haak. Bovendien kan de kabel geleid worden met zelfklevende kabelklemmen of spijkerklemmen, afhankelijk van het oppervlak en het gewicht.

Hanglamp met stekker aim FLOS
De kabelhouder voor de lampenkap wordt bij hanglampen met kabel vaak meegeleverd.  
Hanglamp met stekker en kabel
Met haken, maar ook met spijkerklemmen en kabelklemmen is de kabel op stabiele en optisch onopvallende wijze te bevestigen.

Welke lichtbron hoort in de hanglamp met stekker?

Als de LEDs niet vast zijn geïnstalleerd, dan heeft de hanglamp een fitting, meestal E27 of E14. Zoals bij elke andere lamp kunt u hier een geschikte lichtbron in draaien. Wij bevelen het gebruik van LED-lampen aan vanwege hun lange levensduur en energie-efficiëntie. Bij eenvoudige fittingen raden we een lichtbron met filament aan.

Hanglamp met stekker, kabel en schakelaar
In hanglampen met stekker worden dezelfde lichtbronnen gebruikt als in bekabelde lampen.
e27 fitting stijl met kabel
Vooral in het geval van fittingen met stekker geeft de gebruikte lichtbron het grootste effect.

ilt u meer weten over hanglampen met stekker? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.