Moderne hanglampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Niet van gisteren: dát maakt hanglampen modern!

  Van buitenaf gezien is het eenvoudig om een moderne hanglamp te herkennen. Instinctief wordt modern design onderscheiden van traditioneel design. In deze gids leest u wat "modern" in de hedendaagse optiek betekent.

  In een moderne hanglamp zit echter ook veel moderniteit: in de lichtbron. Waarop u hierbij moet letten, leest u ook in deze gids.

  Wat maakt een hanglamp modern?

  Modern is gewoon het tegenovergestelde van ouderwets. Dat ziet men terug in elke hanglamp in deze categorie. In trek zijn (o.a.) glazen lampenkappen in bonte kleuren en nieuwe vormen, zoals hanglampen met opvallende houtelementen.

  Bovendien beleeft het Bauhaus-karakter van deze tijd een revival als nooit tevoren! In het kader van het 100-jarig bestaan van Bauhaus in 2019 zijn puristische, functionele hanglampen bijzonder in trek. Een futuristisch model met opvallende verchroomde elementen, die toch qua vorm wat minder uitgesproken zijn, maken ook deel uit van deze trend. En creatieve designlampen? Die volgen een geheel eigen logica.

  Er is echter nog een ander kenmerk dat een hanglamp modern maakt: de lichttechniek. Dat is geheel onvermijdelijk LED, geheel terecht overigens. LED...

  • bespaart kosten door een hoog lichtrendement
  • beschermt het milieu door een laag energieverbruik
  • gaat tot 50 keer langer mee dan de gloeilamp
  • heeft meteen de volle lichtsterkte
  • biedt homogeen en sfeervol licht

  Tips voor het kiezen van uw nieuwe favoriete lamp: zet bij de filter "Technologie“ een vinkje bij "LED" om direct op zoek te gaan naar een LED-lamp. Wilt u het spannende aanbod zonder beperkingen doorbladeren? Heel graag! Als u eindelijk een lamp met fittingen hebt ontdekt die u absoluut wilt, dan kunt u de lamp eenvoudigweg uitrusten met moderne LED-lichtbronnen. Zo combineert u uw favoriete ontwerp met meest voordeligste lichttechniek op de verlichtingsmarkt.

  moderne hanglamp
  moderne hanglamp
  moderne hanglamp

  Hoe hoog boven de eettafel komen moderne hanglampen optimaal tot hun recht?

  In hoogte verstelbare hanglampen zijn vrij modern (nou ja, dit was bij de lampen van vroeger ook al mogelijk). Veel mooie moderne hanglampen zijn echter niet in hoogte verstelbaar en zijn daar ook niet voor bedoeld. Bijvoorbeeld omdat de lampen eenvoudigweg bedoeld zijn als stralende hoogtepunten in de woonkamer, die tegelijkertijd indrukwekkend zijn en een eigen stempel op de ruimte moeten drukken. Dergelijke hanglampen moeten boven de eettafel op 80-100 cm boven het tafelblad worden gehangen.

  Dit biedt voldoende ruimte boven uw hoofd als u en uw gasten tegenover elkaar zitten. Tegelijkertijd hangt de lamp dan ook laag genoeg om de eettafel het stralende middelpunt van de ruimte te maken - waarmee de rest wat naar de achtergrond verdwijnt. Het keukenblok bijvoorbeeld, waar u alle vaat hebt opgestapeld.

  moderne hanglamp
  moderne hanglamp

  Zijn moderne hanglampen in hoogte verstelbaar?

  We zouden nu kunnen beweren dat een hanglamp bijzonder modern is, omdat deze altijd in hoogte verstelbaar is. De technologie hierachter is echter niet zo modern. Die bestaat al geruime tijd. Het is immers geen nieuwe wens om het licht aan te passen al naar gelang de situatie aan de eettafel (aantal gasten, sfeer om te eten of om te kletsen, transformatie tot werkruimte, ....). Tegenwoordig is het echter nog net zo actueel als vroeger! Daarom zijn moderne hanglampen, net zoals veel klassieke hanglampen, in hoogte verstelbaar - mits deze met het juiste mechanisme zijn uitgerust. In hoogte verstelbare, moderne hanglampen zijn in de webshop te herkennen aan de informatie "In hoogte verstelbaar -  Ja". Zo kunt u zien dat de geselecteerde lamp over een dergelijk mechanisme beschikt.

  Zijn er ook moderne hanglampen met touchdimmer verkrijgbaar?

  Met touchdimmer? Wilt u zich echt helemaal uitstrekken om de hanglamp aan te kunnen raken? Op de toppen van uw tenen staan, het chromen frame aanraken, vette vingerafdrukken achterlaten en misschien zelfs de lamp aan het schommelen brengen? Wij hebben een veel moderner alternatief voor uw moderne hanglamp: hanglampen met gebarensturing.

  U hoeft uw handen maar omhoog te brengen onder de lamp - dan herkennen de geïntegreerde sensoren al dat u een andere helderheid in gedachten hebt. Let bij deze producten in ieder geval op de informatie "Dimbaar - Ja" en "Dimmer -  inbegrepen". Lees de producttekst door om te weten te komen welke dimmer of dimtechnologie het product heeft.

  Hebt u een hanglamp met een fitting voor bijvoorbeeld een E27-lichtbron, waarvan u gewoon geen afstand wilt doen? Kies dan voor een lichtbron met geïntegreerde dimtechnologie! Dit kunnen bijvoorbeeld smarthomelichtbronnen of lichtbronnen met EasyDim-technologie zijn.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.