Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179

Hot Deals: tot -65% op indoor & outdoor

Hoe gebruikte batterijen juist weggooien?

Het teken met de doorgestreepte vuilnisbak betekent dat je batterijen niet bij het huisvuil mag doen vanwege hun vervuilende inhoud.De chemische inhoud van batterijen kan het milieu en de gezondheid schaden als ze niet correct worden opgeslagen en verwijderd. Alleen door batterijen gescheiden van ander huishoudelijk afval in te zamelen en te recyclen kunnen schadelijke gevolgen voor de gezondheid en het milieu worden voorkomen. Batterijen kunnen ook recycleerbare grondstoffen bevatten.

Het teken met de doorgestreepte vuilnisbak betekent dat je batterijen niet bij het huisvuil mag doen vanwege hun vervuilende inhoud.

Batteries actBatteries act

Onder dit symbool staan ook de volgende symbolen met de volgende betekenis:

Pb: Batterij bevat lood
Cd: Batterij bevat cadmium
Hg: Batterij bevat kwik

Gebruikte batterijen mogen daarom niet met het normale huisvuil worden weggegooid. Als eindgebruiker ben je wettelijk verplicht om gebruikte batterijen (oplaadbare en niet-oplaadbare) in te leveren of op de juiste wijze in het afval te doen.

Je kunt je gebruikte batterijen gratis inleveren bij onze verkooppunten of ons verzendingsmagazijn of bij de openbare inzamelpunten in je gemeente. De terugzending van gebruikte batterijen naar onze verkooppunten of ons verzendingsmagazijn is beperkt tot de gebruikelijke hoeveelheden voor eindgebruikers en tot die gebruikte batterijen die Lampen24 als nieuwe batterijen in haar assortiment heeft of heeft gehad.