Binnenverlichting Woon-/ Eetkamer

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Woonkamer lampen maken het interieur compleet

  De woonkamer is echt een waardige kandidaat voor de titel "hart van het huis". Daar zijn verschillende redenen voor: in deze woonkamer ontvangt u bezoekers - deze is dus representatief en geeft een indruk van de stijl van de gastheer. In de woonkamer kan men lezen, tv kijken, spelen, knutselen, kletsen, lachen en rusten. Het moet dus zeker gezellig zijn in deze kamer. Verlichting kan bij allebei deze aspecten een rol spelen. Woonkamerlampen benadrukken de favoriete stijl van de gastheer en zorgen voor een behaaglijke verlichtingssfeer. Bovendien zijn woonkamerlampen functioneel: als deze voor verschillende scenario's de juiste lichtoplossingen bieden - als van de lampen bijvoorbeeld de lichtkleur en helderheid veranderd kan worden, of als deze slim aangestuurd worden. 

  Hoe kan ik mijn woonkamer op de juiste manier verlichten?

  Er is eigenlijk geen goed of fout antwoord op deze vraag. Er zijn echter natuurlijk een paar aspecten waar u rekening mee moet houden bij een harmonieus verlichtingsconcept. Allereerst: één woonkamerlamp is niet genoeg. We kunnen heel snel uitleggen waarom: om te beginnen moet u voor basisverlichting zorgen die de hele ruimte verlicht en oriëntatie biedt. Een plafondlamp is hiervoor bijvoorbeeld de juiste kandidaat.

  Vervolgens creëert u lichteilanden - zoneverlichting is hierbij het sleutelwoord. Met een vloerlamp om te lezen, kunt u bijvoorbeeld het gewenste effect bereiken. En dan is er nog de sfeerverlichting. Alle decoratieve verlichting of LED-strips vallen hieronder. Voor gezellige accenten in de woonkamer kunt u zeker niet zonder.

  Welke woonkamerlampen maken deel uit van het verlichtingsconcept

  U weet nu dat verschillende lampen verschillende taken vervullen binnen een doordacht verlichtingsconcept. Het volgende overzicht toont welke woonkamerlampen er concreet beschikbaar zijn: :

  • Plafondlampen voor de woonkamer:
   U kunt het beste als volgt beginnen: u kiest een grote plafondlamp voor de woonkamer. Hoe weet u welke woonkamerplafondlamp geschikt is voor u? U kunt uw droomlamp zoeken via onze filters. Daar kiest u bijvoorbeeld uw favoriete stijl, uw favoriete kleur en uw favoriete materiaal. Vervolgens klikt u op de extra functies die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld een afstandsbediening of een dimfunctie. De resultatenlijst toont dan de producten die het beste bij uw wensen passen.

  Glanzende chromen plafondlamp Reza
  Maple - plafondlamp met bladmotief
  Jorunn - textiel LED plafondlamp, zwart en goud