Plafondventilatoren

Plafondventilatoren – verkoeling bij warme temperaturen

De plafondventilator geeft behalve een exotische sfeer aan uw huiskamer ook verkoeling bij warm weer. Maar wist u dat de plafondventilator ook in de winter zeer nuttig kan zijn? Bij lampen24.be vindt u niet alleen lampen, maar ook een uitgebreid assortiment aan plafondventilatoren. Wilt u iets meer luxe? Dan kunt u overwegen om een plafondventilatoren met verlichting aan te schaffen. Zo hebt u verlichting en warmteregeling in één. Twee vliegen in één klap dus. Behalve plafondventilatoren vindt u in onze webshop ook een ruime keuze aan staande ventilatoren.


De geschiedenis van de ventilator

De voorloper van de huidige elektrische ventilator is de waaier. Deze werden reeds in het oude Egypte gebruikt. De waaier is weliswaar niet elektrisch, maar hij werkt volgens hetzelfde principe. Door de beweging van de lucht door een waaier of ventilator wordt de verdamping van ons huidvocht bevorderd. Op deze manier wordt komt warmte uit ons lichaam vrij. Zo ervaart men afkoeling. En niet, zoals vaak wordt gedacht, doordat een ventilator de kamertemperatuur laat dalen.

De eerste ventilator zoals wij die kennen, werd door de Engelse natuurkundige Stephen Hales (1677-1761) ontwikkeld. Hij ontdekte dat de slechte lucht in een schip bijdraagt tot vele ziekten aan boord. Met een ventilator wilde hij dit probleem oplossen. Later werden ook in ziekenhuizen ventilatoren geïnstalleerd om de lucht te verversen. In 1902 werd de eerste elektrische ventilator gepatenteerd.


Ventilatoren in alle soorten en maten

De ventilator heeft zich ondertussen verder ontwikkeld en tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten. Zo zijn er ventilatoren voor op de grond, voor op tafel en voor aan het plafond. Deze zijn er in verschillende modellen: heen en weer bewegend, met trapsgewijs aanpasbare snelheid van de bladen, met een afstandsbediening of met een tijdschakelaar. Die laatste is handig wanneer u de ventilator na het slapengaan nog een tijdje wilt laten aan staan.

Plafondventilatoren zijn er niet alleen voor in de zomer

Een plafondventilator koelt de lucht niet af, zoals vaak wordt gedacht. Maar een ventilator kan de lucht in een kamer wél gelijkmatig verdelen. In de zwoele zomers zorgen ventilatoren voor een constante menging en werveling van lucht in de kamer. Dit voorkomt oververhitting van uw huid, die zich daardoor optimaal aan de temperatuurregeling van uw lichaam kan aanpassen. De constante luchtverplaatsing van beneden naar boven zorgt voor een aangename verkoeling.

Maar wist u dat ventilatoren in de winter ook een nuttige functie hebben? In de winter kunnen plafondventilatoren ervoor zorgen dat de warme lucht daar terecht komt waar het nodig is en niet onbenut onder het plafond blijft hangen. Dit geldt vooral voor hoge kamers en bij gebruik van een open haard of een allesbrander. In de winter leiden plafondventilatoren de warme lucht naar beneden, waardoor u tot wel 30% op uw energiefactuur kunt besparen.


Plafondventilatoren met verlichting

In onze webshop vindt u ook een groot assortiment aan plafondventilatoren met verlichting. Deze ventilatoren zijn niet alleen mooie blikvangers, maar circuleren indien gewenst tegelijk de lucht in de woonruimte. Hierdoor wordt een aangenaam gevoel gecreëerd. Natuurlijk kunnen de ventilatoren en de verlichting afzonderlijk worden in- en uitgeschakeld door middel van een normale lichtschakelaar, een trekschakelaar of een handige afstandsbediening.


Tafelventilatoren en staande ventilatoren

Als de temperatuur stijgt, wordt het benauwd in uw woning. Wanneer u dan geen airco in huis hebt, kunt u als (tijdelijke) oplossing een staande ventilator gebruiken. De tafelventilator is het kleinste model. Door zijn compacte formaat kunt u hem gemakkelijk op uw bureau plaatsen. Het nadeel van een tafelventilator is dat deze geen aanzienlijke luchtstroom produceert. Daardoor is de tafelventilator uiterst geschikt voor één persoon. Zijn er meerdere personen in uw ruimte, dan is een staande ventilator een betere keuze. Voor een verbetering van de luchtcirculatie in een hele ruimte kunt u het beste een staande ventilator aanschaffen. De kop van de ventilator staat op een voet. De hoogte daarvan kunt u bij veel modellen verstellen. Let er bij het aanschaffen van een staande ventilator op wat het vermogen is, zodat u een windsterkte kiest die bij de grootte van uw ruimte past.


Plafondventilatoren – stijlvol en gezond voor elke ruimte

Plafondventilatoren zijn meer dan doeltreffende decoratieve elementen. U bespaart ermee op uw energiekosten en u verbetert het leefklimaat in uw woning. Alleen al de aanblik geeft een gevoel van luxe. Op lampen24.be vindt u verschillende ventilatoren, dus er is altijd wel een ventilator die past bij de stijl van uw ruimte. Zo vindt u hier verrassende moderne ventilatoren in ons assortiment. Deze hebben een mooie vormgeving en zijn uit hoogwaardige materialen, zoals rvs of hout, vervaardigd. Maar ook voor klassiekere modellen kunt u bij ons terecht. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en kies de ventilator die het beste bij uw woning past. 


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.