Binnenverlichting Slaapkamer

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Slaapkamerlampen voor alle activiteiten

  - van wegduiken in een boek tot aankleden

  Eigenlijk is het donker in de slaapkamer. 's Nachts, als je slaapt. Tenzij er een nachtlampje brandt. Er zijn echter ook veel scenario's denkbaar waarbij de slaapkamer functionele of sfeervolle verlichting nodig heeft. Bijvoorbeeld om 's avonds weg te duiken in een boek, tijdens romantische momenten of tijdens het aankleden en optutten. Het spreekt voor zich dat een enkele slaapkamerlamp niet genoeg is voor zoveel verschillende situaties.

  Welke lampen heb ik nodig voor mijn slaapkamer?

  Eén lamp is niet genoeg, daar zijn we het over eens. Wij laten u graag zien welke lampen absoluut thuishoren in de slaapkamer.

  • Een plafondlamp voor de slaapkamer
   Daar kan niemand om heen, deze hebt u absoluut nodig. Omdat een plafondlamp voor de algemene verlichting zorgt. Deze kan en moet aangevuld worden met sfeerverlichting en mooie accentverlichting. Dit resulteert in een totaalconcept voor alle dagelijkse situaties in de slaapkamer. 
  • Een wandlamp voor de slaapkamer
   Hoe praktisch een wandlamp in de slaapkamer is, wordt duidelijk als u het volgende weet: een wandlamp zorgt niet alleen voor algemene verlichting, maar vervult nog veel meer lichttaken. Diagonaal boven het bed aan de muur gemonteerd is een wandlamp een serieuze concurrent van een schemerlampje op het nachtkastje. Wandlampen met extra leeslamp, die gericht kan worden, zijn bijzonder praktisch.  
  • Een hanglamp voor de slaapkamer
   Een hanglamp is in elk geval decoratief, maar deze lamp kan ook romantisch en speels zijn. Afhankelijk van het model kan een hanglamp al een blikvanger in de slaapkamer zijn als deze helemaal niet is ingeschakeld. Als de stroom dan toch ingeschakeld wordt, creëert de hanglamp een stijlvol lichtparadijs in uw slaapkamer.
  Philips Hue Being plafondlamp zwart
  Zwarte stoffen-wandlamp Rebekka met LED leesarm
  3048245

  Een schemerlampje voor de slaapkamer
  Als slaapkamerlamp ligt deze lamp als geen ander voor de hand. Het schemerlampje op het nachtkastje mag in geen geval ontbreken. Als u de nieuwste bestseller slechts met de grootst mogelijke moeite weg kan leggen voordat u gaat slapen, dan kunt u deze lamp niet missen. Er zijn veel modellen - voor elke stijl en elke smaak is er zeker de juiste lamp.

  Een kroonluchter voor de slaapkamer
  Als u van luxe houdt en wilt overnachten als een koning(in), dan kunt u zelfs voor een kroonluchter in uw slaapkamer kiezen. En laten we eerlijk zijn: waarom ook niet? Niet alleen de kamers waarin u uw smaak aan het bezoek presenteert mogen immers pompeus en stijlvol ingericht worden. Ook de kamers waar u van uw privacy geniet, verdienen een extra portie luxe.

  Nachttafellamp Nica met bruine stoffen kap
  9639024

  Een vloerlamp voor de slaapkamer
  Deze lamp zorgt altijd voor sfeervolle lichteilanden. Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Als u over voldoende ruimte beschikt, dan kunt u kiezen voor een uitnodigend, groter lichtobject. Bijvoorbeeld een mooie driepoot-vloerlamp met veel charme.

  Licht voor de kledingkast
  In het halfdonker op zoek naar kleding en op goed geluk een kleurencombi kiezen, die bij daglicht misschien toch niet zo geschikt is? Dit gebeurt niet als u in uw kledingkast op de slaapkamer kastverlichting of LED-strips gebruikt. Dit is weliswaar geen must voor het lichtconcept in de slaapkamer, maar biedt een welkom surplus aan comfort.

  4015067
  7261333

  Hoe creëer je romantische verlichting in de slaapkamer?

  Het licht dient in elk geval niet té fel zijn. Het liefst gedimd en indirect zou mooi zijn. Dit spreekt eigenlijk voor zich. Dan moet u zeker een dimbaar model aan uw checklist toevoegen. En natuurlijk wilt u ook niet direct in de lichtbron kijken. Als het zachte, aangename licht vanaf het plafond of de wand gereflecteerd wordt, dan ontstaat er een romantische, ontspannen sfeer. Alle lampen waarvan het licht op de muur schijnt en die niet direct de ruimte in schijnen, zijn een optie. Van een wandlamp tot een uplighter. 

  Is indirecte verlichting geschikt voor de slaapkamer?

  Ja, absoluut. U weet het immers: dit draagt bij aan een romantische sfeer. Maar daar moet u zich echter niet tot beperken. Want ook in de slaapkamer zijn er veel scenario's mogelijk waarbij direct licht goed van pas komt. Om te lezen, bijvoorbeeld. Of tijdens het optutten of aankleden.

  Fontana Arte Flex - moderne LED-Wandleuchte

  Moet ik ook voor de verlichting in mijn slaapkamer ook voor LED kiezen?

  In het algemeen kunt u altijd op LED vertrouwen. Moderne LED-technologie heeft zoveel voordelen voor u en het milieu, dat u eigenlijk geen andere keus hebt. Overtuig uzelf:

  • met LEDs bespaart u aanzienlijk en u