Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179 op bijna alles

Tot 65% op hang- en plafondlampen

LED-wandlampen

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Stijl
Ruimte
Materiaal
Prijs
Toepassen
Merk
Lichtstroom totaal (in lumen)
Lichtkleur (selectie)
Incl. schakelaar
Dimbaar
LED
Veiligheidsklasse
Fitting
Incl. afstandsbediening
Ingebouwd LED-licht
Made in Germany
Lichtbron inbegrepen
Vorm
Op batterijen
Breedte (cm)
Toepassen
In hoogte verstelbaar
Aantal lampen
Incl. bewegingssensor
Uitsteeklengte / diepte (cm)
Toepassen
Hoogte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
2.943 artikelen
Filter
€ 478,14
adviesprijs - € 25,22
adviesprijs € 503,36
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 464,90
€ 538,44
€ 780,45
€ 350,69
€ 631,62
€ 434,46
adviesprijs - € 22,92
adviesprijs € 457,38
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 501,12
adviesprijs - € 26,43
adviesprijs € 527,55
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 384,65
€ 374,01
€ 753,22
€ 547,04
€ 424,58
€ 424,58
€ 350,90
€ 296,45
€ 279,90
€ 364,69
€ 395,38
adviesprijs - € 20,86
adviesprijs € 416,24
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 198,90
€ 169,90
€ 320,77
€ 229,90
€ 547,04
€ 356,95
€ 270,10
adviesprijs - € 14,24
adviesprijs € 284,34
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 319,90
€ 435,60
€ 320,77
€ 1.660,12
€ 547,04
€ 270,96
adviesprijs - € 30,14
adviesprijs € 301,10
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 253,18
€ 320,77
€ 395,38
adviesprijs - € 20,86
adviesprijs € 416,24
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 1.514,36
adviesprijs - € 168,45
adviesprijs € 1.682,81
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 658,24
€ 899,90
€ 395,38
adviesprijs - € 20,86
adviesprijs € 416,24
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 767,68
€ 284,90
€ 205,39
€ 456,53
€ 424,58
€ 434,46
adviesprijs - € 22,92
adviesprijs € 457,38
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 209,90
€ 365,42
Pagina

LED wandlampen zorgen voor aangename en zuinige lichteffecten

Dat LED qua energie-efficiëntie, duurzaamheid en individueel, veelzijdig licht veel beter is dan alle andere verlichtingstechnologieën, behoeft geen toelichting meer. Voor wandlampen is dit niet anders. LED-wandlampen zijn eerste keuze bij uitstek voor moderne interieurs, voor klassieke inrichtingsstijlen of de Scandinavische stijl - de keuze is enorm.

Talrijke wereldberoemde designers werken ook met wandlampen en presenteren creatieve hoogtepunten. De LED-verlichtingstechnologie helpt daarbij. "LED-technologie zorgt voor vele mogelijkheden. Het concept, de zeer kleine circuits en de compacte lichtbron creëerden een enorme vrijheid ," aldus Gigi Ranica, oprichter en designer van Knikerboker. LED-technologie maakt vormen mogelijk die nog nooit eerder hebben bestaan. En deze vallen op, omdat wandlampen altijd op ooghoogte hangen.

Tip: bij Lampen24.nl  verkopen wij onder het trefwoord "LED-wandlampen" zowel wandlampen met vast geïnstalleerde LED-verlichtingstechnologie als wandlampen, die voorzien zijn van een fitting, maar waarvoor wij direct een LED-lichtbron meeleveren. Als u twijfelt, dan vindt u de relevante informatie op het energie-efficiëntie-etiket, dat u bij elk artikel kunt opvragen.

Ja, u begrijpt het goed: van een wandlamp met fitting maakt in een handomdraai een LED-lamp om van alle voordelen te profiteren. Gewoon een kwestie van de juiste LED-lichtbron kiezen.

Welke LED-wandlampen passen in welke ruimte?

LED Wandlampen

In de woonkamer

Voor de woonkamer is een gigantisch assortiment aan stijlen en vormen beschikbaar. Bovendien kan elke normale wandlamp (met vervangbare lichtbronnen) worden veranderd in een LED-wandlamp: daartoe is alleen de juiste LED-lichtbron nodig.

Modellen van chroom of gips zijn zeer modern. Een ronde wandlamp van opaalglas heeft ook een tijdloze schoonheid. Messing wandlampen zijn op hun beurt dan weer klassiek. Klassieke modellen met trekschakelaars, die u stijlvol kunt in- en uitschakelen, zijn ook bijzonder smaakvol.

In de gang

In smalle gangen komen zeer vlakke modellen het best tot hun recht. Dit zijn misschien geen blikvangers, maar ze bieden wel voldoende licht om schoenen te strikken en om even snel te kijken of uw haar nog goed zit. In grotere gangen zijn er geen beperkingen. Hier kunnen ook royale modellen worden gebruikt.

Modellen met chroom en glas zijn zeer modern. Klassiek stijlvol zijn modellen in de vorm van een kandelaar met of zonder kap rondom de lichtbron. Kristal zorgt voor een nobele touch. Moderne en klassieke LED-wandlampen zijn tegelijkertijd verlichting en blikvanger!

LED Wandlampen
LED Wandlampen

In de slaapkamer

In de slaapkamer zijn LED-wandlampen een mooi alternatief voor de klassieke schemerlamp. Tegenwoordig wordt een lees- of oriëntatielampje vooral in de vorm van een wandspot boven het nachtkastje geïnstalleerd.

De modellen moeten zwenkbaar zijn, zodat u probleemloos wat hoger in bed kunt gaan liggen om de krant te lezen of om juist bijna helemaal onder de deken te kruipen met uw roman. Zeer comfortabel: een schakelaar op de lamp. Geen aansluitpunt direct naast uw bed? Dan zijn wandlampen met een kabel voor het stopcontact de oplossing!

Waar moet op gelet worden bij LED-lampen voor badkamers?

Voordat andere mensen u zien, gaat u 's ochtends eerst naar de badkamer. U wrijft de slaap uit uw ogen en gaat voor de spiegel staan om u te scheren, op te maken, te wassen of gel in de haren te doen - totdat u uiteindelijk zegt: "Oké, zo kan ik me onder de mensen begeven!" Wel zo prettig als de verlichting in de badkamer in de buurt komt van de lichtomstandigheden bij daglicht. Dit vereist niet alleen een goede helderheid, maar ook een goede kleurweergave.

Wandlampen worden voornamelijk gebruikt in badkamers in de vorm van spiegelverlichting. Omdat LED-verlichtingstechnologie (naast zuinigheid) zoveel meer mogelijkheden biedt, vooral in combinatie met smarthome-techniek, troeven LED-wandlampen de klassieke fluorescerende tl-lampen steeds vaker af.

Belangrijk: ook bij LED-wandlampen dient de installatie in badkamers uitgevoerd te worden door een specialist. Met name in deze ruimte, omdat de lamp in vaak of regelmatig in contact met vocht komt. Daarom gelden er speciale veiligheidsvoorschriften voor lampen in badkamers. De badkamer is onderverdeeld in beschermingszones, die naast de beschermingsklasse van een lamp ook andere aspecten zoals de bedrijfsspanning omvatten.

Wilt u dit met een expert bespreken of wilt u weten welke lampen geschikt zijn voor uw badkamer? Dan kunt u zich tot onze experts wenden voor advies. De contactgegevens vindt u hieronder.

Welke slimme functies mag ik vandaag de dag verwachten van LED-wandlampen?

We leven in tijden van smarthome-systemen. Tegenwoordig maken lampen deel uit van een huisnetwerk. Vanaf de andere kant van de wereld kunt u uw wandlamp in de gang in- en uitschakelen (Waarom u dit zou willen? Misschien omdat u vergeten bent om deze uit te schakelen voordat u op vakantie ging. Of omdat u de lamp wilt inschakelen bij wijze van aanwezigheidssimulatie).

Dit functioneert echter natuurlijk alleen met LED-verlichtingstechnologie. Deze technologie biedt lichttechnische mogelijkheden die veel verder gaan dan die van andere verlichtingstechnologieën. Hier is een greep uit de functies waar u tegenwoordig bij LED-wandlampen (en andere lampen) op kunt rekenen:

  • RGB-kleurverandering (tot 16.000.000 kleuren op sommige smarthome-systemen)

  • kleurtemperatuurverandering (warmwit voor wonen, universeel en daglicht wit voor werken)

  • bediening via afstandsbediening, smartphone of tablet (afhankelijk van het smarthome-systeem)

  • dimbare LED-technologie (met EasyDim zelfs zonder extra dimmers)

  • programmeerbare lichtroutines (voor alle systemen met app-bediening)

Kleine tip: het smarthome-systeem PHILIPS Hue biedt zeer uitgebreide functies. Met de lampen van dit erkende systeem kunt u alle hier genoemde functies zelf ervaren (afhankelijk van het product). Als u niet het hele huis in een netwerk wilt koppelen, dan kunt u bijvoorbeeld beginnen met iDual. Als u niets hebt met een smarthome, maar toch wilt genieten van dimbare LED-technologie zonder dimmers, kijk dan eens naar de EasyDim-producten.

Hoe worden LED-wandlampen aangesloten?

De belangrijkste aanwijzing als eerste: om veiligheidsredenen mogen elektrische installaties uitsluitend door een gekwalificeerd vakman uitgevoerd worden met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften!

De installatie- en veiligheidsinstructies worden met elke lamp van Lampen24.nl meegeleverd. U kunt van tevoren de inhoud van de verpakking controleren op volledigheid en eventuele schade. Kies ook van tevoren de montageplaats.

Uw expert gaat dan als volgt te werk: hij zorgt ervoor dat er geen verborgen elektrische kabels, bijvoorbeeld in de muur, beschadigd raken. Vervolgens wordt de stroomonderbreker (zekering) uitgeschakeld en beveiligd tegen opnieuw inschakelen. Daarna test hij met een multimeter op alle polen en aan alle zijden of er daadwerkelijk geen spanning aanwezig is. De kabels worden ingebracht en professioneel gestript. De beschermingsgeleider (PE), de nulleider (N) en de fase-buitengeleider (L) zijn op de klem aangesloten en de vakman controleert of deze stevig vastzit. Nu kan de lamp volledig gemonteerd worden en kunnen de lichtbronnen (indien niet vast geïnstalleerd) worden geplaatst. Tot slot controleert de vakman of de lamp goed vastzit. De stroomonderbreker (zekering) kan dan weer worden ingeschakeld. Daarna wordt de werking getest.

Meer laten zien Toon minder

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH