Moderne plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Waarom bijna niemand zonder kan: moderne plafondlampen

  Laten we eerlijk zijn, een kamer zonder deze lampen zou onvoorstelbaar zijn. Een moderne plafondlamp maakt deel uit van de meeste woonkamers en zorgt voor een aangename algemene verlichting. Toegegeven, in de eetkamer heeft deze lamp concurrentie van hang- en wandlampen. Maar in de andere kamers kan bijna niemand zonder. Dit betekent natuurlijk niet dat ze niet perfect gecombineerd kan worden met andere lampen - zoals de vloerlamp als gerichte verlichting voor mooie lichteilanden en decoratieve verlichting, die mooie accenten aanbrengt in een ruimte.

  moderne-plafondlamp

  Hoe installeer ik een moderne plafondlamp?

  Dat verschilt per model. Maar maakt u zich geen zorgen: elke moderne plafondlamp die u bestelt, wordt geleverd met een praktische montagehandleiding met een tekening, waarop alle afmetingen vermeld staan. Hebt u desondanks nog vragen? Dat is geen enkel probleem. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met onze experts en hen vragen waar u bij de montage rekening mee moet houden. Als u wat minder handig bent, dan doet u er natuurlijk altijd goed aan om de installatie te laten uitvoeren door een elektricien. 

  Is het mogelijk om plafondlamp op te hangen zonder te hoeven boren?

  Ik ben bang dat we u moeten teleurstellen. De zwaartekracht staat dit helaas niet toe. Het gebruik van een boormachine is daarom niet te vermijden als u uw nieuwe, moderne plafondlamp wilt ophangen. Als u op het idee zou komen om lijm te gebruiken om de lamp op te hangen, dan hebben wij het volgende advies: doe maar niet. Vanwege het gewicht van de lamp blijft deze dan nooit hangen.

  Tip: de bijpassende schroeven en pluggen worden meestal met de lamp meegeleverd. Speciale eisen vragen echter om speciale oplossingen. Bijvoorbeeld gipskartonplafonds - dan heb tu speciale schroeven en pluggen nodig. Het plafond moet immers ook dan het gewicht van de lamp goed kunnen dragen. Nog vragen? Neem dan contact op met onze experts via de onderstaande contactgegevens.

  Welke lichtbron is geschikt voor moderne plafondlampen?

  U bespaart de meeste energie met LED-lampen. De moderne LED-techniek biedt ook op andere gebieden overtuigende voordelen, waar u zeker niet aan voorbij kunt. De argumenten die in het voordeel van LED spreken in één oogopslag:

  • energiebesparing van 90% in vergelijking met gloeilampen
  • energiebesparing van 60% in vergelijking met halogeenlampen
  • 50 keer langere levensduur dan de goede oude gloeilamp
  • milieuvriendelijk - LEDs bevatten geen kwik
  • duurzaamheid - LEDs hebben geen gloeidraad die kan doorbranden
  • lange levensduur van maar liefst 50.000 uur
  • onmiddellijk na inschakeling 100% van de maximale lichtstroom

  moderne Stehlampe
  moderne-plafondlamp

  Voor welke kamers zijn moderne plafondlampen geschikt?

  Daarbij zijn er echt geen beperkingen. Of het nu om de woonkamer, slaapkamer, keuken, eetkamer, badkamer, kinderkamer of gang gaat. Een moderne plafondlamp voor een goede algemene verlichting is nooit verkeerd. In tegendeel. 

  Tip: in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers moet u één ding in gedachten houden: de IP-beschermingsklasse die de lamp tegen vocht beschermt, is hier verplicht. En dat is nog niet alles. De badkamer is zelfs in verschillende zones onderverdeeld: Waar het bijzonder nat kan worden, worden hogere beschermingsklassen voorgeschreven. Raadpleeg daarom een elektricien voor het selecteren van lampen en de montage ervan in deze ruimtes. Als u ook hier vragen over hebt, dan staan onze experts u uiteraard graag te woord. U kunt hen bereiken via onderstaande contactgegevens.

  Een overzicht van de verschillende IP-beschermingsklassen en wat deze betekenen is te vinden in dit handige overzicht:

  Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6 Stofvrij
  Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
  0 Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2 beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3 beschermd tegen sproeiend water
  4 beschermd tegen opspattend water
  5 beschermd tegen waterstralen
  6 beschermd tegen stortbuien
  7 beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water

  In welke materialen zijn moderne plafondlampen verkrijgbaar?

  Daarin hebt u echt een heel uitgebreide keuze. Maakt u zich maar geen zorgen - er zit zeker iets tussen wat overeenstemt met uw smaak. Gebruik gewoon de filter "Materiaal"  in de webshop en u krijgt het aanbod aan materialen te zien: van glas, bamboe en beton tot roestvrij staal, gips en hout tot keramiek, koper en papier, alles is mogelijk. En dan nog veel meer.

  Moderne plafondlampen met speciale functies:
  niet alleen licht en topdesign zijn belangrijk voor u, maar ook extra functies die uw moderne plafondlamp nog specialer maken? Bekijk dan de volgende lijst en zet de aspecten in die u het interessantst vindt, direct op uw persoonlijke checklist voor het kopen van lampen.

  • Moderne plafondlampen met afstandsbediening & kleurverandering
   U kunt echt niet zonder afstandsbediening? Het is ook wel superhandig als u uw moderne plafondlamp kunt aan- en uitzetten en vanaf de bank kunt dimmen. En misschien wilt u zelfs de lichtkleur kunnen veranderen - bij voorkeur van warmwit naar daglichtwit. Of misschien geeft u wel de voorkeur aan kleurrijke lichtstanden - het is echt leuk om vanaf de bank te experimenteren met de multicolourfuncties.  
  • Moderne plafondlampen met dimmer
   Een moderne plafondlamp geeft u als betrouwbare bron van algemene verlichting helder licht tijdens het stofzuigen. Gedimd kan de lamp ook zorgen voor gezellige avonden. Als u daar naar op zoek bent, dan vinkt u in de webshop de filter "dimbaar" met "ja" aan. Zo zorgt uw moderne plafondlamp met gedimde helderheid voor vele gezellige uurtjes in de avond.Tip: dit kan zowel met een gemonteerde dimmer als met Easydim-lichtbronnen via de wandschakelaar.
  • Moderne plafondlampen met smarthome functies
   U wilt uw nieuwe, moderne plafondlamp in uw smarthomesysteem integreren? Geen enkel probleem. Neus dan op uw gemak eens rond bij onze "slimme verlichting" op zoek naar een plafondlamp of een lichtbron die uw bestaande verlichting up-to-date maakt voor smarthome-integratie.
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.