Binnenverlichting Badkamer

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Badkamerverlichting voor een prettig begin van de dag

  7534073

  De badkamer verdient een aantal goede lampen. Want dit is niet alleen maar de ruimte waar u zich opmaakt, wast en uw haar borstelt. Het is een cruciale ruimte in het dagelijks leven!

  Klinkt dat wat overdreven? Probeer dan maar eens make-up aan te brengen of uw baard te trimmen zonder goede spiegelverlichting. Of om niet over die volle wasmand te struikelen zonder een goede plafondlamp in de badkamer.

  Beide zijn noodzakelijk. Maar de badkamer wordt pas echt cruciaal met kleine maar subtiele extra verlichting. Dat wil zeggen: een LED-paneel dat gemakkelijk te dimmen is dankzij EasyDim. Of slimme LED-badkamerverlichting die de badkamer een persoonlijk tintje geeft dankzij de kleurveranderingsfunctie (de badkamer is weer wit als deze verlichting wordt uitgeschakeld).

  Badkamerlampen maken van de badkamer meer dan alleen een nuttige ruimte!

  Welke lamp voor de badkamer?

  De badkamer is een leefruimte - ook al ziet u op dit moment nog steeds niet de parallellen met bijvoorbeeld de woonkamer. Bewaart u het gevoel van welzijn liever voor andere kamers en kiest u op de badkamer voor praktisch? Ook helemaal prima. Maar toch: net als in elke andere (woon)kamer moet de badkamer voorzien zijn van lampen die minstens de eerste twee van drie soorten licht geven.

  • Algemene verlichting ter oriëntatie (niet struikelen/naar het toilet gaan)
  • Plaatselijke verlichting voor speciale visuele taken (opmaken/scheren)
  • Sfeerverlichting om u prettig te voelen (als u dat wilt, dit is optioneel)

  Bij oriëntatie moet u denken aan de momenten dat u naar de badkamer gaat, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, om de was bij elkaar te rapen of gewoon even tussendoor. De plaatselijke verlichting in de badkamer wordt vooral gebruikt bij de spiegel. Om u op te maken, te scheren of te wassen zonder dat u last hebt van schaduwen. Sfeerverlichting in de badkamer maakt van een schap een stralende tempel met wellness-artikelen of hult de badkamer in rustgevend violet.

  Om deze taken te vervullen worden op verschillende plaatsen in de badkamer verschillende lampen gebruikt.

  Flavi - plafondlamp voor de badkamer, chroom

  Badkamerplafondlampen

  De plafondlamp in de badkamer zorgt voor basisverlichting. Het ontwerp is meestal wit met chroomkleurige elementen. Dit ziet er bijzonder elegant en schoon uit - dit ontwerp past dus bij het uiterlijk van vrijwel elke badkamer. Niet noodzakelijkerwijs UW badkamer? Kies dan voor een plafondlamp in vintage- of landhuisdesign.

  Badkamerwandlampen

  Badkamerwandlampen worden in de regel bij de spiegel in de badkamer geïnstalleerd. Maar natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de algemene verlichting in de badkamer te ondersteunen met wandlampen. Let in dit geval op dat de lamp verblindingsvrij is. Dit wil zeggen dat de lichtbron niet direct zichtbaar is en dat deze op een hoogte van ca. 1,70 tot 1,80 m bevestigd is.

  1020005
  LED inbouwlamp Kamilla in wit, IP65

  Badkamerinbouwspots

  Vooral in kleine badkamers kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor verlichting die geen extra ruimte inneemt. Maar ook in badkamers van bijvoorbeeld hotels en zwembaden worden inbouwspots gebruikt. De reden: het ziet er gewoon stijlvol uit! De montage is helaas wat complexer, want voor inbouwspots is ook een verlaagd gipsplafond in de badkamer nodig.

  Spots voor de badkamer

  Spots met meerdere lampen kunnen een badkamer gelijkmatig verlichten. Misschien niet zo als platte LED-panelen, maar toch zeer zeker gelijkmatig. In tegenstelling tot panelen (dunne plaat met licht) hebben spots ook het designaspect (mooi frame en kappen). Let er echter hierbij ook op dat deze verblindingsvrij zijn. In bad liggen en direct in een heldere lichtbron kijken heeft echt helemaal niets te maken met een ontspannen gevoel van welzijn!

  Spots fürs Badezimmer
  Hoekige badkamer- en spiegellamp Philppa

  Spiegelverlichting in de badkamer

  Dat spiegelverlichting in de badkamer moeten worden gebruikt, komt doordat men zelf meestal het licht van de plafondlamp in de weg staat. Zo vormen zich schaduwen op het gezicht. De lippenstift komt overal terecht, behalve op de lippen. En u scheert per ongeluk de helft van uw prachtige, volle baard weg. Om schaduwen te voorkomen, wordt in de badkamer een extra lichtbron, de spiegelverlichting, gebruikt. Deze moet een zeer goede kleurweergave bieden van minstens Ra 80 en dient volledig verblindingsvrij te zijn - anders is het onmogelijk om naar uzelf in de spiegel te kijken.

    » Naar de spiegelverlichting voor de badkamer

  LED-verlichting in de badkamer

  Het is ook de eerste keuze in de badkamer: LED-verlichting. Of het nu gaat om LED-inbouwspots, LED-spots of LED-plafondlampen: met de LED-badkamerverlichting bespaart u energie en is onderhoud overbodig dankzij de duurzame verlichtingstechnologie. Zorg in elk geval voor een zeer goede kleurweergave, vooral bij vast geïnstalleerde LEDs (omdat u deze later niet meer kunt verwisselen).  Ook een voor de ruimte geschikte helderheid is belangrijk, d.w.z. een goede lichtstroom in lumen.

  Verchroomde LED badkamer plafondlamp Filina easyd.

  Hoeveel lumen in de badkamer (per m²)? 

  De vraag "Hoeveel spots of lichtbronnen heb ik eigenlijk nodig in de badkamer en hoe helder moeten deze zijn?" is heel moeilijk te beantwoorden. Of beter gezegd: het is helemaal niet zo moeilijk - als rekening gehouden wordt met de indeling van de ruimte. Bijvoorbeeld de kleuren van muren en tegels of de afmetingen, hoeken, kasten en meer. De verlichting moet precies zijn afgestemd op de ruimte. Wat geschikt is voor de ene badkamer kan veel te donker of te helder zijn voor een andere. Het beste uitgangspunt hierbij is een goed lichtplan.

  Daar wilt u uw vingers niet aan branden? Nou, dat hoeft u ook niet alleen te doen. Bij Lampenwelt.de kunnen we u natuurlijk een goed lichtadvies geven! Neem daarvoor contact op met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder.

  4529127

  Welke soorten bescherming zijn nodig voor badkamerlampen? 

  Vocht en elektriciteit - een levensbedreigende combinatie! Althans zonder de juiste bescherming van uw lampen.

  Op dit punt een belangrijke aanwijzing: laat de installatie van de badkamerverlichting over aan een elektricien!

  Hij kent ook de veiligheidsvoorschriften van DIN VDE 0100 deel 701 het beste. In deze voorschriften staat alles wat u nodig hebt voor uw veiligheid in een vochtige ruimte.

  Een badkamer is onderverdeeld in verschillende beschermingszones. Het centrale punt van deze zones is de douche of badkuip - zone 0. Elke beschermingszone heeft zijn eigen voorschriften voor badkamerlampen.

  Beschermingszone 0: in de douche of badkuip. Alleen zeer lage veiligheidsspanning tot 12 volt en minimaal beschermingsklasse IPX7.

  Beschermingszone 1: verticale afscheiding van de badkuip of douche. Alleen zeer lage veiligheidsspanning tot 12 volt en minimaal beschermingsklasse IPX4. Zonder douchewand geldt de ruimte rondom de douchekop tot 120 cm. Hoogtebeperking in beide gevallen: 2,25 m.

  Beschermingszone 2: 60 cm aangrenzend aan beschermingszone 1. Minimaal beschermingsklasse IPX4. Bij waterstralen, bijvoorbeeld in het geval van massagedouches, minimaal beschermingsklasse IPX5.

  Bovendien mogen transformatoren niet worden gebruikt in de beschermingszones 0 en 1. Stopcontacten en schakelaars mogen zich niet in beschermingszones 0, 1 en 2 bevinden.

  Image
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.