LED-hanglampen

Led-hanglampen – modern en energiezuinig

Led-hanglampen zijn lampen met ledverlichting die hangend gemonteerd zijn in de ruimte. Dit in tegenstelling tot plafondlampen, die rechtstreeks aan het plafond opgehangen worden. Het voordeel van deze lampen is dat ze het licht gelijkmatig verdelen, u de lamp in de hoogte kunt verstellen en ze in verschillende variaties en stijlen verkrijgbaar zijn. Een hanglamp in combinatie met ledverlichting heeft nóg meer voordelen.


De toekomst is voor led-hanglampen

Als je ledverlichting koopt, dan investeer je in de toekomst. Meer en meer mensen stappen over naar ledverlichting. En daar zijn goede redenen voor. Zo is deze vorm van verlichting duurzamer, het produceert minder warmte waardoor het veiliger is en het produceert minder stroom waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen aan ledverlichting verbonden.


Led, wat is dat eigenlijk?

Led komt uit het Engels en staat voor „Light Emitting Diode“. Het bestaat uit een diode, een klein component dat in een klein omhulsel is geplaatst, zodat het licht beter wordt weergegeven. De eerste ledverlichting werd vooral in afstandsbedieningen van tv-toestellen gebruikt. Daarna werd het in fietsen toegepast. Tegenwoordig vinden we led zelfs in de verlichting op straat. Maar het is vooral een gangbare vorm van verlichting in lampen. Ook in hanglampen is deze vorm van milieuvriendelijke verlichting terug te vinden.


Tips voor het ophangen van led-hanglampen

In de eerste plaats is uw veiligheid het allerbelangrijkste. Daarom is het zaak de elektriciteit van de betreffende groep uit te schakelen. Als u nog een ouderwetse groepenkast met losse zekeringen hebt, dan kunt u tijdens de klus het beste de zekering in uw broekzak bewaren. Daarmee voorkomt u dat iemand onverwachts de stroom inschakelt, wat gevaarlijk zijn kan.

Nog een tip: gebruik voor het ophangen van uw hanglamp uitsluitend een stabiele trap. Klap deze trap helemaal uit en ga niet op het platform staan. U loopt dan namelijk een groot risico om om te klappen. U kunt er het beste spullen op zetten, want voor het gewicht van mensen is het eigenlijk niet geschikt.

Let goed op de hoogte van de hanglamp. Een hanglamp kunt u beter in een hoge ruimte ophangen, omdat de lamp dan beter tot zijn recht komt en meer in verhouding is met de rest van de meubels. Voor lagere ruimtes is een led-plafondlamp meer geschikt. Kijk hier led-plafondlampen voor het uitgebreide aanbod aan led-plafondlampen.


Welke led-hanglamp is het meest geschikt?

Bij het kiezen van de juiste hanglamp dient u rekening te houden met de functie van de verlichting. Zo kunt u voor een ontspannen sfeer beter een lamp kiezen die een wat zachter licht verspreidt over de hele ruimte. In geval van verlichting boven de keukentafel doet u er goed aan op de hoogte te letten. Schijnt het licht in uw gezicht, dan hangt de lamp te laag.


U bespaart geld en bent milieubewust

Wellicht zult u zien dat de prijzen van een led-hanglamp iets hoger liggen dan die van de hanglampen met normale verlichting. Dit moet u er echter niet van weerhouden om uw favoriete led-plafondlamp te kiezen. Investeren in een ledlamp betaalt zich namelijk altijd terug.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.