Design- & hotelverlichting

Aangename ambiance met de juiste hotelverlichting

Een eerste indruk kun je maar één keer maken- dat gaat in het bijzonder op voor de hotel- en horecabranche. Naast een vriendelijk welkom draagt het interieur en de hotelverlichting hier belangrijk aan bij. Als een gast 's avonds aankomt, is de hotelverlichting het eerste dat opvalt - zowel de buiten- als de binnenverlichting van het hotel.

Hotelverlichting in de foyer

De ontvangsthal van een hotel heet een gast met haar aangename en stijlvolle ambiance welkom. Idealiter behoort de foyer met behulp van passende hotelverlichting verdeeld te worden in een actieve zone en een rustzone. Warm en gedempt licht in de wachtzone, helder en vriendelijk licht bij de receptie. Voor de indirecte algemene verlichting kunnen hanglampen, plafondlampen, wandlampen en downlights worden toegepast. Overal waar gewerkt wordt, zoals bijvoorbeeld bij de receptie, is direct licht noodzakelijk.

Hotelverlichting voor de kamers

De kamers vormen het hart van een hotel. Zij geven de gast niet alleen gelegenheid tot slapen, maar vaak ook om te werken of uit te rusten. Met alle deze gebruiksdoeleinden moet rekening worden gehouden bij het inrichten van de hotelverlichting. Plafondlampen of hanglampen zorgen ook hier weer voor de algemene verlichting. Naast een bed hoort een tafellamp te staan die voldoende licht geeft voor het lezen in bed. Op en om het bureau moet de hotelverlichting geschikt zijn voor het werken met een laptop. Dus hooguit een bureaulamp die helder genoeg is maar toch geen weerkaatsing geeft op het beeldscherm.

"Energiezuinige verlichting". Ook in hotels moet, net als in woningen,aandacht worden geschonken aan energiebesparing. Nog meer dan bij woonruimteverlichting in privéhuizen brandt hotelverlichting dag en nacht bijna permanent. Energiezuinige verlichting is in de kamers en de hallen daarom van groot belang. Hotelverlichting moet design, ambiance, functionaliteit en energiezuinigheid verenigen.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

U kunt zich op elk moment afmelden via de afmeldlink die u in elke nieuwsbrief vindt of stuur e-mail naar info@lampen24.be. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring. *vanaf € 75 bestelwaarde