industriele lampen

Stoere lampen in industriële stijl Urban living in de trendy loftstijl

Fascinerende loft flair: De industriële stijl is gekenmerkt door zijn rustieke fabriekscharme. Industriële lampen hebben vaak interessante details zoals buizen, ventielen of klinknagels. Het feit dat industrial chic ondanks alle rustieke elementen toch zo gezellig kan zijn, is het grote geheim van deze woonstijl. Nergens anders ziet de ongedwongen combinatie van koel metaal, onbehandeld hout en rustiek beton er zo huiselijk uit!

Hier shoppen

Wat is typisch industrial?

Metaal, roest en afbladderende verf - en dat alles in een huiselijke sfeer!

De industriële stijl dateert uit de tijd dat kunstenaars goedkoop gehuurde fabrieken omtoverden tot echte woonruimtes. Vandaag de dag is het meer een beetje fabriekscharme toevoegen aan onze leefruimte. Vaak via mooie voorwerpen zoals een stoere lamp. En omdat een lamp vooral gezelligheid moet bieden, hebben industriële lampen ook mooie peertjes met warmwit licht.

Rustieke statements uit metaal

Lampen met fabriekscharme

Lampen in industrieel design zien er massief, ruw en heel stoer uit! Met details als klinknagels en roestvlekken vindt de fabriekscharme zijn weg naar onze woonruimte. Metaal met glanzende, matte of zelfs roestig uitziende oppervlakken is heel geliefd in de industriële stijl. Wat is er nodig voor de perfecte enscenering? Genoeg ruimte -het hoeft echter ook niet de grootste stadsloft te zijn!

Een trend op drie benen

Driepoot lampen met industriële flair

Het ontwerp van de driepoot lampen is oorspronkelijk geïnspireerd door de vorm van camerastatieven. Open metalen lampenkappen zoals in industriële verlichting en massief houten of metalen poten kenmerken de driepootlampen in de industriële stijl. Wanneer het peertje goed zichtbaar is, kan er gekozen worden voor prachtige peertjes in de optiek van een oude gloeilamp. Dan komt de nostalgische charme helemaal naar boven.

Used-look voor de vintage loft

Authentieke it-pieces in industriële stijl

Hoewel u naar een rommelmarkt kunt gaan voor authentieke chique loft meubelen, zijn industriële lampen nooit "oude" of gebruikte voorwerpen. De vintage-look met al zijn opzettelijke eigenaardigheden, zoals afgebladderde verf wordt authentiek nagebootst bij nieuwe producten. Op deze manier wordt een ruwe fabrieksuitstraling vakkundig gecombineerd met een moderne levensstijl!

De coole charme van beton

Het trendmateriaal voor industriële interieurs

Lampen in betonlook geven je interieur net dat tikkeltje extra. En welke stijl is beter geschikt voor een betonnen lamp dan de industriële stijl? De subtiele grijze kleur, de ruwheid en de eenvoudige, maar toch veelzijdige ontwerpen zorgen voor een portie individualiteit en persoonlijkheid in de ruimte. Tip: Materiaalcombinaties met hout of koper doen het altijd goed in combinatie met beton!

Het wordt kleurrijk op de zolder

Kleuraccenten in industriële stijl

Zelfs in de industriële stijl worden blikvangers gecreëerd door vakkundig gebruikte kleuraccenten. Diep groene, blauwe of gele kleuren passen perfect bij het kleurenpalet van de industriële stijl en zien er fris en tegelijk absoluut cool uit. Als hanglamp boven de massieve houten tafel of als staande lamp in de gezellige leeshoek: felle kleuren flatteren de loft-flair immens!

Eén lamp is niet genoeg!

Industriële lampen met meerdere lichtbronnen

Lampen met meerdere lichtbronnen of met meerdere lampenkappen zijn bijzonder trendy - ook in de industriële stijl. Daar is het bijzonder creatief, ongebruikelijk en baanbrekend! Lampen worden bijvoorbeeld heel cool aan het uiteinde van kronkelende, ogenschijnlijk geroeste buizen geplaatst. Een ander populair ontwerp zijn de lampenkappen als stijlvolle kopieën van filmlampen, in populaire betonlook of gebundeld in een trendy kooidesign. Dit zijn absolute eyecatchers in de moderne loft sfeer!