Binnenverlichting Woon-/ Eetkamer

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Woonkamer lampen maken het interieur compleet

  De woonkamer is echt een waardige kandidaat voor de titel "hart van het huis". Daar zijn verschillende redenen voor: in deze woonkamer ontvangt u bezoekers - deze is dus representatief en geeft een indruk van de stijl van de gastheer. In de woonkamer kan men lezen, tv kijken, spelen, knutselen, kletsen, lachen en rusten. Het moet dus zeker gezellig zijn in deze kamer. Verlichting kan bij allebei deze aspecten een rol spelen. Woonkamerlampen benadrukken de favoriete stijl van de gastheer en zorgen voor een behaaglijke verlichtingssfeer. Bovendien zijn woonkamerlampen functioneel: als deze voor verschillende scenario's de juiste lichtoplossingen bieden - als van de lampen bijvoorbeeld de lichtkleur en helderheid veranderd kan worden, of als deze slim aangestuurd worden. 

  Hoe kan ik mijn woonkamer op de juiste manier verlichten?

  Er is eigenlijk geen goed of fout antwoord op deze vraag. Er zijn echter natuurlijk een paar aspecten waar u rekening mee moet houden bij een harmonieus verlichtingsconcept. Allereerst: één woonkamerlamp is niet genoeg. We kunnen heel snel uitleggen waarom: om te beginnen moet u voor basisverlichting zorgen die de hele ruimte verlicht en oriëntatie biedt. Een plafondlamp is hiervoor bijvoorbeeld de juiste kandidaat.

  Vervolgens creëert u lichteilanden - zoneverlichting is hierbij het sleutelwoord. Met een vloerlamp om te lezen, kunt u bijvoorbeeld het gewenste effect bereiken. En dan is er nog de sfeerverlichting. Alle decoratieve verlichting of LED-strips vallen hieronder. Voor gezellige accenten in de woonkamer kunt u zeker niet zonder.

  Welke woonkamerlampen maken deel uit van het verlichtingsconcept

  U weet nu dat verschillende lampen verschillende taken vervullen binnen een doordacht verlichtingsconcept. Het volgende overzicht toont welke woonkamerlampen er concreet beschikbaar zijn: :

  • Plafondlampen voor de woonkamer:
   U kunt het beste als volgt beginnen: u kiest een grote plafondlamp voor de woonkamer. Hoe weet u welke woonkamerplafondlamp geschikt is voor u? U kunt uw droomlamp zoeken via onze filters. Daar kiest u bijvoorbeeld uw favoriete stijl, uw favoriete kleur en uw favoriete materiaal. Vervolgens klikt u op de extra functies die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld een afstandsbediening of een dimfunctie. De resultatenlijst toont dan de producten die het beste bij uw wensen passen.

  Glanzende chromen plafondlamp Reza
  Maple - plafondlamp met bladmotief
  Jorunn - textiel LED plafondlamp, zwart en goud
  • Wandlampen voor de woonkamer:
   Een plafondlamp is natuurlijk niet de enige mogelijkheid voor een goede basisverlichting. U kunt ook gebruik maken van wandlampen in de woonkamer. Deze mooie blikvanger voor in de woonkamer is beschikbaar in verschillende moderne modellen in alle mogelijke stijlen. Omdat wandlampen in tegenstelling tot plafondlampen op ooghoogte hangen, springen deze natuurlijk gemakkelijker in het oog. Het potentieel van extravagante modellen kan zich aan de wand in de woonkamer dus volledig ontplooien.

  LED-Wandlampe Sandor mit einzigartigem Licht 15W
  1020228
  Spectaculaire metalen LED hanglamp Greka
  • Vloerlampen voor de woonkamer:
   is het niet heerlijk als de woonkamer verschillende zones omvat die qua lichttechniek verschillend kunnen worden ingericht? Bijvoorbeeld een leeshoek, een televisiehoek of een knutselhoek. Een vloerlamp kan een dergelijke zone prachtig verlichten. Daarnaast is een vloerlamp in de woonkamer een blikvanger - niet in de laatste plaats vanwege zijn grootte. Met mooie kleuren, materialen en patronen brengt deze lamp mooie accenten aan in de kamer. Zelfs als de lamp niet aan is.

  Textielen vloerlamp Alia
  1053279
  Artemide Tolomeo Maxi LED vloerlamp
  • Hanglampen voor de woonkamer
   Als u een plafondlamp hebt, dan hebt u toch geen hanglamp meer nodig? Helemaal mis! Een hanglamp in de woonkamer verlicht niet altijd de gehele ruimte. In plaats daarvan is het ook mogelijk om er een afzonderlijk gedeelte van de woonkamer mee te verlichten. Bijvoorbeeld de zithoek met tafel, die u graag gebruikt voor spelletjesavonden. Of die mooie bijzettafel naast uw bank. U kunt nooit genoeg mooie lichteilanden creëren. En trouwens, hanglampen in de woonkamer zijn echt een gave eyecatcher.

  Dromerige LED pendellamp Thunder Ø 30 cm
  1054120
  3031745
  • Tafellampen voor de woonkamer
   Het dressoir en het bijzettafeltje zijn hun territorium. Niets kan hier zo goed geplaatst worden als zij: de tafellampen. Deze kleine, decoratieve lamp is verkrijgbaar in alle denkbare stijlen. Deze zorgt niet alleen voor designaccenten, maar kan ook zeer functioneel zijn. Voor technologieliefhebbers zijn er modellen die over zeer speciale extra functies beschikken. Bijvoorbeeld een dimfunctie of een afstandsbediening waarmee de lichtkleur kan worden aangepast aan de stemming. 

  6500588
  1020548
  1053271