Buitenspots

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Maak een podium van uw tuin en zet leuke accenten met buitenspots

  Buitenspots kunnen op de grond, aan de muur of zelfs aan het plafond bevestigd worden. Zij zetten alles mooi in de kijker. Buitenspots zijn hiervoor perfect. Zij zorgen ervoor dat alles in een mooi licht baadt: 

  • Tuinhuisjes, huizen, kastelen en forten
  • Bloemen, bomen, struiken en zelfs de volledige tuin
  • Terrassen, muren en gevels 
  • Vijvers, beken en zwembaden
  • Kunstvoorwerpen en reclameborden

  U kiest zelf wat u in de kijker wilt zetten. Maar u heeft heel wat speelruimte. Niet alles moet “gewoon verlicht” worden. U kunt ook kiezen voor een kleurrijk lichtspel. Hiervoor moet u even in de productbeschrijving bij lichtkleur kijken of meerkleurig mogelijk is. Als dat zo is, dan kunt u volledig afhankelijk van de sfeer, voor verschillende kleuren kiezen.

  Een bewegingsmelder is een ander extraatje waar u handig gebruik van kunt maken. Zo’n melder is ideaal voor meer comfort, meer veiligheid als het gaat over struikelen en inbrekers en daarnaast is het natuurlijk ook de perfecte manier om energie te besparen.

  buitenspot
  buitenspot
  buitenspot

  Waarmee moet ik rekening houden als we het over bewegingsmelders hebben?

  Veel buitenspots zijn al voorzien van een bewegingsmelder. Als dat niet zo zou zijn, kunt u de buitenspot er achteraf mee uitrusten. In onze categorie bewegingsmelder kunt u de geschikte producten hiervoor vinden. Ook de installatie gaat gemakkelijk aangezien elk product voorzien is van een handige handleiding. Als u deze volgt, zal u geen enkel probleem ondervinden. En natuurlijk staan ook onze adviseurs graag voor u klaar.

  Welke voordelen hebben schemersensoren?

  U wil dat het licht vanzelf aan gaat wanneer het donker wordt. Maar het licht moet niet aan gaan wanneer het buiten nog licht is. Dan is een schemersensor precies wat u zoekt. Als u zo een sensor heeft, is het niet erg als er ‘s avonds niemand is om de tuinverlichting in te schakelen. Bovendien moet niemand eraan denken om het licht weer uit te doen, want dat gaat automatisch wanneer de zon weer opkomt. Erg handig voor de tuin.   

  Welke beschermingsklasse moeten buitenspots hebben?

  In beschermde en overdekte ruimtes is IP23 voldoende. IP44 biedt bescherming tegen spatwater uit alle richtingen. Voor lichten die buiten staan, wordt IP55 of zelfs hoger aangeraden. Afhankelijk van de locatie moet dit individueel worden bekeken. De door u gekozen elektricien kan u wat meer informatie geven over de vereiste beschermingsgraad. Maar u kunt hiervoor ook altijd terecht bij onze experts.

  buitenspot

  In het volgende overzicht ziet u wat al die getallen nu precies betekenen.

  Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6 Stofvrij
  Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
  0 Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2 beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3 beschermd tegen sproeiend water
  4 beschermd tegen opspattend water
  5 beschermd tegen waterstralen
  6 beschermd tegen stortbuien
  7 beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water

  Wat is beter - led of halogeen?

  Hiervoor hebben we één duidelijk antwoord: Met led-technologie doet u alleen maar voordeel. Hoewel halogeen veel beter presteert dan de goede oude gloeilamp in termen van levensduur en laag stroomverbruik, doen ledlampen het nog beter. Met een ledlamp bespaart u 60 procent aan kosten in vergelijking met een halogeenlamp. De beslissing is dus niet zo moeilijk. 

  Zijn er ook buitenspots met afstandsbediening?

  Ja, die bestaan. Op deze manier heeft u de bediening van de lichtkleur letterlijk zelf in de hand. Meerkleurig of bijvoorbeeld warmwit, alles hangt van uw stemming af. Of uw favoriete spot van kleur kan veranderen, vindt u in de productdetails onder het kopje "lichtkleur".

  buitenspot

  Bestaan er buitenspots met camera?

  Inbrekers houden niet zo van licht. En al helemaal niet van camera’s. Buitenspots met een camera maken uw huis dus meteen een heel stuk veiliger. Ze worden normaal aan de muur bevestigd. Op die manier kunnen alle functies optimaal benut worden. U kunt bijvoorbeeld vanuit het café via een smartphone-App zien wie er voor uw deur staat. Als de lamp dan ook nog eens van een microfoon is voorzien, hoeft u helemaal niet meer thuis te zijn om met uw bezoek een praatje te slaan. Maar we geven toe dat dit niet de beste manier is om vriendschappen te onderhouden.

  Voor vragen over functies en de installatie, kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Hun contactgegevens vindt u onderaan.

  Zijn er ook buitenspots op zonne-energie?

  Wilt u het licht opslaan voor de nacht? Dat kan met een buitenspot op zonne-energie. In combinatie met een bewegingsmelder is dat erg praktisch. Want op deze manier geniet u van licht in de tuin, zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Het licht brandt alleen wanneer het nodig is, zodat de batterij gespaard wordt. Tip: Plaats de spots op zonne-energie op zo’n manier zodat ze veel zon kunnen opnemen. Alleen op die manier kunt u er optimaal gebruik van maken.

  Steinel heeft een grote selectie buitenspots

  Het bedrijf Steinel staat bekend om haar buitenspots - en alle andere soorten buitenverlichting. Met buitenspots zoals de XLED led-buitenmuurverlichting, kunnen ingangen van binnenplaatsen en tuinen bijzonder energiezuinig worden verlicht. Ze zijn uitgerust met innovatieve led-technologie en een passieve infraroodsensor waardoor alleen de noodzakelijk stroom verbruikt wordt. En u kunt genieten van aangenaam licht.

  buitenspot
  buitenspot
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.