Wandlampen

Sfeer creëren met wandlampen

Plafondlampen of hanglampen zorgen meestal voor een centrale verlichting van de ruimte, terwijl wandlampen zijn bedoeld om de juiste sfeer te creëren. Deze soort lamp is er in vele uitvoeringen. Zo kunt u door creatief gebruik van de juiste lichtcombinatie een mooi evenwicht met de rest van uw interieur bekomen. Naast de tijdloze uitvoeringen zijn er ook veel klassieke soorten. Of zoekt u liever een specialere wandlamp? Dan vindt u in onze webshop talrijke design en industriële wandlampen. Laat u inspireren door de duizenden wandlampen in onze webshop en u vindt zeker een variant die bij uw interieur past.


Kies de meest geschikte wandlamp

Welke soort wandlamp het meest geschikt voor u is, hangt vooral af van de ruimte waarin u uw wandlamp wilt bevestigen. Zo zou een wandlamp in de kinderkamer een aangenaam en warm licht moeten verspreiden, zodat uw kinderen gemakkelijk in slaap kunnen vallen. Wandlampjes in de living vallen vaak op door hun uitgesproken uiterlijk. Een wandlamp voor in de badkamer moet vooral functioneel zijn en omwille van de vochtige omgeving aan specifieke veiligheidseisen voldoen. En in de slaapkamer is het dan weer belangrijk om te weten of u de wandlamp gebruikt als leeslamp of eerder om een gezellige sfeer te creëren.

Ook de lichttechnologie is iets om rekening mee te houden. Zo zijn er wandlampen met een gloeilamp of halogeenlamp, maar ook energiezuinige led-wandlampen waarvan de verlichting over het algemeen een langere levensduur heeft. Ook het soort materiaal is belangrijk. Zo zijn er wandlampen die zijn vervaardigd uit hout, plastic en gips, maar ook uit messing, aluminium en staal.


Wandlampen online bij Lampen24.be

De beste hoogte voor uw wandlamp

De ideale hoogte van een wandlamp is natuurlijk zeer persoonlijk. Deze hangt af van uw persoonlijke voorkeur of de toepassing van uw lamp. Meestal wordt een hoogte van 1m60 à 1m70 als ideaal gezien. Zo bevindt de wandlamp zich ongeveer op ooghoogte. Dit vermijdt verblinding doordat u niet rechtstreeks in de lichtbron kunt kijken. Deze regel geldt enkel voor wandlampen met indirect licht. Een kleine led-spot in de hal of boven de trap met direct licht moet uiteraard lager worden geïnstalleerd. Deze zijn vooral bedoeld om te zien waar u loopt in een donkere gang.

Wandlampen waarvan het licht naar beneden gericht is, mogen niet te hoog worden opgehangen omdat dit tot verblinding kan leiden en als storend ervaren kan worden. Hetzelfde geldt voor naar boven gerichte lampen die te laag hangen.


Creatief omgaan met wandlampen

Zoals eerder vermeld, wordt een wandlamp vooral als sfeerlamp gebruikt, bijvoorbeeld in een hal of boven een spiegel. Bovendien kunt u een wandlamp gebruiken om ergens een accent op te leggen, zoals bij de belichting van een schilderij of spiegel. Indien er een gericht licht wordt gegeven, is de wandlamp vooral geschikt als leeslamp. Als u graag in bed leest, dan is dit natuurlijk een absolute must.

Over het algemeen geldt dat een wandlamp een ruimte optisch vergroot. Gekleurde muren krijgen door het plaatsen van de juiste wandlamp een extra effect. Een andere tip om extra sfeer te creëren met uw wandlamp: plaats boven een aanbouw of een raam bij de gordijnrails een verborgen tl-buis. Hierdoor wordt licht over de gordijnen verspreid. Hetzelfde effect bereik je door een lamp achter de sofa te plaatsen. Dit heeft als effect dat het uw ruimte optisch vergroot.

Sommige wandlampen hebben een afzonderlijke schakelaar. Dit zorgt ervoor dat u de verschillende wandlampen apart kunt aan- of uitschakelen, zodat u op elk moment de gewenste sfeer in uw living kunt creëren.


Vele mogelijkheden

Op lampen24.be vindt u bijna 3500 verschillende wandlampen. Er is dus keuze te over. Bij het maken van een keuze is het vooral belangrijk te weten of uw wandlamp functioneel of vooral esthetisch verantwoord moet zijn. Voor dat laatste kunt u terecht bij onze selectie aan romantische Florentijnse lampen. Eén zo’n prachtstuk aan de muur zou een schilderij kunnen vervangen. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden in onze webshop. Wat voor ruimte u ook heeft, door de juiste wandlampen te kiezen, tovert u elke muur om tot een kunstwerk.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.