Kantoorverlichting

Kantoorverlichting voor plezierig en efficiënt werken

Een goede kantooromgeving wordt niet alleen bepaald door de ergonomie van de meubelen, maar ook door de verlichting die aanwezig is. Werknemers brengen vele uren door achter bureaus, in vergaderruimtes of werkplaatsen waar ze alle middelen kunnen gebruiken om geconcentreerd en productief te blijven. De juiste kantoorverlichting moet daarmee beschouwd worden als een verlengstuk van de zintuigen die tevens aansluit op de werkzaamheden die verricht worden. In ons assortiment zijn onder meer uiteenlopende hanglampen voor kantoor, bureaulampen, vloerlampen voor de bedrijfsruimte en plafondverlichting opgenomen waarmee u beter zult werken. Bij iedere lamp vindt u uitgebreide informatie over de specificaties. Zo vindt u ongetwijfeld kantoorverlichting die aansluit bij uw wensen en behoeftes.

Verschillende lichtsoorten van kantoorverlichting

Adequate kantoorverlichting bestaat uit twee verschillende lichtsoorten: direct en indirect licht. De basisverlichting - het indirecte licht - kan met een plafondlamp, hanglamp en aanvullende wandlampen bereikt worden. Dit deel van de kantoorverlichting zou een lichtsterkte van ongeveer 500 Lux moeten bedragen. In onze collectie vindt u diverse lichtbronnen, waaronder tl-verlichting en led verlichting die voor arbeidsdoeleinden geschikt zijn.

De basisverlichting kan aangevuld worden met directe verlichting van de beeldschermomgeving door middel van werkplekverlichting zoals een bureaulamp. Deze lampen zorgen voor 200 tot 300 Lux extra, zodat er in totaal een lichtsterkte van 750 Lux aan kantoorverlichting behaald wordt. Dit zorgt ervoor dat visueel intensieve taken, zoals langdurig naar een beeldscherm kijken, worden ontlast.

De juiste kantoorverlichting bepalen         

Hoe kiest u de juiste kantoorverlichting? Evenals andere vormen van bedrijfsverlichting zijn de lichtsterkte en de mate van bescherming tegen verblindend licht belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Dit betekent dat de lampen wel voldoende licht moeten geven, maar niet mogen verblinden. Goede kantoorverlichting draagt bij aan het concentratievermogen, voorkomt vroegtijdige vermoeidheid en is daarmee van cruciaal belang voor een goed resultaat. In de Europese norm 12464 "Werkplekverlichting voor binnenwerkplekken" zijn richtlijnen vastgelegd, zodat elke werkgever voor de juiste kantoorverlichting kan zorgen. De Arbo-wetgeving schrijft bovendien voor, dat er voldoende daglicht moet binnenkomen op de werkplekken. Goede kantoorverlichting bestaat daarom uit de perfecte mix van kunstlicht en daglicht.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.