Binnenverlichting Woon-/ Eetkamer

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Woonkamer lampen maken het interieur compleet

  De woonkamer is echt een waardige kandidaat voor de titel "hart van het huis". Daar zijn verschillende redenen voor: in deze woonkamer ontvangt u bezoekers - deze is dus representatief en geeft een indruk van de stijl van de gastheer. In de woonkamer kan men lezen, tv kijken, spelen, knutselen, kletsen, lachen en rusten. Het moet dus zeker gezellig zijn in deze kamer. Verlichting kan bij allebei deze aspecten een rol spelen. Woonkamerlampen benadrukken de favoriete stijl van de gastheer en zorgen voor een behaaglijke verlichtingssfeer. Bovendien zijn woonkamerlampen functioneel: als deze voor verschillende scenario's de juiste lichtoplossingen bieden - als van de lampen bijvoorbeeld de lichtkleur en helderheid veranderd kan worden, of als deze slim aangestuurd worden. 

  Hoe kan ik mijn woonkamer op de juiste manier verlichten?

  Er is eigenlijk geen goed of fout antwoord op deze vraag. Er zijn echter natuurlijk een paar aspecten waar u rekening mee moet houden bij een harmonieus verlichtingsconcept. Allereerst: één woonkamerlamp is niet genoeg. We kunnen heel snel uitleggen waarom: om te beginnen moet u voor basisverlichting zorgen die de hele ruimte verlicht en oriëntatie biedt. Een plafondlamp is hiervoor bijvoorbeeld de juiste kandidaat.

  Vervolgens creëert u lichteilanden - zoneverlichting is hierbij het sleutelwoord. Met een vloerlamp om te lezen, kunt u bijvoorbeeld het gewenste effect bereiken. En dan is er nog de sfeerverlichting. Alle decoratieve verlichting of LED-strips vallen hieronder. Voor gezellige accenten in de woonkamer kunt u zeker niet zonder.

  Welke woonkamerlampen maken deel uit van het verlichtingsconcept

  U weet nu dat verschillende lampen verschillende taken vervullen binnen een doordacht verlichtingsconcept. Het volgende overzicht toont welke woonkamerlampen er concreet beschikbaar zijn: :

  • Plafondlampen voor de woonkamer:
   U kunt het beste als volgt beginnen: u kiest een grote plafondlamp voor de woonkamer. Hoe weet u welke woonkamerplafondlamp geschikt is voor u? U kunt uw droomlamp zoeken via onze filters. Daar kiest u bijvoorbeeld uw favoriete stijl, uw favoriete kleur en uw favoriete materiaal. Vervolgens klikt u op de extra functies die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld een afstandsbediening of een dimfunctie. De resultatenlijst toont dan de producten die het beste bij uw wensen passen.

  Glanzende chromen plafondlamp Reza
  Maple - plafondlamp met bladmotief
  Jorunn - textiel LED plafondlamp, zwart en goud
  • Wandlampen voor de woonkamer:
   Een plafondlamp is natuurlijk niet de enige mogelijkheid voor een goede basisverlichting. U kunt ook gebruik maken van wandlampen in de woonkamer. Deze mooie blikvanger voor in de woonkamer is beschikbaar in verschillende moderne modellen in alle mogelijke stijlen. Omdat wandlampen in tegenstelling tot plafondlampen op ooghoogte hangen, springen deze natuurlijk gemakkelijker in het oog. Het potentieel van extravagante modellen kan zich aan de wand in de woonkamer dus volledig ontplooien.

  LED-Wandlampe Sandor mit einzigartigem Licht 15W
  1020228
  Spectaculaire metalen LED hanglamp Greka
  • Vloerlampen voor de woonkamer:
   is het niet heerlijk als de woonkamer verschillende zones omvat die qua lichttechniek verschillend kunnen worden ingericht? Bijvoorbeeld een leeshoek, een televisiehoek of een knutselhoek. Een vloerlamp kan een dergelijke zone prachtig verlichten. Daarnaast is een vloerlamp in de woonkamer een blikvanger - niet in de laatste plaats vanwege zijn grootte. Met mooie kleuren, materialen en patronen brengt deze lamp mooie accenten aan in de kamer. Zelfs als de lamp niet aan is.

  Textielen vloerlamp Alia
  1053279
  Artemide Tolomeo Maxi LED vloerlamp
  • Hanglampen voor de woonkamer
   Als u een plafondlamp hebt, dan hebt u toch geen hanglamp meer nodig? Helemaal mis! Een hanglamp in de woonkamer verlicht niet altijd de gehele ruimte. In plaats daarvan is het ook mogelijk om er een afzonderlijk gedeelte van de woonkamer mee te verlichten. Bijvoorbeeld de zithoek met tafel, die u graag gebruikt voor spelletjesavonden. Of die mooie bijzettafel naast uw bank. U kunt nooit genoeg mooie lichteilanden creëren. En trouwens, hanglampen in de woonkamer zijn echt een gave eyecatcher.

  Dromerige LED pendellamp Thunder Ø 30 cm
  1054120
  3031745
  • Tafellampen voor de woonkamer
   Het dressoir en het bijzettafeltje zijn hun territorium. Niets kan hier zo goed geplaatst worden als zij: de tafellampen. Deze kleine, decoratieve lamp is verkrijgbaar in alle denkbare stijlen. Deze zorgt niet alleen voor designaccenten, maar kan ook zeer functioneel zijn. Voor technologieliefhebbers zijn er modellen die over zeer speciale extra functies beschikken. Bijvoorbeeld een dimfunctie of een afstandsbediening waarmee de lichtkleur kan worden aangepast aan de stemming. 

  6500588
  1020548
  1053271
  • Spots & inbouwspots voor de woonkamer
   Inbouwspots
   die discreet in de wand zijn ingebouwd - dat is ook iets voor de woonkamer. U moet hier echter over nadenken voordat alles gerenoveerd wordt. Inbouwspots zijn niet zo snel te installeren als bijvoorbeeld een spot. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken om de aandacht te vestigen op een foto of schilderij aan de wand in de huiskamer. Plafondspots kunnen ook voor de noodzakelijke algemene verlichting zorgen. In de meeste gevallen kunnen spots individueel gericht worden - bij modellen met meerdere lampen in alle gewenste richtingen.

  LED plafondspot Morik met vier lampjes, dimbaar
  6042254
  Set van drie LED inbouwlampen Andrej, nikkel mat

  Moet ik ook in mijn woonkamer ook voor LED kiezen? 

  Eigenlijk is er helemaal geen discussie - als u hoort welke argumenten in het voordeel van LED spreken. Wie wil er immers niet besparen, het milieu beschermen en gedurende lange tijd van nagenoeg onderhoudsvrije technologie genieten? Dit overzicht toont waarom LED lampen een onmisbaar onderdeel van de woonkamer zijn geworden: 

  • u bespaart 90% energie in vergelijking met gloeilampen
  • in vergelijking met halogeenlampen bespaart u 60% energie
  • LEDs hebben een 50 keer langere levensduur dan gloeilampen
  • LEDs zijn milieuvriendelijk omdat deze geen kwik bevatten
  • LEDs zijn zeer duurzaam, omdat er geen gloeidraad is die kan doorbranden
  • LEDs hebben een levensduur van maar liefst 50.000 uur
  • LEDs zijn direct 100% helder bij het inschakelen 

  Wist u dit al? LED-verlichting in de woonkamer is tegenwoordig bijna standaard. Vaak hebt u niet eens meer de keuze welke lichtbron u wilt gebruiken. Moderne LED-technologie is tegenwoordig al vast geïnstalleerd. Dit maakt stijlvolle, compacte ontwerpen mogelijk die met de goede oude gloeilamp niet mogelijk zouden zijn geweest. 

  Welke verlichtingssterkte is geschikt voor de woonkamer?

  Het is lastig om de vragen welke verlichtingssterkte u nodig hebt voor de woonkamer of hoeveel spots of andere lichtbronnen zijn vereist uniform te beantwoorden. Dit is sterk afhankelijk van het subjectieve gevoel en ook van de toestand van de ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur en structuur van de muren, maar ook de meubels waarmee de ruimte ingericht is. Echter ook hoeveel meubels er zijn, hoe dicht deze op elkaar staan, welke kleur deze hebben, enz. De verlichting moet daarom precies op elke afzonderlijke ruimte worden afgestemd - algemene uitspraken zijn misplaatst. Een goede lichtplan is cruciaal, zodat u zich later helemaal op uw gemak voelt.

  Hebt u vragen hierover? Neem dan gerust contact op met onze experts om alles stap voor stap door te nemen. De contactgegevens vindt u hieronder.

  6086152

  Zijn moderne woonkamerlampen ook dimbaar? 

  De woonkamer staat voor? Juist: gezelligheid. Het zou jammer zijn als het licht hierbij geen rol zou spelen. Dat is echter wel het geval, doordat het gedimd kan worden. Als deze functie belangrijk voor u is, dan moet u in de webshop de filter "dimbaar" met "ja" aanvinken. Dan krijgt u een overzicht van alle woonkamerlampen waarvan u de lichtsterkte naar behoefte kunt dimmen. Hoe u dit precies kunt doen, leest u in de artikelbeschrijving. Bijvoorbeeld via een Easydim-functie, een touchdimmer, een afstandsbediening of een speciale wandschakelaar. Als u hierover vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder. 

  Van welke materialen zijn woonkamerlampen gemaakt? 

  Het materiaal waarvan uw lamp gemaakt is, is voor u net zo belangrijk als het lichteffect? Dan gebruikt u de filter "Materiaal" bij het zoeken naar uw nieuwe woonkamerlamp. Bij het instellen van de filter ziet u pas welke opties er überhaupt zijn. Uw favoriete materiaal, bijvoorbeeld hout, messing, brons, koper of kristal, staat er zeker bij. Of u maakt van de gelegenheid gebruik om eens voor iets heel anders te kiezen. Misschien beton voor rustieke charme of papier voor lichtcreaties. Laat u gewoon inspireren.  

  Hanglamp TRABANT, 16 cm met matte lens
  Hanglamp Marike, opaalglazen bol wit
  Pendellamp PILA