Bureaulampen

Bureaulampen niet meer weg te denken uit uw thuiskantoor

Thuis werken, de zogenaamde home-office, is een steeds groter fenomeen aan het worden. Ook voor huiswerk maken, computerspellen spelen en een boek lezen, wordt het bureau steeds meer gebruikt. Al deze activiteiten zijn vermoeiend voor de ogen. Daarom is een optimale verlichting onontbeerlijk. Met een bureaulamp kunt u de verlichting aan uw werkzaamheden aanpassen. Afhankelijk van uw wensen kunt u de bureaulamp verstellen of de lichtsterkte aanpassen. Bovendien moeten bureaulampen stabiel zijn. Bij de aankoop van de juiste bureaulamp moet u dus goed op de kwaliteit letten. Daarnaast is natuurlijk ook het uiterlijk van belang. Wie hard werkt, wil natuurlijk ook een lamp die prettig is om naar te kijken. En als het even kan, moet deze ook nog eens qua stijl en kleur bij de rest van het interieur passen. De beste bureaulamp is dus een ideale combinatie van chique design en de noodzakelijke functionaliteit.

Kantoor of thuiskantoor? Bureaulampen zijn een must

Of u nu thuis werkt of op kantoor zit, de juiste bureaulamp maakt uw werk een stuk gemakkelijker en spaart uw ogen. Zowel thuis als op het werk mag de bureaulamp echter niet de enige vorm van verlichting zijn, maar meer een aanvulling op de basisverlichting.

Tips voor het installeren van uw bureaulamp

Omdat we steeds vaker thuis werken, is ergonomie van belang. Een passende bureaulamp hoort daar ook bij. Hier zijn drie praktische tips voor het creëren van het juiste licht op uw werkplek:

  • Creëer lagen en hoeken van licht. 
  • Houd het licht indirect. 
  • Zorg ook voor een natuurlijke lichtinval. 

Veel mensen geloven dat gelijkmatige verlichting van de werkplek het beste is. Maar dit is eigenlijk een misvatting. Uw ogen worden namelijk aangetrokken tot het helderste gebied van een kamer. Als de hele ruimte gelijkmatig verlicht is, verplaatsen uw ogen zich constant naar de plaats met het felste licht. Dit kan onnodige stress veroorzaken. Gelukkig kan dit gemakkelijk verholpen worden. Namelijk door lagen te creëren in uw lichtbronnen. Dit houdt in dat u verschillende lichtintensiteiten gebruikt, bijvoorbeeld door een bureaulamp met dimlicht te gebruiken. Of door het plaatsen van lichtbronnen op verschillende hoogten om de lichtsterkte te regelen. U kunt ook verschillende soorten verlichting in verschillende hoeken richten.

Vermijd dat u werkt met directe verlichting van de plafondlamp. In plaats daarvan kunt u beter het omgevingslicht van uw kantoorruimte verspreiden. Lampenkappen op uw bureaulamp kunnen het licht verzachten en verspreiden het te felle licht. U zou eigenlijk de hele ruimte moeten verlichten zonder dat er op één bepaalde plek glans of contrast ontstaat. Zo zijn ook schaduwen uit den boze.

Het allerbeste is natuurlijk om bij daglicht te werken. Licht dat afkomstig is van een raam, een dakraam of een ander portaal. Zonlicht kan warme verlichting geven en draagt bij tot een prettigere werkomgeving. Maar omdat het bureau ook vaak ‘s avonds wordt gebruikt, is een goede bureaulamp natuurlijk onmisbaar.

Bureaulampen, een waaier aan soorten

Bij lampen24.be vindt u veel verschillende soorten bureaulampen. Praktische accessoires zoals een flexibele zwenkarm en klemvoorziening (waarmee u uw bureaulamp aan het bureau kan vastklemmen) zijn altijd een optie. Het is belangrijk, voordat u een bureaulamp kiest, om u af te vragen hoe lang u dagelijks achter uw bureau doorbrengt. Een bureaulamp is behalve een decoratief accessoire in uw werkkamer ook een belangrijk hulpmiddel bij uw werk.

Bureaulamp voor uw kinderen

Kinderen brengen het liefste hun tijd door met spelen. Om het spelen en leren zo prettig mogelijk te maken, werkt een ludieke bureaulamp zeer motiverend. In onze webshop hebben wij talrijke verschillende lampen die geschikt zijn voor de kinderkamer. Let er bij het kopen van een geschikte lamp wel op dat de lamp niet te heet wordt, anders loopt uw kind het risico zich eraan te verbranden. Bureaulampen met ledverlichting zijn praktisch, hebben gericht licht en worden over het algemeen minder snel warm.

Gericht licht voor specifieke taken

Voor verschillende taken is gericht licht belangrijk. Hebt u moeite om al die kleine lettertjes in contracten te lezen? Bij het plaatsen of installeren van een bureaulamp is het van belang dat uw lamp geen schaduwen op uw papieren werpt. Een handige tip voor linkshandige personen: plaats uw bureaulamp aan uw rechterkant, anders ontstaat schaduw tijdens het schrijven. Het omgekeerde geldt natuurlijk voor rechtshandigen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.