Bureaulampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Waarom is een goede bureaulamp zo belangrijk?

  Dat is eigenlijk heel eenvoudig: als u aan uw bureau zit te werken, dan hebt u gewoon meer licht nodig dan het licht dat uw plafondlamp geeft.

  Uw hersenen draaien op volle toeren als u achter uw bureau zit te zwoegen. Dat is niet het enige, ook uw ogen moeten hard werken. En om uw ogen niet in de steek te laten, hebt u naast de algemene verlichting ook goede functionele en gerichte verlichting nodig - een bureaulamp.

  Hiermee beschikt u over nauwkeurig, verblindingsvrij licht om u optimaal te ondersteunen bij de verschillende werkzaamheden aan uw bureau - de zogenaamde visuele taken. Teksten, afbeeldingen en objecten worden hierdoor gewoon beter zichtbaar. U ontlast uw ogen, waardoor deze niet zo snel moe worden. Hiermee kunt u ongemak of zelfs hoofdpijn beter voorkomen.

  bureaulampen

  Waar moet ik op letten bij de aankoop van een bureaulamp?

  Ten eerste: algemene verlichting (bijv. plafondlampen) en functionele verlichting (bureaulampen) vullen elkaar goed aan. Vertrouw dus niet op slechts één van de twee als u aan uw bureau zit te werken. Anders is er onvoldoende licht of is er een te groot contrast tussen licht en donker.

  Bovendien moet u...

  • overwegen welk doel de armatuur moet vervullen: wilt u ontspannen surfen op uw computer of wilt u lang en productief werken?
  • bedenken welke extra's voor u persoonlijk belangrijk zijn, zoals een dimmer of een flexibel instelbare lampenkop
  • zorgen dat de bureaulamp strookt met uw eigen stijl
  • erop letten dat lamp voldoende helderheid (lumen) biedt
  • zorgen dat de bureaulamp voldoende ruimte heeft om deze stevig op het bureau te kunnen zetten
  • zorgen dat verstelbare bureaulampen stevig vastgeklikt kunnen worden om in de gewenste positie te blijven staan

   

  Waar zet ik de bureaulamp neer?

  Een wedervraag: bent u links- of rechtshandig? U zult wel om deze vraag moeten lachen. Dit is echter wel belangrijk bij het beantwoorden van de eerste vraag. Als u rechtshandig bent, dan moet de bureaulamp op uw bureau links van u staan. Als u linkshandig bent, dan moet deze rechts staan.

  Op deze manier voorkomt u dat uw hand slagschaduwen creëert op uw notities. Als u ook een computer op tafel heeft staan, dan moet de lamp natuurlijk niet voor het beeldscherm staan - dat spreekt voor zich. Zet ook dan de bureaulamp links of rechts van het scherm of erachter. Draai de lampenkop echter altijd van u af, zodat het licht u niet verblindt.

  Zijn de lichtbronnen vervangbaar?

  Of de lichtbron van uw bureaulamp vervangbaar is, hangt af van het betreffende model.

  Als de lampen niet vervangbaar zijn, dan hebt u een model gekozen met vast geïnstalleerde LED-lampen. Deze modellen maken gebruik van de talrijke technische voordelen en de compactheid die de LED-technologie met zich meebrengt. Vast geïnstalleerde LEDs maken immers een zeer filigraan ontwerp mogelijk.

  Bij lampen met vast geïnstalleerde LEDs vindt u op het energielabel de opmerking "De LED-lampen in de lamp kunnen niet vervangen worden".

  Als de lampen wél vervangen kunnen worden, dan staat op het energielabel de opmerking "Deze lamp is geschikt voor de energieklassen:". In de artikelgegevens vindt u bovendien een verwijzing naar de versie, bijvoorbeeld E27 of E14. Zo kunt u zelf beslissen of u echt nog een halogeenlamp in de fitting wilt draaien, of dat u toch veel liever voor een LED-lichtbron kiest. Want in elke lamp met een gestandaardiseerde fitting, zoals E14 of E27, past ook een LED-lichtbron.

  LED of halogeen – welke lichtbron voor bureaulampen?

  Als het geen LED-bureaulamp met vast geïnstalleerde LEDs is, dan is de keuze natuurlijk geheel aan u. Laten we echter even eerlijk zijn: twijfelt u daadwerkelijk nog steeds tussen LED en halogeen? Met LED...

  • bespaart u 60% elektriciteit ten opzichte van halogeen
  • bent u milieuvriendelijk
  • kiest u eenvoudig de meest uiteenlopende lichtkleuren
  • geniet u van een levensduur van maar liefst 50.000 uur

  ... terwijl u met halogeen voor een achterhaalde, ouderwetse techniek kiest. Dit is eigenlijk een no-brainer!

  Of wat is uw mening?

  Hoe helder moet mijn bureaulamp zijn?

  Zelfs een minder felle bureaulamp met ongeveer 200 lumen is beter dan helemaal geen bureaulamp. Wij raden echter een helderheid van 400-500 lumen aan om lang en productief te kunnen werken. Nog steeds te donker? Of toch te helder? Kies dan voor een lamp met dimmer. Met een dimmer past u de helderheid heel gemakkelijk aan (of de lamp een dimmer heeft, vindt u terug in de artikelgegevens).

  Houd er ook rekening mee dat u naast de bureaulamp ook voor een goede algemene verlichting moet zorgen. Zo voorkomt u een te groot contrast tussen licht en donker. Anders raakt u nog sneller vermoeid, als u dat van die vermaledijde stapel papierwerk al niet was.

  bureaulampen

  Welke lichtkleur moet ik voor mijn bureaulamp kiezen?

  Wij raden u aan om bij een bureaulamp qua lichtkleur te kiezen voor helder, fel licht, d.w.z. universeel wit licht. Dit komt overeen met ongeveer 3.300 tot 5.300 Kelvin en heeft een enigszins koele en zakelijke uitwerking.

  Als dit licht echter niet zakelijk genoeg is voor u, dan kunt u daglichtwit licht gebruiken (meer dan 5.300 Kelvin). Of u besluit om de boel de boel te laten en te ontspannen in warmwit licht (minder dan 3.300 Kelvin). Dit is allemaal mogelijk met één enkele bureaulamp, waarbij u de lichtkleur individueel kunt instellen.

  Over welke extra's beschikken bureaulampen?

  Als u voldoende licht op uw bureau hebt, dan is dat helemaal prima. Maar een paar extraatjes kunnen geen kwaad, toch? Geen punt. U kunt bij bureaulampen kiezen uit tal van extra's. Of de lamp die u hebt gekozen over de gewenste extra's beschikt, kunt u terugvinden in de artikelgegevens.

  • Dimbaar, oftewel de helderheid is eenvoudig instelbaar
  • Lichtkleur individueel instelbaar
  • In hoogte verstelbaar
  • Met touchdimmer
  • Flexibel instelbare lampenkop en armatuur
  • Inclusief klemvoet voor montage aan de rand van het bureau (dan hebt u nóg meer ruimte voor werkspullen - maar misschien ook wel voor meer werk!)
  • Met verwisselbare lichtbronnen of ook met vast geïnstalleerde LED-lampen
  • Met afstandsbediening
  • Met USB-aansluitingen
  • Met Qi-technologie: moderne oplaadtechnologie voor moderne smartphones
  Biegsame LED-Tischleuchte Hatha
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.