Tafellampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  De juiste tafellamp? We hebben voor elk wat wils!

  Moet uw tafellamp functioneel of decoratief zijn?

  Ons assortiment met lampen voor ladekasten, bijzettafels, bureaus, eetkamer- en keukentafels is zeer goed gevuld. De allerbelangrijkste vraag: moet uw tafellamp functioneel of decoratief zijn? Of liever allebei?

  Als het decoratieve aspect zwaarder weegt, dan moet u allereerst bepalen welke stijl uw voorkeur heeft. Onder de binnenverlichting categorie Tafellampen vindt u een overzicht.

  Als extra functies belangrijk zijn voor u, dan mogen deze op uw checklist voor de perfecte tafellamp niet ontbreken. Bedenk van tevoren goed waar u de lamp allemaal voor wilt gebruiken. Als een van deze toepassingen "telefoon opladen" is, dan weet u wat u te doen staat: een lamp zoeken met Qi-technologie of een USB-aansluiting. Als u waarde hecht aan kleurrijke lichtscenario's, zoek dan in onze productdetails naar de aanduiding "multicolor" onder "kleur".

  Van glas vervaardigde Wagenfeld-tafellamp

  Checklijst voor de perfecte tafellamp

  Beantwoord deze vragen simpelweg met ja of nee. Dat maakt de beslissing al een stuk gemakkelijker.

  • Zijn de functies het allerbelangrijkst voor u?
  • Zijn zowel design als functie even belangrijk?
  • Moet de lamp geschikt zijn voor een Smart Home?
  • Een afstandsbediening is een must?
  • U wilt graag met lichtkleuren kunnen spelen?

  Deze praktische lijst brengt u stap voor stap dichter bij het perfecte model voor u. En als u desondanks nog meer vragen hebt, dan staan onze experts u met alle plezier te woord.

  Wat is de juiste lichtbron voor mijn tafellamp?

  Bij tafellamp geldt net als bij alle andere lampen het volgende: er zijn modellen met vast ingebouwde LED technologie. In dat geval hoeft u niet na te denken over de lichtbron. Er zijn echter ook modellen waarbij u lichtbron kunt vervangen, indien nodig. Meestal kunt u kiezen tussen LED lampen en spaarlampen. LED lampen bevelen wij absoluut van harte aan: dit is tegenwoordig ook de meest gangbare lichtbron.

  tafellamp

  Hoeveel watt heb ik nodig voor mijn tafellamp?

  Bij de aankoop van de lichtbron hoeft u niet meer naar het wattage te kijken – in tegenstelling tot vroeger als u een gloeilamp ging kopen. Het wattage heeft betrekking op het energieverbruik, niet op de helderheid. Aangezien een LED lamp bij dezelfde helderheid veel minder energie verbruikt (tot wel 90%) dan een ouderwetse gloeilamp, kunnen we het aantal watt als vergelijkingswaarde gerust vergeten. De waarde die de helderheid aanduidt, is lumen. Daarop moeten we ons richten.

  Hoeveel lumen moet mijn tafellamp hebben?

  300-400 lumen is voldoende bij een tafellamp. Dat is voldoende helderheid voor de verlichting van een bepaalde zone. De lamp is immers niet bedoeld om de hele kamer te verlichten. In tegendeel: de tafellamp zorgt voor gezelligheid en lichtaccenten. Met 300-400 lumen biedt deze lamp voldoende licht om een boek te lezen. Want in dit geval staat de luie stoel meestal naast de lamp.

  Waar kan ik mijn tafellamp het beste neerzetten?

  Een tafellamp kunt u op een bijzettafel, ladenkast of op de vensterbank zetten. Zo zorgt de lamp voor mooie lichtaccenten in de ruimte. Als de lamp niet voor sfeervol licht moet zorgen, maar u bij moet lichten bij het schrijven of knutselen, let dan op het volgende: de bureaulampen moeten bij rechtshandige personen aan de linkerkant staan, zodat de hand geen storende schaduw werpt.

  Wie nog een paar uurtjes werk te gaan heeft, moet naast de bureaulamp ook een plafondlamp inschakelen. Dan is het contrast tussen het verlichte bureau en de rest van de kamer niet zo groot, waardoor de ogen fris en levendig blijven.

  Decoratieve LED tafellamp Constanza
  Tafellamp SOFIA met dimmer, wit

  Zijn er ook dimbare tafellampen?

  Het wordt pas écht gezellig als 's avonds het licht gedimd wordt. Bijzonder handig zijn touchdimmers. Een enkele aanraking is voldoende om de lichtintensiteit stapsgewijs te verlagen. Al naar gelang het model moet u hiervoor de lampvoet, de lampenkop of andere delen zacht aantikken. Bij de beroemde Costanza-lamp van Luceplan zit de touchdimmer bijvoorbeeld verborgen in de eenvoudige aluminium hendel.

  Zijn klemlampen ook geschikt voor bevestiging aan een tafel?

  Met een klemlamp bespaart u in elk geval plaats. Vooral bij een bureau vol documenten is dat heel praktisch. Ook op andere plekken kan een plaats besparende lamp bijzonder nuttig zijn – bijvoorbeeld aan een boekenplank, aan uw nachtkastje of aan een keukenplankje. Modellen zoals de Tolomeo van Artemide bewijzen dat een lichtoplossing er ook geweldig kan uitzien - een echte klassieker.

  Is mijn lampenkap afwasbaar?

  De reiniging van de lampenkap is afhankelijk van het materiaal. Lampenkappen van polycarbonaat kunnen probleemloos met een vochtige doek afgeveegd worden, terwijl papieren lampenkappen voorzichtig met een plumeau afgedaan moeten worden. Lampenkappen van stof kunt u er in de regel gewoon vanaf halen en probleemloos wassen.

  Moderne design wandlamp Tolomeo Pinza
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.