Plafondlampen

Plafondlampen – De basisverlichting en sfeermaker voor elke ruimte

Veel mensen besteden nogal wat tijd een aandacht aan hun interieur: welke meubels, behang, vloerbedekking en accessoires passen het best? Maar uw verlichting is minstens zo belangrijk voor de sfeer als dat wat u in uw woning plaatst. Daarbij is het kiezen van een juiste plafondlamp zeer belangrijk, omdat deze uw centrale verlichting vormt.


Toepassingen voor plafondlampen

Plafondlampen zijn lampen die rechtstreeks aan het plafond worden opgehangen. Dit is niet te verwarren met kroonluchters en hanglampen, omdat deze – de naam zegt het al – met een kabel of een draad aan het plafond hangen. Een goed verlichte woonkamer heeft drie verschillende soorten verlichting:

 • Basisverlichting: centrale plafondlampen of inbouwspots. 
 • Taakverlichting: bureaulampen, wandverlichting, richtbare staanlampen. 
 • Sfeerverlichting: dimbare accentverlichting, ledverlichting. 

De plafondlamp zorgt voor de basisverlichting van uw ruimte en moet daarom zorgvuldig worden uitgekozen. Zorg er dus voor dat u een plafondlamp kiest die het licht over de hele ruimte verspreidt. Zo schept u een warme sfeer en schijnt het licht niet onnodig fel in uw ogen.


Plafondlampen online bij Lampen24.be

Ruime keuze aan stijlen

Plafondlampen zijn er in verschillende stijlen. Zo zijn er moderne plafondlampen die een eenvoudige vorm hebben. Vaak zijn deze gemaakt van doorzichtig materiaal zoals plastic of glas. Daarnaast zijn er de wat creatievere design lampen. Deze zijn wat kleurrijker en hebben een speciale vorm. En tot slot zijn er de zeer hippe industriële lampen. Deze grote, stalen lampen kent u wellicht van trendy restaurants of koffiebars. Ook spotjes zijn erg modern en geven een zeer direct licht. Ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer of ruimten waar veel wordt gelezen. Voor de wat meer praktische toepassingen zijn lampen met tl-licht, led-plafondlampen of halogeenlampen de ideale oplossing.


Led-plafondlampen

Ledverlichting die aan het plafond hangt, wordt doorgaans een led-plafondlamp genoemd. Een andere term ervoor is led-plafonnière. Het voordeel van deze lampen is dat ze in vrijwel elk interieur passen. Of u nu een moderne lamp voor uw living zoekt of een model met speelse, felle kleuren voor in de kinderkamer, u heeft een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden om uit te kiezen. En ook al is led modern, ook in klassieke modellen wordt het vaak aangeboden.


Stijlvolle plafondlampen voor in de keuken

Om uw culinaire creaties nóg beter in de verf te zetten, is het belangrijk de juiste plafondlamp voor uw keuken of eetkamer te kiezen. Bij lampen24.be kunt u kiezen uit maar liefst 600 verschillende plafondlampen die voor uw keuken geschikt zijn. Het voordeel van deze soort lampen is dat ze gelijkmatig licht verspreiden over de hele keuken en niet in de weg zitten tijdens het eten of tijdens het koken. Verkiest u toch een hanglamp? Bijvoorbeeld voor boven de eettafel? Dan raden wij aan om er een te kiezen die in hoogte verstelbaar is. Voor praktische werkzaamheden, bijvoorbeeld aan het aanrecht, adviseren wij gerichtere lampjes zoals spotjes.


Uw droomverlichting voor de slaapkamer

Uw slaapkamer is de meest sfeerbepalende ruimte in uw woning. Daarbij speelt de plafondlamp of plafonnière een grote rol. Let er bij het kopen van de juiste plafondlamp voor uw slaapkamer op dat het licht niet te fel is en dat de lampenkap het licht gelijkmatig verspreidt. Zo creëert u een „zachtere“ sfeer in uw slaapkamer, wat belangrijk is om in slaap te vallen. Voor praktische toepassingen van licht in uw slaapkamer, bijvoorbeeld voor het lezen van een boek, kunt u beter spotjes installeren.


Een frisse start van de dag met de juiste plafondlamp voor de badkamer

De badkamer is er vooral om te ontspannen. De juiste badkamerverlichting kan de juiste sfeer creëren, zodat u er zich prettig voelt. Plafondlampen zijn perfect voor de badkamer omdat u in deze ruimte een gelijkmatige verdeling van het licht nodig heeft. Daarnaast heeft u met een plafondlamp geen last van vervelende reflecties in uw badkamerspiegels. Erg praktisch zijn de zogenaamde sensorlampen die automatisch aan gaan op het moment dat u de badkamer binnenkomt.


Zo kiest u de juiste plafondlamp

Bij lampen24.be kunt u kiezen uit meer dan 3600 plafondlampen. Met zo veel keuze is het niet eenvoudig om de juiste plafondlamp te kiezen. Wij raden aan om bij het kopen van een plafondlamp met de volgende factoren rekening te houden:

 • Welke stijl heeft uw interieur: romantisch, zakelijk, klassiek of juist modern? 
 • Welke kleur overheerst in uw woning? Of: welke kleur wilt u juist benadrukken? 
 • Wat zijn de architectonische bijzonderheden in uw woonruimte? 
 • Welke elektrische aansluitingen zijn in de ruimte aanwezig? 
 • Waarvoor wordt de ruimte gebruikt? Wilt u er kunnen werken, ontspannen, slapen of loopt u er alleen maar doorheen? 
 • Wat zijn de ruimtelijke eigenschappen voor het ophangen van de binnenverlichting? 

Tips voor het veilig ophangen van uw plafondlamp

Een plafondlamp of plafonnière is een elegante oplossing om die lelijke centraaldoos in het plafond weg te werken. Er is echter enige ervaring en vakkundigheid vereist om een plafondlamp op de juiste manier op te hangen.

Allereerst is uw veiligheid het belangrijkste. Gebruik daarom voor het ophangen van uw plafondlamp uitsluitend een stabiele trap. Klap deze helemaal uit. Ga nooit op het platform staan, want dan loopt u een groot risico om te vallen. Het platform is enkel bedoeld om spullen op te zetten.

Daarnaast is het belangrijk om de elektriciteit van de betreffende groep uit te schakelen. Tip: heeft u nog een ouderwetse groepenkast met losse zekeringen? Bewaar dan tijdens de klus de zekering in uw broekzak. Zo kan niemand onverwachts de stroom inschakelen en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Voor het wegwerken van al uw kabels en het bedekken van gaten in het plafond heeft lampen24.be een ruim aanbod aan railsystemen en kabelsystemen.


Plafondlampen – een must voor elke ruimte

Plafondlampen worden als centrale verlichting gebruikt en zijn vrijwel in elke ruimte aanwezig. Omdat de toepassing van deze lampen zo divers is, is het aanbod ook zo ruim. Kijk gerust rond op onze website en laat u inspireren door de talrijke mogelijkheden.


 • Keuze uit 30.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.