Vloerlampen

Vloerlampen. Verplaatsbare sfeermakers.

Het grootste voordeel van vloerlampen is duidelijk: het zijn staande lampen die u gemakkelijk kunt verplaatsen. Daardoor kunt u op elk gewenst moment een speciale sfeer in uw kamer creëren. lampen24.be heeft een ruim aanbod van maar liefst 3700 verschillende vloerlampen. U vindt er dus altijd eentje voor elk type ruimte en stijl. Welke soorten vloerlampen er zijn en wat hun toepassingen zijn, leest u hieronder.

Soorten vloerlampen

Doorgaans kan men vijf soorten vloerlampen onderscheiden:

 • Uplighters 
 • Ledlampen 
 • Design lampen 
 • Schemerlampen 
 • Klassieke/rustieke lampen 
 • Booglampen 

Natuurlijk zijn er ook combinaties mogelijk van al deze lampen. Of ze vallen buiten alle categorieën. Zo zijn bijvoorbeeld de Tiffany vloerlampen een categorie apart. In ieder geval is het aanbod zo groot dat u werkelijk alle ruimtes in uw huis een bijzonder karakter kunt geven.

Vloerlampen online bij Lampen24.be

Uplighters: vloerlampen met indirect licht.

De zogenaamde uplighters geven een fel, maar toch prettig indirect licht verspreid over de hele ruimte. Kenmerk van de uplighters is – de naam zegt het al – dat het licht naar boven schijnt. Dat heeft als voordeel dat ze bij een geringe muurhoogte een goed alternatief voor plafondlampen kunnen zijn. Dit type vloerlamp is vaak voorzien van een dimmer. Hiermee kunnen de lampen een veelzijdige functie vervullen: van een fel en praktisch leeslicht tot een sfeervol gedimd licht. Sommige uplighters zijn overigens voorzien van een extra richtbaar leeslampje.


Ledvloerlampen

Moderne technologie gecombineerd met buitengewone designs, dat zijn led-vloerlampen. Ledverlichting heeft tal van voordelen. Led verbruikt zeven keer minder stroom, het is veel duurzamer dan gewone lampen, het produceert minder warmte waardoor het ook veiliger is en het is zeer milieuvriendelijk. Deze vorm van verlichting is dus eigenlijk een investering, niet alleen voor uw interieur, maar ook voor uw portemonnee.

Ledverlichting in vloerlampen is vooral geschikt als leeslamp. Door het felle, directe licht ontgaat u geen letter meer in uw favoriete boek of op uw tablet. Maar ook in de kinderkamer is een ledvloerlamp een veilige optie, omdat deze vorm van verlichting minder warm wordt.


Exclusieve design vloerlampen

De design vloerlampen zijn lampen met een extravagant ontwerp die voor een moderne sfeer in elke ruimte zorgen. Het begrip design is natuurlijk erg breed. Bij lampen24.be vindt u uiteenlopende design vloerlampen. Zo kunt u kiezen uit scherp geprijsde, opvallende modellen, maar ook uit een aanbod van exclusieve merken. Zo hebben we lampen van Kundalini, Flos, FontanaArte, Tecnolumen en Knapstein. Dit zijn de wat duurdere varianten, maar daarmee haalt u dan ook een echt pareltje in huis.


Schemerlampen, voor meer sfeer

Schemerlampen veranderen elke ruimte in een sfeervolle ruimte. Het kenmerk van schemerlampen is, dat de lampenkap ervoor zorgt dat het licht over de ruimte gelijkmatig en beperkt wordt verdeeld. Een schemerlamp kunt u het beste gebruiken om een bepaalde ruimte beperkt te verlichten. Deze vorm van verlichting heeft zeer veel invloed op uw interieur. Zo kunt u het effect van een schemering laten ontstaan. Dit geeft een romantisch en gezellig effect, maar werkt vooral ´s avonds bevorderlijk voor de slaap. U raadt het waarschijnlijk al: schemerlampen zijn vooral in de slaapkamer een populaire vorm van verlichting.


Klassieke/rustieke vloerlampen

Voor een klassieke en rustieke vloerlamp hoeft u niet meer alle rommelmarkten en veilinghuizen af te lopen. Ook de ‘nieuwe’ klassieke vloerlamp heeft de uitstraling van weleer. Deze vloerlampen passen natuurlijk perfect in de living van een landelijke villa of herenhuis, maar ook in een kleinere ruimte kunnen deze charmante lampen zeer veel sfeer scheppen. Het voordeel van deze vorm van lampen is dat ze ook zonder dat ze licht geven al een pronkstuk in uw living of slaapkamer zijn.


Booglampen - praktische vloerlampen met een speciaal design

De booglamp is een type vloerlamp die in een boog loopt. Door de praktische vorm zijn deze vloerlampen ideaal wanneer u op één plek veel licht wenst, maar wilt voorkomen dat er iets in de weg staat. Het bijzondere aan de booglamp is zijn typische uiterlijk. Omdat de booglamp voor het eerst in de jaren zestig geproduceerd werd, heeft deze vaak een retro-uitstraling. Naast het voordeel dat de booglamp ruimte bespaart, heeft deze ook nog een tweede voordeel: de buiging kan bij de meeste van deze vloerlampen worden gewijzigd, zodat u gemakkelijk de uitstraling of de lichtval kunt aanpassen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een vloerlamp Omdat er op lampen24.be zo’n 3700 vloerlampen worden aangeboden, is het belangrijk om de juiste te kiezen. Bij het kopen van een vloerlamp, dient u een goed idee te hebben van het gebruik van de lamp. Zo heeft u direct licht nodig als u de vloerlamp bijvoorbeeld wilt gebruiken om te kunnen lezen. Voor het creëren van sfeer is een schemerlamp dan weer beter. Kijk dus eerst naar de ruimte, het interieur en welke functie uw vloerlamp moet hebben en kies vervolgens het meest geschikte model. De volgende indeling is een goede leidraad voor het kiezen van de juiste vloerlamp:

 • Slaapkamer: schemerlampen 
 • Studeerkamer: ledlampen, booglampen 
 • Living: alle soorten vloerlampen 
 • Kinderkamer: ledlampen, uplighters 
 • Keuken/eetkamer: klassieke vloerlampen, uplighters 

Vloerlampen

Vloerlampen zijn eigenlijk decoratie en verlichting in één. Onze collectie vloerlampen is zo groot dat u voor elke ruimte in uw woning een geschikte vloerlamp kunt vinden (met uitzondering van uw badkamer, daarvoor kunt u beter kijken naar de wandlampen en de spotjes. Bij de individuele lampen vindt u naast de afmetingen en het gebruikte materiaal ook informatie over het energielabel en de compatibiliteit met accessoires. In onze webshop vindt u naast staande lampen ook hanglampen, die perfect te combineren zijn met vloerlampen. De vloerlampen zijn de meest flexibele sfeermakers van alle soorten verlichting en zijn daarom altijd inzetbaar om de juiste sfeer te creëren.


 • Keuze uit 30.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 50
 • Gratis retourneren
 • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.