Plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Er gaat niets boven plafondlampen

  De plafondlamp was er al eerst. Deze lamp is dan ook geschikt voor de meeste kamers. Want wanneer mensen verhuizen gaat het meestal als volgt: je gaat eerst op zoek naar een plafondlamp - dat is belangrijk want zij zorgt voor veel licht. De vloerlamp langs de bank en de tafellamp op de commode volgen later wel. Hetzelfde geldt voor decoratieve elementen die voor stijlvolle accenten zorgen.

  Hoe monteer ik mijn plafondlamp op de juiste manier?

  Dat hangt van het gekozen model af. Maar maakt u zich geen zorgen: Bij elke plafondlamp wordt een praktische montagehandleiding met tekening geleverd, waarop alle afmetingen vermeld staan. U hoeft enkel maar de verschillende stappen te volgen om het gewenst resultaat te bereiken. En mocht u voor of tijdens de installatie nog vragen hebben, dan geven onze experts u graag nuttige tips. Hun contactgegevens vindt u onderaan. In geval van twijfel is het natuurlijk altijd raadzaam om een elektricien te raadplegen voor de installatie.

  Kunnen plafondlampen opgehangen worden zonder dat er geboord moet worden?

  De zwaartekracht zegt alvast van niet. Voor de inbouw van plafondkampen moet u daadwerkelijk naar het boormachine grijpen. Lijmen is zeker geen optie, want het gewicht van de lamp moet jaren worden vastgehouden. De passende schroeven en pluggen worden meestal bij de lamp meegeleverd. Voor verlaagde plafonds of plafonds van gipskarton moet u echter speciale schroeven en pluggen gebruiken die het gewicht van de lamp veilig kunnen dragen. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze experts.

  Keti - goudkleurige LED wandlamp

  Welke lamp heb ik nodig voor mijn plafondlamp?

  Dit varieert van model tot model en is afhankelijk van de fitting en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. De meeste energie bespaart u echter met ledlampen:

  • 90% in vergelijking met gloeilampen
  • 60% in vergelijking met halogeenlampen
  • 10% in vergelijking met spaarlampen

  Bij een lamp met vast geïnstalleerde led-technologie is de welke lamp u nodig heeft, niet eens aan de orde. Hier hoeft u geen lampen te vervangen en hoeft u zich dus ook geen zorgen te maken. U kunt ervan uit gaan dat de ledlamp zo’n 50.000 uur kan branden.

  Bestaan er plafondlampen die naar boven stralen?

  Bent u op zoek naar een gezellige, indirecte verlichting? Die de ruimte toch van aangenaam licht voorziet? Waarom kiest u dan niet gewoon voor een plafondlamp waarvan de kap het licht op het plafond werpt? Als u dan kiest voor een lichtbron met een warmwitte lichtkleur, mag niets een zeer gezellige sfeer in de weg staan.

  Plafondlampen - zijn ze beter geschikt voor kleine of grote ruimtes?

  In principe is het een kwestie van smaak of u uw ruimtes verlicht met een wand-, plafond- of hanglamp. In kleine ruimtes doen vlakke plafondlampen het echter wel heel goed. Op die manier stoot niemand zich het hoofd en geniet u toch van gelijkmatig verdeeld licht. Vlakke plafondverlichting is ook ideaal voor plaatsen die in contact komen met kastdeuren of kamerdeuren. Led-plafondlampen met vast geïnstalleerde verlichtingstechnologie zijn duidelijk de winnaars als het gaat om "vlak design". Het is bijna onmogelijk om nog meer plaats te besparen. Maar ook in hoge, grote ruimtes zien plafondlampen er goed uit en zorgen ze voor een goede algemene verlichting.

  Plafondlampen met speciale features:

  Elke plafondlamp kan een kamer verlichten. Maar muziek afspelen, op afstand bediend worden, automatisch inschakelen, van kleur of helderheid veranderen - zijn enkele praktische extra functies voor meer comfort en gezelligheid.

  Plafondlampen met bewegingsmelder

  U wilt dat elke ruimte verlicht wordt zodra u binnen komt? Met een bewegingsmelder is dat geen probleem. Als u uw handen vol heeft, hoeft u de schakelaar dus niet meer met uw elleboog te bedienen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen aanwezigheidsmelders en bewegingsmelders - de eerste voor kleine bewegingen zoals typen op het toetsenbord, de tweede voor grote bewegingen zoals lopen of rennen.

  Plafondlampen met afstandsbediening

  Eén voor de TV, één voor het hifi-systeem en één voor de plafondlamp. Niks beter dan een afstandsbediening. Als u lekker op de bank zit, moet u dus niet meer opstaan. Heerlijk! Het licht dimmen, de lichtkleuren veranderen van warmwit naar daglicht en kiezen uit kleurrijke lichtstanden - dit alles wordt dan mogelijk vanaf de bank.

  Plafondlampen met luidspreker

  Is licht alleen niet genoeg? Wilt u ook dat de plafondlamp voor ritmische tonen zorgt? Dan is een model met luidsprekers die via Bluetooth met een mobiele telefoon kunnen worden bediend, precies wat u zoekt. Zo eenvoudig is het om uw lamp via uw smartphone de nieuwste liedjes te laten afspelen. Gewoon geniaal!

  plafondlamp
  plafondlamp
  Plafondlampen met kleurverandering

  Gezellig warmwit of koel en zakelijk? U hoeft niet langer te kiezen. Als u kiest voor een lamp met kleurverandering, kunt u steeds uit alle mogelijkheden kiezen. Het hangt er allemaal vanaf wat u op het moment zelf aan het doen bent: bent u aan het werk of ligt u heerlijk te ontspannen. Of een lamp van lichtkleur kan veranderen of zelfs in felle kleuren kan branden, ziet u in de winkel aan het blauwgele en kleurrijke cirkelicoon. In de productinformatie vindt u onder "lichtkleur" ook meer informatie hierover.

  Plafondlampen met dimmer

  Voor sommige activiteiten hebt u nood aan helder licht. Stofzuigen lukt het best bij maximale helderheid - zeker als u nergens een hoopje stof wilt missen. Om ‘s avonds van een glas wijn te genieten, heeft u uiteraard minder licht nodig. Dan komt het ook goed uit dat u uw plafondlamp volledig naar wens kunt dimmen. Dit kan met een extra gemonteerde dimmer. Of met praktische Easydim-lampen via de wandschakelaar.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.