Philips Hue LED-strips

Philips Hue Lightstrip

Waar worden Philips Hue LED-strips gebruikt?

De innovatieve Hue Lightstrips zijn ontworpen om elke binnen- of buitenruimte te verfraaien met flexibel te plaatsen, gekleurd, dimbaar en indirect licht.

De Philips Hue Strips zijn veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld voor de verlichting van meubels zoals boekenplanken of ladekasten. Je kunt de strips echter ook gebruiken als bedverlichting . De contouren van de ruimte kunnen door LED-strips aan het plafond, verborgen achter plafondlijsten, op unieke wijze benadrukken.

Daarnaast kunnen met name de Philips Hue Gradient Lightstrips, maar bijvoorbeeld ook de Philips Hue Lightbars zorgen voor een intensere multimedia-ervaring door deze als sfeerverlichting achter de tv te bevestigen. De Lightstrips en Lightbars hebben kleurverlopen met 16 miljoen kleuren en leveren hoogwaardig wit licht.

Philips Hue LED-strip sfeerverlichting
LED-strips

Hoe moet ik de Philips Hue Lightstrips installeren?

De Philips Hue LED-strips zijn eenvoudig te installeren. Voordat je de strips koopt, doe je er goed aan om de ruimte nauwkeurig op te meten om de totale lengte van de Hue LED-strip te bepalen. Houd er ook rekening mee de voedingseenheid in de buurt van een stopcontact te plaatsen, zodat je deze gemakkelijk kunt aansluiten.

Alvorens je de Philips Hue Strips definitief bevestigt met de zelfklevende tape aan de achterkant moet je testen of alle lichtstrips en verlengstukken goed werken.

Hoe kan ik de Philips Hue LED-strips aansluiten en uitbreiden?

Er zijn afzonderlijke verlengstukken verkrijgbaar voor de Hue Lightstrips. Hiermee kun je de Philips Hue LED-strips tot 10 meter verlengen. Om de Hue Strips aan te sluiten, hoef je de verlengstukken alleen maar op elkaar aan te sluiten.

Als je bepaalde delen van de Hue LED-strip doorknipt, dan kun je de meegeleverde connector gebruiken om de doorgeknipte klikverbinding te vervangen.

LED-strips verbinding
LED-strips

Is het mogelijk om de Philips Hue LED-strips op maat te knippen?

Elke Hue Strip bestaat uit verschillende afzonderlijke circuits. Dit betekent dat je de Hue LED-strip gemakkelijk met een schaar kunt doorknippen op de gemarkeerde kniplijnen, zonder dat je dan één van de circuits beschadigt.

Hoe stel ik de Philips Hue Strips in?

Je installeert de slimme Philips Hue LED-strips op dezelfde manier als elke andere Philips Hue-lamp: je sluit eerst de Hue LED-strip aan en opent dan de Hue-app. Daarna loodst de app je door de installatie met behulp van eenvoudige instructies.

Philips Hue LED-strips TV-verlichting
Philips Hue LED-Strip

Hoe bedien ik de Philips Hue LED-strips?

De Hue Lightstrips voor binnen bedien je via Bluetooth of met behulp van de Hue Bridge.

Bij bediening via Bluetooth is geen WLAN nodig. Dit is een goede manier om het systeem en de vele mogelijkheden - van kleurveranderingen tot dimmen en het maken van lichtschema's - eerst eens op je gemak uit te proberen.

Pas bij bediening via de bridge wordt het volledige potentieel van de Philips Hue Strips zichtbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spraakbediening (met Amazon Alexa, Apple HomeKit (Siri) en de Google Assistent) of de koppeling met andere smart home apparaten, ZigBee-compatibele producten (bijv. van Innogy, Bosch en Busch-Jäger) en verschillende modellen van de Hue Strips onderling.

Belangrijk: Je hebt altijd een Hue Bridge nodig om de Hue LED-strips voor buiten te gebruiken - de Hue Lightstrips voor buiten hebben namelijk geen Bluetooth-functie.

Zijn de Philips Hue LED-strips ook geschikt voor buitengebruik?

Voor buitengebruik zijn er speciale Philips Hue Lightstrips met beschermingsklasse IP67. De Hue LED-strips voor buiten hebben geen Bluetooth-functie en daarom heb je dan een Philips Hue Bridge nodig. Het voordeel is dat je de Hue Lightstrips voor buiten direct in een netwerk met andere lichtbronnen kunt opnemen en accessoires zoals de Philips Hue-bewegingssensoren op het terras, balkon of in de tuin en ook met je stem kunt bedienen. Tip: Om Philips Hue ledstrips aan leuningen, hekken of dergelijke te bevestigen, kun je de meegeleverde bevestigingsclipsgebruiken.

Philips Hue LED-strips

Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig? Neem dan contact op met onze experts. Hier vind je ons contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.