Hanglampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Hanglampen zijn de sfeermakers van ieder interieur

  Hanglampen zorgen voor een mooie, gezellige en uitnodigende Touch in iedere ruimte. Vandaar dat hanglampen tot de meest gezochten lampen behoren. Als blikvanger in het midden van de ruimte onderstrepen deze lampen uw smaak voor inrichting. Vintage, Scandinavisch, klassiek of landelijk. En het belangrijkst, zij zorgt voor flexibel en sfeervol licht op tafel.

  Hoe hoog hang ik een hanglamp het beste boven de tafel?

  Wanneer een hanglamp te laag hangt, kan dit storend zijn. U kunt dan bijvoorbeeld de persoon tegenover u niet meer aankijken of u kunt uw hoofd stoten wanneer u opstaat of weer gaat zitten. Daarom hanteren we de volgende vuistregel: hang uw hanglamp 80 tot 100 cm boven de tafel. Ook bij een in de hoogte verstelbare hanglamp kunt u hiervan uitgaan en indien nodig kunt u dit later nog aanpassen.

  hanglampen
  hanglampen

  En wat als ik een hanglamp niet boven tafel wil ophangen?

  Als u een hanglamp gewoon in de ruimte wil ophangen, moet u erop letten dat u uw hoofd er niet tegen stoot wanneer u door de kamer wandelt. Wij raden u aan om de lamp zo’n 2 meter boven de grond te hangen.

  Hoe kan de kabel verborgen of ingekort worden?

  Er zijn hanglampen waarbij de kabel in de ophangbehuizing kan worden getrokken. Op die manier kan hij gemakkelijk opgeborgen worden. Probeer echter niet zelf als amateur elektricien om de kabel in te korten. Veiligheid boven alles. Daarnaast vervalt uw garantie als u zelf wijzigingen aan de lamp aanbrengt.

  Tip: Ga bij de aankoop van de lamp na of er een afdekplaat aanwezig is waaronder storende kabels verborgen kunnen worden. Of gebruik de kabel gewoon mee als ontwerpelement. Bij de meeste lampen is er vandaag de dag geen sprake meer van een lelijke warboel aan kabels. Ga dus in onze winkel even op zoek naar een leuke hanglamp waarbij u de kabel niet hoeft te verstoppen. 

  Zijn hanglampen in hoogte verstelbaar?

  Veel hanglampen zijn inderdaad in de hoogte verstelbaar dankzij een handig trekkoord. Hiermee kunt u de lichtinval op een flexibele manier aanpassen. Deze lampen hangen hoog aan het plafond waardoor ze de hele kamer kunnen verlichten. Als de lamp wat meer naar beneden hangt, kunt u er bijvoorbeeld de tafel of het kookeiland extra mee in de kijker zetten.

  Zijn er hanglampen met touchdimmer?

  Ja, die zijn er. Dankzij een touchdimmer kan de helderheid eenvoudig aangepast worden - van helder stralend tot comfortabel gedimd. Touchdimmers zijn ook gedeeltelijk uitgerust met een geheugenfunctie. De volgende keer dat u de lamp inschakelt, zal u dus kunnen genieten van de laatste helderheid die u gekozen heeft.

  hanglampen

  Zijn er hanglampen met afstandsbediening?

  Vandaag de dag zijn veel hanglampen voorzien van een handige afstandsbediening. Hiermee kunt u afhankelijk van de sfeer:

  • de lichtkleur aanpassen (keuze tussen warmwit, universeel wit en daglicht)
  • en tussen kleurrijke varianten (meerkleurig dankzij de lichttechnologie die van kleur verandert) kiezen
  • Bovendien kan het licht ook gedimd worden.

  Wie liever gebruik maakt van zijn smartphone in plaats van een afstandsbediening, geniet ook van een ruime keuze. Kijk in onze webwinkel in de subcategorie slimme verlichting onder de categorie Woonkamerverlichting.

  hanglampen
  hanglampen
  hanglampen

  Wat is populair bij hanglampen?

  Bijzonder populair zijn hanglampen van natuurlijk of eenvoudig materiaal. Hout, stof, glas en beton worden veel gevraagd. Mensen zijn vooral gek op puristische lampen die voor een stralend statement zonder teveel tierlantijntjes zorgen.

  hanglampen
  hanglampen
  hanglampen

  Welke lamp is geschikt voor mijn hanglamp?

  U hoeft zich niet bij elke hanglamp af te vragen wat nu de juiste lamp is. Er zijn ook hanglampen met vast geïnstalleerde lichttechniek. Dankzij de moderne ledtechniek hebben designers de laatste jaren dan ook heel wat meer speelruimte gekregen waardoor ze slankere vormen kunnen creëren. Wie toch nog aparte lampen nodig heeft, kiest best voor LED. Enkele redenen hiervoor zijn de lange levensduur, de grote energiebesparingen en de verscheidenheid wat betreft optiek.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.