Binnenkijken bij... darkinterior

Binnenkijken bij @my.black.home

Nordic and natural:
Mary’s black interior look

Geïnspireerd door de bergchalets in Noorwegen

"Zwart straalt voor mij gezelligheid en rust uit.“

Wat kan je ons over jezelf vertellen?
Ik ben Mary, een freelance grafisch ontwerpster en ik woon samen met mijn man op een open plek in het Beierse Woud.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?
Nordic - met een vleugje van het zuiden! Ik combineer graag zwart met planten en natuurlijke materialen. Dat geeft de donkere tinten meer warmte en geeft mij eveneens een vakantiegevoel. Vooral natuurlijke kleuren komen beter tot hun recht als ze in contrast staan met zwarte tinten. Geen enkele andere kleur zou zo natuurlijk in de omgeving hebben gepast als onze gevel in zwart hout.

Wat betekent deze stijl voor jou?
Een mix uit strandbars, Scandinavische gezelligheid en urban loft.

Waar haal je inspiratie om je huis met donkere kleuren in te richten?
Een hotelovernachting in Amsterdam was bepalend voor de inrichting. De kamer, de badkamer en de gangen waren overwegend zwart en we voelden ons helemaal thuis. Tijdens een wandeling door de Noorse bergen werden we verliefd op de zwarte houten huizen, die steeds weer verborgen in het bos te vinden zijn. Natuurlijk vind ik ook veel inspiratie op de typische social media kanalen en in woonmagazines, maar veel goede ideeën krijg ik vaak op vakantie.

Wat vind je zo leuk aan de dark interior look?
Voor mij straalt zwart een onbeschrijflijke gezelligheid en rust uit. Vroeger hadden we veel muren in verschillende kleuren, maar na een paar maanden had ik weer verandering nodig. Zwart is tijdloos en kan met elke kleur worden gecombineerd. Als ik kleur wil integreren, gebruik ik liever kussens, vazen etc.

Een mix uit strandbars, Scandinavische gezelligheid en urban loft.

Welke merken uit onze webwinkel passen bijzonder goed bij jouw interieurstijl?
Nordlux en FLOS met hun eenvoudige designs. Zij staan zeker bovenaan mijn lijstje.

Waarom heb je voor deze lampen gekozen?
De vloerlamp van Nordlux is nu al mijn favoriet. Dankzij de oplaadbare batterij kan ik hem overal meenemen in de tuin. En met de 3-standen-dimmer kan ik de lichtsterkte aanpassen naargelang mijn humeur.

Voor onze extreem hoge trap waren we al lang op zoek naar een geschikte lamp. Hier hing 3 jaar lang enkel een peertje zoals op een bouwwerf. De hanglamp van FLOS met zijn 9 meter lange kabel was gewoonweg de perfecte keuze om de hoogte van de gang te doorbreken.

En de tafellamp Cal past perfect in elke hoek van ons interieur. Deze lamp zal vaak van plaats veranderen omdat deze op verschillende plaatsen heel mooi staat: op het dressoir, op het bureau of zelfs in de keuken op het aanrecht.

Verliefd op de zwarte houten huizen in Noorwegen

Waar hecht je bijzonder veel belang aan op het gebied van verlichting?
Ik geef de voorkeur aan lampen met een warmwitte lichtkleur. Ik houd er niet als een kamer fel verlicht is omdat dit vaak koel overkomt. Ik heb liever veel verschillende lampen, elke hoek moet zijn eigen lamp hebben. Als ik op de bank lig en een boek lees, is een tafellamp naast de bank voldoende. Waarom zou ik de hele kamer verlichten?

Wat vind je bijzonder leuk aan onze webwinkel?
De ongelofelijke verscheidenheid en de ruime keuze. Ik kan uren rondkijken in de webwinkel. Er is voor elk wat wils. Uiteindelijk heb ik mijn droomlampen gevonden door de filter waarmee je de merken kan uitkiezen. Liefhebbers van Scandinavisch design vinden namelijk altijd wat ze zoeken bij de Scandinavische merken.

Black is beautiful – Hier shoppen

Van welke designlamp droom je al heel lang?
Ik heb geen specifieke favoriet. Er zijn veel geweldige lampen in verschillende prijsklassen. Ik vind dat een lamp je op het eerste gezicht moet aanspreken en dat je hem in je hoofd thuis moet kunnen plaatsen.

Welke artikelen uit onze webwinkel staan er nog op jouw verlanglijstje?
Ooooh, dat zijn er heel heel veel! Er zullen binnenkort zeker nog verschillende varianten van de Nordlux buitenlampen bij ons een plaatsje vinden.

"Liefhebbers van Scandinavisch design vinden altijd wat ze zoeken.“

Zwarte lampen voor buiten – Hier shoppen

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.