LAMPENSERIE

Louis Poulsen Artichoke

Het grote designicoon van Poul Henningsen

De PH Artichoke is absolute cult! De lichtsculptuur met het onmiskenbare silhouet werd in 1958 in opdracht gemaakt als een op maat gemaakte lamp. Zodra de lamp in de gastronomie van Kopenhagen schitterde, werd de PH Artichoke één van de beroemdste lampen van ontwerper Poul Henningsen en een absolute bestseller van het designmerk Louis Poulsen. Dankzij de 72 bladeren, waaraan de lichtsculptuur de bijnaam "de kegel" ontleent, levert de hanglamp volledig verblindingsvrij licht in elke ruimte.


Impressies van een cultlamp

Warm en huiselijk

Koperkleurige PH Artichoke

Hier ontdekken

Subliem en elegant

PH Artichoke in roestvrij staal

Hier ontdekken

Tijdloos modern

PH Artichoke in wit

Hier ontdekken

Een designstatement

Zwarte PH Artichoke

Hier ontdekken


Handgemaakte lichtsculptuur

Het verhaal van de PH Artichoke door Poul Henningsen

De PH Artichoke werd in 1958 gemaakt voor het Langelinie Paviljoen, een gerenommeerd restaurant in Kopenhagen. Voor deze lamp putte Poul Henningsen inspiratie uit zijn Septima-ontwerpen en het verblindingsvrije ontwerp van de PH5. Hij liet de lamp van koper maken voor bijzonder gezellig licht.

Het opvallende design en het aangename licht maken van de PH Artichoke een cultlamp in commerciële ruimtes en woonruimtes - in de grote uitvoering van ∅ 60 cm of in de kleinere uitvoering van ∅ 48 cm. Bovendien werd de PH Artichoke - oorspronkelijk alleen verkrijgbaar in geborsteld messing - ook in andere kleuren verkrijgbaar.

PH Artichoke
PH Artichoke

Zelfs vandaag de dag wordt de PH Artichoke nog altijd met de hand gemaakt. De 72 lamellen van de lampen sturen het licht en zijn zorgvuldig gepositioneerd om verblinding te voorkomen. Het verschil tussen een origineel en een vervalsing is gemakkelijk te zien: in het origineel is de lichtbron vanuit geen enkele hoek zichtbaar.

De lampenserie Artichoke ontdekken


Poul Henningsen PH5

Designer

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) was de zoon van de wereldberoemde actrice Agnes Henningsen. Hij was student aan de Technische School in Frederiksberg en de Technische Hogeschool in Kopenhagen.

Van 1925 tot aan zijn dood werkte hij samen met de Deense verlichtingsfabrikant Louis Poulsen. Zijn baanbrekend werk met betrekking tot de relatie tussen lichtstructuur, schaduw en reflectie is vandaag de dag nog steeds één van de hoekstenen onder de lichtbenadering van dit bedrijf. Zijn creaties zijn internationale, moderne en tijdloze klassiekers.


Andere klassiekers van Poul Henningsen

Het innovatieve systeem met drie lampenkappen van de PH 5 van Louis Poulsen pastte hij ook toe in zijn lampen, die stuk voor stuk klassiekers zijn geworden.

PH 5 Classic

Hier ontdekken

Snowball

Hier ontdekken

Louis Poulsen PH Septima

Hier ontdekken

Louis Poulsen PH 3/2 Academy

Hier ontdekken


Over Louis Poulsen

Ludvig R. Poulsen richtte Louis Poulsen in 1874 op als een wijnimportbedrijf. Vandaag de dag is Louis Poulsen een wereldberoemd Deens designmerk dat het Scandinavische designprincipe “vorm volgt functie” tot een kunst en bedrijfscredo heeft verheven. Het assortiment omvat geweldige ontwerpen van klassieke en moderne verlichtingskunstenaars zoals Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto of Oki Sato.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.