TIPS & TRICKS
Spiegellampen

Spiegellampen

Opmaken, scheren, wassen, verzorgen: de badkamerspiegel is onmisbaar in ons dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk om de dagelijkse gezichtsverzorging zo comfortabel mogelijk te maken met de juiste spiegellampen - helder, verblindingsvrij en precies toegespitst op de persoon die voor de spiegel staat.


Wat zijn de mogelijkheden voor spiegellampen?

Een goede verlichting voor de dagelijkse routine voor de spiegel is op twee manieren te realiseren:

In beide gevallen is de spiegel voorzien van extra lampen. Alleen het licht van de plafondlamp in de badkamer is niet voldoende. Wanneer de plafondlamp recht boven de spiegel hangt, vallen er slagschaduwen over het gezicht. Als de plafondlamp op een andere andere plek hangt, dan staat de persoon voor de spiegel in de baan van de lichtbundel.

Naast de spiegel

Een populaire verlichtingsmethode is de optie met twee wandlampen naast de spiegel. Omdat het licht vanuit twee richtingen komt, is het gezicht vrij van schaduwen.

Boven de spiegel

Langwerpige of staafvormige spiegelverlichting wordt boven de spiegel gemonteerd. Dergelijke lampen hebben een brede lichtbundel, waardoor deze absoluut geen schaduwen veroorzaken.

Spiegels met geïntegreerde verlichting

Bij een spiegel met rondomverlichting straalt vanuit alle richtingen licht op het gezicht. Dit zorgt voor een gelijkmatige verlichting zonder slagschaduwen.

Badkamerspiegels met licht

Lichtspiegels die u flexibel kunt plaatsen of aan de muur kunt bevestigen, zijn een nuttig accessoire in de badkamer. Naar de verlichte spiegels.


Hoe wordt spiegelverlichting geïnstalleerd?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de montage van spiegelverlichting:

Wandmontage van spiegelverlichtingn

Een directe montage op de muur is de meest gebruikelijke installatiemethode voor spiegelverlichting.

Wandmontage van lichtspiegels

Ook lichtspiegels kunnen aan de muur bevestigd worden. Scharnieren maken het mogelijk om de spiegel op elk moment in de juiste positie te zetten.

Montage op de spiegelkast

De spiegelverlichting wordt rechtstreeks op de spiegelkast geschroefd.

Montage met klemmen

Sommige spiegelverlichting is voorzien van klemmen die aan de spiegel bevestigd kunnen worden.


Hoe worden spiegellampen geïnstalleerd?

Een goede spiegelverlichting bestaat uit drie aspecten:

  • het gezicht moet gelijkmatig en zonder schaduwen verlicht worden

  • het licht van de spiegellampen mag de persoon voor de spiegel niet verblinden

  • de huid moet er natuurlijk uitzien

Vandaag de dag is LED-technologie heel gebruikelijk voor de badkamer. LED-lampen verspreiden homogeen licht, bieden met een CRI van minimaal Ra 80 zeer goede kleurweergaven en zijn bovendien energiebesparend, duurzaam en daarmee ook onderhoudsvrij. Ook zijn LED-lampen schakelvast. Dit is met name belangrijk als lampen vaak in- en uitgeschakeld worden en dat is absoluut het geval in de badkamer.

De badkamerverlichting mag niet verblinden. Daarom worden er geen open lichtbronnen gebruikt. Spiegelverlichting is voorzien van een een diffuser: een gesatineerde afdekking van kunststof of glas. Dit maakt het licht verblindingsvrij en aangenaam.

Iedereen neemt zijn spiegelbeeld anders waar en wil graag verlichting op basis van zijn of haar wensen. Met spiegelverlichting met CCT-functie zijn de helderheid en kleurtemperatuur (in Kelvin) eenvoudig aan de persoonlijke smaak aan te passen. De meeste mensen geven de voorkeur aan een warmwit licht van <3.300 K in woonkamers en badkamers.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.