TIPS

UVC-luchtreinigers

EFFECTIEF TEGEN VIRUSSEN EN BACTERIËN

Regelmatig ventileren – dat is zeker in deze tijd belangrijk, maar ook tijdens jaarlijkse griepgolven. Een nadeel hierbij is wel dat je koude lucht binnenhaalt! UVC-luchtreinigers zijn daarom een effectief alternatief voor het regelmatig ventileren. Deze moderne apparaten verminderen het risico op de overdracht van ziekten, zowel thuis als op de werkvloer.

UVC - Wat is dat eigenlijk?


De ultraviolette (UV) straling van het zonlicht wordt verdeeld in UVA-, UVB- en UVC-licht. UVC-straling met een golflengte van 100 - 280 nanometer wordt door de atmosfeer onderschept. Aangezien het echter een kiemdodend effect heeft, wordt het kunstmatig geproduceerd met UVC-lampen. De straling is gevaarlijk voor mens en dier. Daarom zorgt de behuizing van de UVC-luchtzuiveraar ervoor dat er geen gevaarlijk UVC-licht uit het apparaat ontsnapt.

Kwalitatieve UVC-luchtreinigers ontdekken

Kinderveiligheidsslot

Alle behuizingen worden met veiligheidsschroeven vastgezet.

Onschadelijk voor de gezondheid

UVC-luchtreinigers geven geen gevaarlijke straling af aan de buitenkant.

Hoe werkt een UVC-luchtreiniger?

Metalen/kunststof behuizing

Voorkomt dat UVC-straling uit het apparaat lekt.

UVC-lamp

Het UVC-licht elimineert virussen en bacteriën in de lucht.

Ventilator

Zuigt lucht in de behuizing en blaast het er schoon uit.

Wat zijn HEPA-filters?


Naast de standaardcomponenten zijn er in elke UVC-unit luchtfilters ingebouwd. Minimaal is een deeltjes- of stoffilter, dat haar en stof uitfiltert.

Afhankelijk van het model worden er bijvoorbeeld actieve koolfilters voor het verminderen van geuren of hoogwaardige HEPA-filters toegevoegd.

HEPA staat voor een zeer efficiënt deeltjesluchtfilter en verwijst naar een deeltjesluchtfilter dat in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 1 µm verwijdert. Dit zijn onder andere pollen, aërosolen, rookdeeltjes, virussen en bacteriën.

Kwalitatieve producten voor elke toepassing

MULTIFUNCTIONEEL

Sterilondesinfectieverlichting

Product bekijken

VOOR IEDERE RUIMTE

NEVOOX luchtreiniger voor 11 tot 84 m²

Product bekijken

TOP KWALITEIT

MaxAir luchtreiniger met 7 filtertrappen

Product bekijken

STIJLVOL

Ozonos-Hailey in vloerlampontwerp

Product bekijken


Waar zijn UVC-luchtreinigers zinvol?

Verminderen van het risico van ziekteoverdracht in de privé-omgeving

Of het nu op de kleuterschool, op school of op het werk is, contact met de medemens is een gegeven in tijden van covid-19 en griepuitbraken. UVC-luchtfilters desinfecteren de lucht en reinigen deze bijvoorbeeld ook van schimmels en allergenen.

Product bekijken

Risico's in bijv. open kantoorruimtes of wachtruimtes verminderen

In ruimten met een wisselend aantal personen, zoals kantoren en vergaderzalen, trainings- en verzorgingscentra en dokterspraktijken of kapsalons, circuleren de UVC-luchtdesinfectie-units regelmatig in de ruimte.

Product bekijken

Het snel en eenvoudig desinfecteren van alledaagse voorwerpen

UVC-desinfectieboxen zijn ontwikkeld voor het desinfecteren van alledaagse voorwerpen zoals mobiele telefoons of pennen. Ook hier dringt geen UVC-licht naar buiten. Een veiligheidsmechanisme stopt de UV-straling wanneer de doos wordt geopend.

Product bekijken

Frisse en schone lucht, zelfs met sterke geuren

Ozonos luchtreinigers produceren naast UVC-straling ook ozon. Hierdoor worden naast virussen en bacteriën ook geuren, ziektekiemen, schimmelsporen, allergenen en pollen geëlimineerd, wat resulteert in schone, frisse en gezonde lucht.

Product bekijken


Tips voor correct gebruik

Plaatsing

De luchtcirculatie is optimaal wanneer de luchtreiniger in het midden van de ruimte wordt geplaatst en niet voor een muur of achter een bank. De meeste producten kunnen flexibel worden geplaatst dankzij pluggen.

Vermogen

De artikelgegevens tonen de maximale grootte van de ruimte in m². In open kantoren kunnen bijvoorbeeld verschillende kleine producten met een lager vermogen van bijvoorbeeld 20 watt de moeite waard zijn.

Gebruiksduur

De meeste luchtzuiveraars kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf zijn. Het is zinvol om de producten te laten draaien zolang de ruimte in gebruik is, dus bijvoorbeeld in een dokterspraktijk tijdens de openingstijden.

Is UVC-licht gevaarlijk?


UVC-licht is zeer gevaarlijk voor mens en dier. Naast huid- en oogletsel beschadigt UVC-licht ook oppervlakken, die bijvoorbeeld kunnen verkleuren.

UVC-straling is echter onschadelijk als deze in het apparaat blijft. Dit is het geval met alle aangeboden UVC-luchtreinigers. Bovendien is de behuizing beveiligd met veiligheidsschroeven om te voorkomen dat deze door kinderen wordt geopend.

In principe is ook oppervlaktedesinfectie met open lampen mogelijk. Dit wordt echter vooral gebruikt in de commerciële sector, bijvoorbeeld in bussen.

Als uw apparaat dit aanbiedt, neem dan de veiligheidsinstructies van de fabrikant serieus, kijk bijvoorbeeld niet in de lampen en draag lange kleding bij het inschakelen.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.