Vrouwelijke lampen ontwerpers

Designs met charme

Deze vrouwen weten wat modern design inhoudt: Lampen ontwerpsters van alle grote merken inspireren ons met geraffineerde lichtsculpturen, elegante lichtaccessoires en innovatieve feel-good-lampen - en natuurlijk ook met hun eigen charme!


Monica Armani
Licht esthetiek voor Luceplan

De handtekening van Monica Armani is duidelijk zichtbaar in de hanglamp Silenzio, die zij voor Luceplan ontwierp. De lamp combineert textiele esthetiek met het innovatieve effect van geluidsabsorptie voor een huiselijkere sfeer. Deze ingenieuze combinatie maakt de ontwerpster ook in haar andere architectuurprojecten.


Lucie Koldova
Poëtisch ontwerp voor Fabbian

De hanglamp Lens, die ze voor Fabbian ontwierp, is een gepassioneerd lichtspel van contrasten tussen licht en donker. Een betoverend ontwerp, zoals we van de Tsjechische ontwerpster Lucie Koldova gewoon zijn. Haar liefde voor het ontwerpen van elegante en chique lampen weerspiegelt ook haar interesse in een breed scala aan materialen, van glas tot kurk en van leer tot metaal.


Elisa Giovannoni
Hoogwaardige verlichting voor Slamp

Ze heeft reeds met grote namen samengewerkt zoals met Michele De Lucchi. Vandaag de dag hoort ze zelf bij de grote namen: Elisa Giovannoni. Ze is bekend als ontwerpster en architecte bij de firma Giovannoni Design en als docente aan de Domus Academy en aan de Scuola Politecnica di Design in Milaan. De hanglamp Kalatos is een van haar bekende ontwerpen. Ze ontwierp deze lamp voor het designmerk Slamp, waarbij ze traditioneel vlechtwerk als model gebruikte.


Gae Aulenti
Cultlampen voor Martinelli Luce

Haar tafellamp Pipistrello, die ze in 1965 ontwierp voor Martinelli Luce een onvergetelijke, moderne klassieker! Verschillende hoogtepunten markeerden het leven van Gae Aulenti, die in 2012 stierf. Naast haar werk als architecte en ontwerpster staat ze bekend om het ontwerpen van het Musée National d’Art Moderne in Parijs en het Museu Nacional d’Art de Catalunya in Barcelona.


Carlotta de Bevilacqua
Sierlijk designs voor Artemide

Carlotta de Bevilacqua wordt beschouwd als een visionair in verlichtingsdesign. De wens van de echtgenote van Ernesto Gismondi (stichter van Artemide), die in 2020 is overleden, is om het licht van de toekomst te ontwikkelen, dat in de eerste plaats het welzijn van de mensen moet garanderen. Als Vice President van Artemide ontwierp Carlotta de Bevilacqua o.a. de op batterijen werkende tafellamp Come Together en - samen met ontwerpster Paola di Arianello - de glazen tafellamp Empatia.


Jette Scheib
Gezellige ontwerpen voor Forestier

Jette Scheib ontwierp de lampenreeksen Carpa en Oyster voor Forestier. Voorheen studeerde zij industrieel ontwerp aan een Berlijnse universiteit. Later vestigde zij zich in Barcelona. Van daaruit ontwikkelt zij producten voor internationaal gerenommeerde interieurbedrijven. Haar credo: "Het mooiste meubelstuk zal nooit comfortabel zijn zonder de juiste verlichting."


Elise Fouin
Lichtcomposities voor Forestier

De specialiteit van Elise Fouin is het gebruik van verschillende materialen zoals papier, hout, metaal, glas, stof en verschillende kunststoffen. Zo creëerde ze ook de Papillon-lampenserie voor het assortiment Forestier. Haar motto is om zich niet te beperken tot een stijl, maar om juist te experimenteren met verschillende stijlen. Naast lampen heeft de experimentele ontwerpster tal van meubels, bestek en tapijten gemaakt.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.